Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΑΤ 8 ΣΕΠ 08 ΓΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
΄΄ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ =ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ΄΄
58200 Φιλίππου 48 ΄Εδεσσα
Τηλ.:6944161115,6948781645
e-mail: triteknoi_pea@yahoo.gr,
triteknoi_edessa@yahoo.gr
http://www.triteknoi-edessa.blogspot.com


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Π.Ε.Α.Τ 8 ΣΕΠ 08

Πραγματοποιήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 08,ημέρα Σάββατο και ώρα 11:30,στην Θεσσαλονίκη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των Συλλόγων Γονέων Τριών Τέκνων Ελλάδος και στην συνέχεια αγωνιστική διαμαρτυρία των τριτέκνων απ΄ όλην την Ελλάδα στην Θεσσαλονίκη την ίδια ημέρα.
Την Γ.Σ χαιρέτησαν:
-Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Γ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος ανέλυσε την πρότασή του, στο αίτημά μας για τήρηση της Πρωθυπουργικής υποσχέσεως, και η οποία συνοπτικά είναι: Συγκρότηση Επιτροπών που θα εξετάσουν τις υφισταμένες διατάξεις που έχουν θεσπισθεί για βελτίωση χωρίς όμως να υπάρχει δέσμευση και χρονοδιάγραμμα συγκεκριμένο για την πλήρη εξομοίωση των γονέων με τρία τέκνα με τους πολυτέκνους. Ως κύριες αιτίες θεωρεί ότι είναι δύο προβλήμα-τα την παρούσα περίοδο που δεν μπορούν να επιλυθούν και είναι οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών μέσης εκπαιδεύσεως και η ισόβια σύνταξη. Διαπιστώθηκε όμως από την συζήτηση ότι ουσιαστικά το πρόβλημα είναι η λήψη πολιτικής αποφάσεως και όχι τα προαναφερόμενα προβλήματα και επί των οποίων οι προτάσεις μας είναι απλές, δίκαιες και υλοποιήσιμες: Απόφαση για τον άμεσο χαρακτηρισμό των τριτέκνων ως πολυτέκνων και όσον αφορά τις δύο παροχές που δημιουργούν κατά την άποψή τους προβλήματα, αφού εξετασθούν από συγκεκριμένη επιτροπή, με συμμετοχή εκπροσώπων από εμπλεκόμενους φορείς, να γίνει σταδιακή η εφαρμογή τους.Το παράδειγμα το έχει δώσει η ίδια η Κυβέρνηση με τους δικαστικούς(900 εκατ. Ευρώ σε 5 έτη),το επίδομα στους εκπαιδευτικούς και πρόσφατα με την σταδιακή πρόσληψη εκπαιδευτικών.
-Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η υποψήφια βουλευτής Θες/νίκης κα Χρ. Σουλτανίδου ενώ εκφράσθηκαν απορίες για την απουσία, παρά του ότι εκλήθησαν, εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ,ΛΑΟΣ και ΚΚΕ.
-Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας με 4 μέλη του Προεδρείου, οι οποίοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα μας και συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας. Συζητήθηκαν δε μαζί τους οι βασικές ενέργειες-δράσεις για την υλοποίηση της αποφάσεως Αδελφοποίησης της Π.Ε.Α.Τ με την Π.Ο.Π.Ο.
Εφέτος έπεσαν οι μάσκες. Ούτε μια λέξη, ούτε ένα συγνώμη από τον κ. Πρωθυπουργό στους γονείς με τρία τέκνα που εδώ και 5 συνεχή χρόνια υποσχέσεις, υποσχέσεις……….χωρίς να τις τηρήσει.
Φτάνει ο εμπαιγμός αλλά πολιτική υπευθυνότητα και θαρραλέα απόφαση για το μέλλον της ΕΛΛΑΔΟΣ
Όλοι οι πρόεδροι των συλλόγων επιβεβαίωσαν την αταλάντευτη θέση τους για αγώνα μέχρι την πλήρη εξομοίωση χωρίς προϋποθέσεις και κριτήρια. Θα συμμετέχουν σε οποιαδήποτε επιτροπή στην οποία όμως ουσιαστικά θα εξετασθούν και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τρόποι άμεσης υλοποιήσεως του δικαίου αιτήματος 250.000 τρίτεκνων οικογενειών.

Η Υπεύθυνη Συντονισμού Ο Γεν. Γραμματέας



Γαρυφαλλιά Παπαδοπούλου Σταύρος Πουρτουλίδης

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

8Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣ: ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
΄΄ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ =ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ΄΄ ΚΟΙΝ.: ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ 48 58200 ΕΔΕΣΣΑ ΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Τηλ.:6944161115,6948781645
e-mail: triteknoi_pea@yahoo.gr
Αριθ. Πρωτ.: 120 Έδεσσα 20 Αυγούστου 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α

Σχετ.: α. Επιστολή Υπόμνημα 7-5-07/Π.Ε.Α.Τ
β. Επιστολή Υπόμνημα 23-8-07/Π.Ε.Α.Τ
γ. Επιστολή Υπόμνημα 23-1-07/Π.Ε.Α.Τ
δ. Επιστολή Υπόμνημα 13-12-07/Π.Ε.Α.Τ
ε. Επιστολή Υπόμνημα 9-1-08/Π.Ε.Α.Τ
στ. Επιστολή Υπόμνημα 25-2-08/Π.Ε.Α.Τ
ζ. Επιστολή Υπόμνημα 9-5-08/Π.Ε.Α.Τ

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Σε συνέχεια των ανωτέρω επιστολών μας, επί των οποίων ουδεμία απάντηση έχουμε λάβει έως σήμερα, αιτούμασθε συναντήσεως-ακροάσεως, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τον δίκαιο αγώνα μας.
Είναι πλέον πεποίθηση μας ότι δεν έχετε ορθή και πλήρη ενημέρωση για το δίκαιο αίτημά των χιλιάδων οικογενειών με τρία παιδιά.
Ο ψηφισθείς ν.3454/06,όσον αφορά τις οικογένειες με τρία τέκνα, σοβαρότατα προβλήματα δημιούργησε παρά επέλυσε. Οι όποιες παροχές αίρονται ουσιαστικά από τα διάφορα ανεδαφικά ηλικιακά όρια ή ποσοστά ή προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στις διατάξεις του νόμου ή καθίστανται ανίσχυρες στα διοικητικά δικαστήρια καθότι δικαιώνονται προσφυγές εναντίον γονέων ή τέκνων τριτέκνων. Μάλιστα τελευταία έχει αρχίσει η αποδόμηση των όποιων παροχών έχουν δοθεί (μείωση του ποσοστού εισαγωγής σπουδαστών στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και του Εμπορικού Ναυτικού,μείωση του χορηγούμενου ποσού από τον ΟΕΚ κ.ά).
Ο ίδιος δηλώσατε στην Βουλή των Ελλήνων ότι βασικές αιτίες για την μη αντοχή άλλο του Ασφαλιστικού Συστήματος είναι: Οι αρνητικές δημογραφικές εξελίξεις,η υπογεννητικότητα και η γήρανση του πληθυσμού, η ραγδαία επιδείνωση στη σχέση ισορροπίας ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.Στην χώρα μας η σχέση είναι 1,75 προς 1 που σ΄ένα υγιές σύστημα είναι 4 προς 1.Ενώ Λαοί στην γειτονιά μας,με τάσεις αλυτρωτικές με τις όποιες σοβαρές επιπτώσεις, παρουσιάζουν δείκτη γονιμότητος πολύ πάνω του ιδανικού(άνω του 2,5).
Η επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού την παρούσα περίοδο είναι μεγάλη και δυσβάστακτη για διαφόρους λόγους που και εσείς έχετε αναγνωρίσει. Στην περίπτωση δε της τρίτεκνης οικογένειας εξακοντίζεται το ποσοστό της φτώχειας στο 34% από το 16% της οικογένειας με δύο τέκνα.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

η απάντηση ευρίσκεται, στο μέτρο που σχετίζεται με τις δημογραφικές εξελίξεις και την υπογεννητικότητα, στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων του 1993, όπου ως πρώτη εισήγηση είναι ο χαρακτηρισμός της οικογένειας με τρία τέκνα ως πολύτεκνης καθώς και των προτάσεων νόμου της ΝΔ ως αντιπολίτευση για το ίδιο θέμα. Όσον αφορά την όποια τυχόν σοβαρή οικονομική επιβάρυνση προκύψει από την υλοποίηση αυτής της αποφάσεως δύναται η Κυβέρνηση, και σε συνάρτηση της οικονομικής καταστάσεως, να την αποδώσει σταδιακά και σε εύλογο χρονικό διάστημα επίσης αν από την εφαρμογή κάποιας διατάξεως πιθανώς επέρχεται σοβαρή ανατροπή στην λειτουργία ενός φορέα είναι δυνατή η σταδιακή εφαρμογή αυτής της συγκεκριμένης διατάξεως.
Πιστεύουμε ότι πρέπει επιτέλους να λάβετε την γενναία και σωστή απόφαση για την υλοποίηση της υποσχέσεώς σας για την πλήρη εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολυτέκνους. Ελπίζουμε ότι σύντομα( στην Διεθνή Έκθεση) θα δικαιωθούν οι 250.000 τρίτεκνες οικογένειες με την υλοποίηση πλέον της προεκλογικής σας δεσμεύσεως για τον χαρακτηρισμό των γονέων με τρία παιδιά ως πολυτέκνους.
Δεν το οφείλετε σε μας, δεν το οφείλετε στα παιδιά μας.
Το οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ.

Με ιδιαίτερη τιμή

Η Υπεύθυνη Συντονισμού Ο Γεν. Γραμματέας

Γαρυφαλλιά Παπαδοπούλου Σταύρος Πουρτουλίδης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΑΤ 2ΣΕΠ 08 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
΄΄ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ =ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ΄΄
58200 Φιλίππου 48 ΄Εδεσσα
Τηλ.:6944161115,6948781645
e-mail: triteknoi_pea@yahoo.gr,
triteknoi_edessa@yahoo.gr
http://www.triteknoi-edessa.blogspot.com


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Π.Ε.Α.Τ 2 ΣΕΠ 08

Τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα των Τρίτεκνων Οικογενειών καλούν τους γονείς με τρία τέκνα σε καθολική συμμετοχή στην αγωνιστική πορεία διαμαρτυρίας για την αθέτηση της υποσχέσεως του Πρωθυπουργού και της Κυβερνήσεως για τον χαρακτηρισμό τους ως πολυτέκνους, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου 08,ημέρα Σάββατο και ώρα 18:30,στην Θεσσαλονίκη έμπροσθεν του αγάλματος του Βενιζέλου(Εγνατίας και Αριστοτέλους).
Οι όποιες παροχές έχουν δοθεί αίρονται ουσιαστικά από τα διάφορα ανεδαφικά ηλικιακά όρια ή ποσοστά ή προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στις διατάξεις του νόμου ή καθίστανται ανίσχυρες στα διοικητικά δικαστήρια καθότι δικαιώνονται προσφυγές εναντίον γονέων ή τέκνων τριτέκνων.
Παράλληλα άρχισαν μεθοδεύσεις για κατάργηση ή περιορισμό των όποιων παροχών(θεσμικών,οικονομικών) έχουν δοθεί μέχρι τώρα και υιοθέτησης πολιτικών του παρελθόντος παρά του ότι έχουν κριθεί κατ΄επανάληψη,ως αντισυνταγματικές, από τα Ανώτατα δικαστήρια.
Πλέον άλλη επιλογή για τις 250.000 οικογένειες με τρία παιδιά, δεν έχει μείνει από την αγωνιστική διαμαρτυρία.
Η πρότασή μας είναι ξεκάθαρη, υλοποιήσιμη και με δημογραφική στόχευση:
‘’Ο χαρακτηρισμός της οικογένειας με τρία τέκνα ως πολύτεκνης και η υιοθέτηση των προτάσεων(με επικαιροποίηση) της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων του 1993. Όσον αφορά την όποια τυχόν σοβαρή οικονομική επιβάρυνση προκύψει από την υλοποίηση αυτής της αποφάσεως δύναται η Κυβέρνηση, και σε συνάρτηση της οικονομικής καταστάσεως, να την αποδώσει σταδιακά και σε εύλογο χρονικό διάστημα. Επίσης αν από την εφαρμογή κάποιας διατάξεως πιθανώς επέρχεται σοβαρή ανατροπή στην λειτουργία ενός φορέα είναι δυνατή η σταδιακή εφαρμογή αυτής της συγκεκριμένης διατάξεως.’’


Για την Π.Ε.Α.Τ

Η Υπεύθυνη Συντονισμού Ο Γεν. Γραμματέας


Γαρυφαλλιά Παπαδοπούλου Σταύρος Πουρτουλίδης