Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Επιστολή Συλλόγων Τρίτεκνων Οικογενειών Ελλάδος

Φλωρίνης 4 58200 ΕΔΕΣΣΑ

Τηλ.:6944161115,e-mail:triteknoi_edessa@yahoo.gr

Αρ.Πρωτ.:69 12 Οκτωβρίου 2009

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

οι Σύλλογοι που εκπροσωπούμε τους γονείς με τρία παιδιά σας συγχαίρουμε για την ανάληψη της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και σας ευχόμασθε ειλικρινά καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε.

Με την ευκαιρία αυτή ζητούμε την υποστήριξή σας, και από την νέα σας θέση, στον δίκαιο αγώνα των 250000 τρίτεκνων οικογενειών ώστε επιτέλους να ενταχθούν στις διατάξεις περί πολυτεκνίας.

Όπως και στο παρελθόν σας είχαμε ενημερώσει, σε συναντήσεις μας στην Βουλή των Ελλήνων, το αίτημά μας δεν είναι αυθαίρετο αλλά είναι μια σωστή πρόταση για την αντιμετώπιση του σοβαρότατου δημογραφικού προβλήματος τόσο του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων(1993) όσο και μελετών-προτάσεων έγκριτων επιστημόνων(Ακαδημίας Αθηνών, Ελληνικής Εταιρείας Δημογραφικών Μελετών, προτάσεις του καθηγητή και πρώην υπουργού Μ. Δρεττάκη κ.α) καθώς και τεκμηριωμένων υπομνημάτων-προτάσεών μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας τα τελευταία 10 χρόνια οι θάνατοι των Ελλήνων υπερτερούν των γεννήσεων καθότι ο δείκτης γονιμότητας της Ελληνίδας έχει κατέλθει στο 1,όταν για την ανανέωση των γενεών απαιτείται 2,1.

Γνωρίζετε καλλίτερα από εμάς, ότι σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ το επίπεδο της φτώχειας, τελευταία, για νοικοκυριά με τρία τέκνα εξακοντίσθηκε στο 38% έναντι των νοικοκυριών με 2 τέκνα που είναι 18%.

Η Ελλάδα γερνάει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 17,1% και με προοπτικές το 2020 να πλησιάζει το 24%. Αν εξαιρέσουμε περίπου το 20% του πληθυσμού που είναι αλλοδαποί, τότε το ποσοστό του ηλικιωμένου πληθυσμού στο σύνολο του Ελληνικού πληθυσμού είναι σήμερα 22,7%, δηλαδή περισσότερο από τρεις φορές άνω του ορίου 7% που θέτει ο ΟΗΕ για να χαρακτηρίσει μια χώρα γερασμένη. Ταυτόχρονα, το ποσοστό του πληθυσμού από 0-14 ετών είναι μόλις 12,05%, δηλαδή όχι μόνο γερνάμε σαν χώρα, αλλά επίσης σταδιακά μειώνεται ο πληθυσμός.

Από στοιχεία του ΟΓΑ των τελευταίων τριών ετών έχουμε κατ΄ έτος μείωση των δικαιούχων πολύτεκνων μητέρων για ισόβια σύνταξη 2500-3000 μητέρες. Αυτό σημαίνει ότι με αυτόν τον ρυθμό μείωσης το 2020 και μετά οι πολύτεκνες μητέρες με τέσσερα τέκνα και άνω θα είναι μουσειακό είδος.

Οι επιπτώσεις αυτής της ανωτέρω καταστάσεως που ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται είναι μεταξύ των άλλων: στην άμυνα της Χώρας(δυσκολίες σοβαρές στην στελέχωση), στην οικονομία και ειδικότερα στα ασφαλιστικά ταμεία, στην υπέρογκη αύξηση δαπανών για υγειονομική περίθαλψη,στην διαφοροποίηση του κοινωνικού ιστού.

Ο ψηφισθείς ν.3454/06,όσον αφορά τις οικογένειες με τρία τέκνα, σοβαρότατα προβλήματα δημιούργησε παρά επέλυσε. Οι όποιες ‘’παροχές’’ αίρονται ουσιαστικά από τα διάφορα ανεδαφικά ηλικιακά όρια ή ποσοστά ή προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στις διατάξεις του νόμου ή καθίστανται ανίσχυρες στα διοικητικά δικαστήρια καθότι δικαιώνονται προσφυγές εναντίον γονέων ή τέκνων τριτέκνων. Μάλιστα τελευταία έχει αρχίσει η αποδόμηση και αυτών ακόμη των παροχών που έχουν δοθεί.

Ελπίζουμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συνοπτική αναφορά που υπήρχε στο προεκλογικό πρόγραμ-μα του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, θα γίνει σύντομα πιο συγκεκριμένη και θα συμπεριλάβει την πρότασή μας που είναι η ακόλουθη:

Ο χαρακτηρισμός των γονέων με τρία τέκνα πολυτέκνους, ανεξαρτήτως ηλικίας και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας. Οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση ή τυχόν σοβαρή ανατροπή ομαλούς λειτουργίας ενός κρατικού φορέα από την εφαρμογή κάποιας επί μέρους διατάξεως μπορεί να αποδοθεί-εφαρμοσθεί σταδιακά και σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Η πρότασή μας αυτή είναι εφικτή, δίκαιη και υλοποιήσιμη, είναι συγκεκριμένη δεν είναι αυθαίρετη, εκφράζει τις ανάγκες της σημερινής κοινωνίας μας και θα δώσει τη δυνατότητα και το κίνητρο για την βελτίωση του δείκτη γονιμότητας.

Είναι πλέον καιρός το ΠΑΣΟΚ, ως Κυβέρνηση, να αναλάβει την πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή, με την λήψη σοβαρών και με δημογραφική προοπτική μέτρων.

Επίσης ζητούμε συνάντηση μαζί σας, των εκπροσώπων των συλλόγων γονέων με τρία τέκνα, σε συνάρτηση και των υποχρεώσεών σας, για να σας ενημερώσουμε αναλυτικότερα και στην σωστή του διάσταση για το ένα και μοναδικό δίκαιο αίτημα των 250.000 γονέων με τρία παιδιά και τους τρόπους υλοποιήσεως αυτής της προτάσεως.

Είναι μια υποχρέωση όχι προς εμάς, ούτε προς τα παιδιά μας.

Αλλά το οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ.

Με ιδιαίτερη τιμή

Εκ μέρους των κατωτέρω συλλόγων

Σταύρος Πουρτουλίδης

Πρόεδρος του Συλλόγου Τριών Τέκνων Επαρχίας Εδέσσης

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΑΤΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΔΕΣΣΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΩΝ ΔΗΜΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ Ν.ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ν.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΗΒΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡIΤΕΚΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΤΙΡΝΑΒΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν.ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Δ. ΑΧΑΡΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν.ΔΩΔEKANHΣΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν.ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΦΩΚΙΔΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΚΟΙΝ: Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Φώφη Γεννηματά

ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΙΣ 14 ΟΚΤ 2009 ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Γ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ.


Επιστολή Συλλόγων Τρίτεκνων Οικογενειών Ελλάδος

Φλωρίνης 4 58200 ΕΔΕΣΣΑ

Τηλ.:6944161115,e-mail:triteknoi_edessa@yahoo.gr

12 Οκτωβρίου 2009



Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,


Οι Σύλλογοι που εκπροσωπούμε τους γονείς με τρία τέκνα σας συγχαίρουμε για την ανάληψη της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και σας ευχόμασθε ειλικρινά καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε.

Με την ευκαιρία αυτή να σας ενημερώσουμε για τα προβλήματα που απασχολούν τόσο τους τρίτεκνους εκπαιδευτικούς αλλά και γενικότερο τις 250000 τρίτεκνες οικογένειες και είναι αναγκαίο να επιλυθούν.


Με την υφιστάμενη νομοθεσία αλλά και τις διατάξεις του ν.3454/06 οι τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί είναι ουσιαστικά σε ομηρία και περιφέρονται από το ένα άκρο της χώρας στο άλλο μακριά από το σπίτι τους και συνήθως σε αναγκαστική “διάσταση” και χωρίς προοπτική.


Η βασική μας πρόταση είναι: Ο χαρακτηρισμός των γονέων με τρία τέκνα πολυτέκνους, ανεξαρτή-τως ηλικίας και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας. Σε όλα τα θεσμικά κείμενα του ΥΠΕΠΘ που προβλέπονται παροχές-διευκολύνσεις κ.α να ισχύσουν τα ίδια κριτήρια-προϋποθέσεις για τους γονείς και τέκνα τριτέκνων με αυτά των πολυτέκνων. Το αίτημά μας δεν είναι αυθαίρετο αλλά είναι μια σωστή πρόταση για την αντιμετώπιση του σοβαρότατου δημογραφικού προβλήματος τόσο του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων(1993) όσο και μελετών-προτάσεων έγκριτων επιστημόνων(Ακαδημίας Αθηνών, Ελληνικής Εταιρείας Δημογραφικών Μελετών, προτάσεις του καθηγητή και πρώην υπουργού Μ. Δρεττάκη κ.α) καθώς και τεκμηριωμένων υπομνημάτων-προτάσεών μας.


Θεωρούμε ότι είναι εθνική ανάγκη για άμεση υλοποίηση όσο ποτέ άλλοτε, είναι εφικτή, δίκαιη, συγκεκριμένη, υλοποιήσιμη και εκφράζει τις ανάγκες της σημερινής κοινωνίας μας. Όπου από την εφαρμογή κάποιας διατάξεως πιθανώς επέρχεται σοβαρή ανατροπή στην λειτουργία ενός εκπαιδευτικού φορέα είναι δυνατή η σταδιακή εφαρμογή αυτής της συγκεκριμένης διατάξεως.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας τα τελευταία 10 χρόνια οι θάνατοι των Ελλήνων υπερτερούν των γεννήσεων καθότι ο δείκτης γονιμότητας της Ελληνίδας έχει κατέλθει στο 1,όταν για την ανανέωση των γενεών απαιτείται 2,1.


Η Ελλάδα γερνάει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 17,1% και με προοπτικές το 2020 να πλησιάζει το 24%. Αν εξαιρέσουμε περίπου το 20% του πληθυσμού που είναι αλλοδαποί, τότε το ποσοστό του ηλικιωμένου πληθυσμού στο σύνολο του Ελληνικού πληθυσμού είναι σήμερα 22,7%, δηλαδή περισσότερο από τρεις φορές άνω του ορίου 7% που θέτει ο ΟΗΕ για να χαρακτηρίσει μια χώρα γερασμένη. Ταυτόχρονα, το ποσοστό του πληθυσμού από 0-14 ετών είναι μόλις 12,05%, δηλαδή όχι μόνο γερνάμε σαν χώρα, αλλά επίσης σταδιακά μειώνεται ο πληθυσμός.


Οι επιπτώσεις αυτής της ανωτέρω καταστάσεως που ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται είναι μεταξύ των άλλων: στην άμυνα της Χώρας(δυσκολίες σοβαρές στην στελέχωση), στην οικονομία και ειδικότερα στα ασφαλιστικά ταμεία, στην εκπαίδευση με το κλείσιμο σχολείων ιδίως στην περιφέρεια, στην υπέρογκη αύξηση δαπανών για υγειονομική περίθαλψη,στην διαφοροποίηση του κοινωνικού ιστού.


Ελπίζουμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συνοπτική αναφορά που υπήρχε στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, θα γίνει σύντομα πιο συγκεκριμένη και θα συμπεριλάβει την πρότασή μας.Είναι πλέον καιρός το ΠΑΣΟΚ, ως Κυβέρνηση, να αναλάβει την πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή, με την λήψη σοβαρών και με δημογραφική προοπτική μέτρων.


Ενδεικτικά ορισμένα από τα θέματα που σοβαρά επηρεάζουν και αφορούν την μεγάλη οικογένεια των τρίτεκνων και απαιτείται η άμεση επίλυσης τους, είναι:


-Ο διορισμός των τρίτεκνων εκπαιδευτικών ως τακτικό μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό με τις ίδιες διατάξεις (κριτήρια-προϋποθέσεις)που ισχύουν για τους πολυτέκνους.


-Το ποσοστό 20% που ισχύει επί των εκάστοτε προσλαμβανομένων από τον ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ να ισχύσει και επί των εκάστοτε προσλαμβανομένων από τον ΠΙΝΑΚΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ.


-Να ισχύουν οι ίδιες διατάξεις για τους τρίτεκνους εκπαιδευτικούς που ισχύουν για τους πολυτέκνους για θέματα μεταθέσεων, αποσπάσεων, μετακινήσεων.


-Να επεκταθεί και στους γονείς και τέκνα τριτέκνων η ισχύς των διατάξεων(Εγγραφές, δίδακτρα κλπ) που ισχύουν για τους πολυτέκνους όσον αφορά την φοίτησή τους στα ΙΕΚ που εποπτεύονται-ανήκουν από το ΥΠΕΠΘ


-Ένταξη στις ίδιες διατάξεις που ισχύουν για τους πολυτέκνους των γονέων με τρία τέκνα και τα τέκνα αυτών για παροχή υποτροφιών από το ΙΚΥ.


-Υπάρχουν φορείς της εκπαίδευσης που δεν περιλαμβάνουν τους τριτέκνους ως ειδική κατηγορία για τις προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων(όπως στην Σιβιτανίδειο Σχολή προκήρυξη Αριθ. Πρωτ.: 5903/ 6-5-2008).


-Μετεγγραφές φοιτητών(Δυνατότητα μετεγγραφής τέκνου που το 1ο τέκνο είναι άνω των 26 ετών και από τα ΤΕΕ Β΄ Κύκλου).


Ελπίζουμε ότι στις περιπτώσεις που προτίθεσθε να θεσμοθετείτε θέματα εκπαιδεύσεως που αφορούν και την μεγάλη οικογένεια των τριτέκνων(όπως προσλήψεις εκπαιδευτικών, μετεγγραφές, μεταθέσεις, αποσπάσεις κ.ά) να καλούμασθε ώστε να καταθέτουμε και εμείς τις εποικοδομητικές μας προτάσεις.



Επίσης ζητούμε συνάντηση μαζί σας, των εκπροσώπων των συλλόγων γονέων με τρία τέκνα, σε συνάρτηση και των υποχρεώσεών σας, για να σας ενημερώσουμε αναλυτικότερα και στην σωστή του διάσταση για το ένα και μοναδικό δίκαιο αίτημα των 250.000 γονέων με τρία παιδιά και τους τρόπους υλοποιήσεως αυτής της προτάσεως.



Είναι μια υποχρέωση όχι προς εμάς, ούτε προς τα παιδιά μας.


Αλλά το οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ.



Με ιδιαίτερη τιμή εκ μέρους των κατωτέρω συλλόγων



Σταύρος Πουρτουλίδης



Πρόεδρος του Συλλόγου ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΔΕΣΣΗΣ




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΑΤΡΑ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΔΕΣΣΗΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΩΝ ΔΗΜΩΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ Ν.ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ν.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΗΒΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡIΤΕΚΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΤΙΡΝΑΒΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν.ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Δ. ΑΧΑΡΝΩΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν.ΔΩΔEKANHΣΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΒΥΡΩΝΑ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ


ΕΝΩΣΗ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν.ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΦΩΚΙΔΟΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Γραφείο Υφυπουργού κας Χριστοφιλοπούλου


Γραφείο Υφυπουργού κ. Πανάρετου