Δευτέρα 6 Αυγούστου 2007

ΠΡΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ 5 ΑΥΓ 07 ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΣ ΝΟΜΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
΄΄ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ ΙΣΟΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ΄΄
Φιλίππου 48 58200 - ΄Εδεσσα
Τηλ.: 6944161115,6944511180
e-mail: triteknoi_edessa@yahoo.gr

Αριθ.Πρωτ.: 041 Έδεσσα 5 Αυγούστου 2007

ΚΟΙΝ.: ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΜΕ


Κύριε Υφυπουργέ,

ως εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων με Τρία Παιδιά, που έχουν εκλεγεί από την Γενική Συνέλευση των Προέδρων των Συλλόγων Γονέων με Τρία Τέκνα Ελλάδος, αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να διαμαρτυρηθούμε για τις άδικες θέσεις που υποστηρίξατε κατά την συζήτηση στην Επιτροπή των Κοινωνι-κών Υποθέσεων και στην Ολομέλεια του Θερινού Τμήματος της Βουλής των Ελλήνων, της Προτάσεως νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ένταξη των γονέων με τρία τέκνα στις διατάξεις του ν.1910/44.

Διαμαρτυρόμασθε, κοιτώντας σας στα μάτια, διότι συνεχίζετε εσείς και το Υπουργείο Υγείας να αντιμετωπίζετε απαξιωτικά τους γονείς με τρία τέκνα. Επικαλείσθε υψηλό οικονομικό κόστος που κατά την συζήτηση στην Βουλή και από τις τελευταίες ανακοινώσεις κυβερνητικών στελεχών, διαπιστώνεται ότι δεν είναι αυτός ο λόγος της αρνήσεως σας για την πλήρη εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολυτέκνους.

Ισχυρίζεσθε ότι τα δώσατε όλα σχεδόν και έμεινε μία παροχή. Γιατί τέτοιες ανακρίβειες κύριε Υφυπουργέ; Για ποιές μεταθέσεις ομιλείτε, όταν δεν ισχύουν για το 80% των δημοσίων υπαλλήλων; Για ποιούς διορισμούς ομιλείτε;

Γνωρίζετε πολύ καλά, σας το εξηγήσαμε και στον Γραφείο σας ότι η πρόβλεψη για απασχόληση και προσλήψεις στο δημόσιο τομέα είναι ανεφάρμοστη, αφού στην πράξη είναι μηδενική η πιθανότητα πρόσληψης τριτέκνων.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι χάνονται τα όποια δικαιώματα της τρίτεκνης οικογέ-νειας εκ του νόμου, αν το ένα τέκνο είναι μεγαλύτερο από 18 ετών και δεν φοιτά σε ΑΕΙ-ΤΕΙ ή δεν είναι στρατεύσιμος ή είναι άνω των 25 ετών.

Τα παιδιά των τριτέκνων είναι κατάλληλα για την Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό και Πυροσβεστική και δεν είναι ικανά για τις Στρατιωτικές Σχολές (ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ,ΣΣΑΣ,ΣΑΝ και αντίστοιχες Σχολές των Υπαξιωματικών) και την Δημοτική Αστυνομία;

Με περισσή υπερηφάνεια μας λέτε ότι ο προϋπολογισμός θα έχει μείωση έως το 2008 περί τα 600.000.000 ευρώ λόγω της εφαρμογής της διατάξεως για απαλλαγή από τα τέλη ταξινομήσεως.Σας εξηγήσαμε στο γραφείο σας και το έχουμε καταγγείλει ότι στους τριτέκνους από τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων δίδεται μείωση από 30 έως 50% της δικαιούμενης.Δύο τινά συμβαίνουν ή είναι αναληθές το ποσό που αναφέρθηκε στην Βουλή των Ελλήνων ή κάπου το υπόλοιπο σεβαστό ποσό διοχετεύεται,πάντως όχι στους γονείς με τρία τέκνα.

Ομιλείτε και ισχυρίζεστε σε ένα σημείο της ομιλία σας ότι:’’ Δώσαμε τριάντα πέντε μέτρα από τα πλεονεκτήματα που έχουν οι πολύτεκνοι. Αυτό μπορούσαμε, αυτό κάναμε.’’ Ενώ σε άλλο σημείο ισχυρίζεσθε: ‘’Πάνω από το 70%, ίσως και το 80%, των θεσμικών μέτρων που αφορούν τις τρίτεκνες οικογένειες και την εξίσωσή τους με τους πολύτεκνους, έχει ήδη υλοποιηθεί.’’ Τι ισχύει τελικά κύριε Υφυπουργέ;

Δηλώσατε πρόσφατα (ημερήσιο τύπο 3-8-07) ότι την επόμενη τετραετία θα εξομοιώσετε πλήρως τους τριτέκνους. Πάλι προεκλογικές υποσχέσεις; Πώς να σας πιστέψουν οι γονείς με τρία τέκνα.Όταν ο ίδιος ο κος Πρωθυπουργός προεκλογικά (2004) και εντός της Βουλής δήλωνε για πλήρη και άμεση εξομοίωση;

Τα όποια προβλήματα, όχι οικονομικής φύσεως που επικαλεσθήκατε στην Βουλή, πώς θα τα λύσετε την επόμενη τετραετία και δεν μπορείτε τώρα; Ομήρους λοιπόν, θέλετε και πάλι τους τριτέκνους; Όχι άλλο κύριε Υφυπουργέ.

Η διαπίστωσή μας ότι απαξιωτικά αντιμετωπίζετε τους τριτέκνους επιβεβαιώ-θηκε και πρόσφατα που δεν καλέσατε εκπρόσωπο των τριτέκνων στην διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο Δράσεως για το Παιδί. Οι γονείς με τρία τέκνα δεν γνωρίζουν για το παιδί τίποτε και δεν μπορούν να έχουν προτάσεις-απόψεις;

Κύριε Υφυπουργέ μέχρι ποιό σημείο πλέον έχει φτάσει η μεροληπτική σας στάση εις βάρος των τριτέκνων;

Ζητάμε να γίνει πράξη αυτό που υποσχέθηκε ο κος Πρωθυπουργός, αυτό που ως πρώτο μέτρο έχει εισηγηθεί και η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων.

Είμαστε ανοικτοί σε κάθε καλόπιστη εποικοδομητική συζήτηση-συνεργασία για την πραγματική και πλήρη ένταξη των τριτέκνων στις διατάξεις του ν.1910/44 Περί Πολυτεκνίας, όπως εξ άλλου το διαπιστώσατε κατά την επίσκεψή μας στο γραφείο σας καθώς επίσης και για κάθε θέμα το αφορά την οικογένεια και το παιδί.


Τα Μέλη της Π.Ε.Α