Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ Ε ΔΙΜΗΝΟΥ 2010

ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ Ε΄ΔΙΜΗΝΟΥ 2010 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ 

Ο.Γ.Α.     

 

 

 Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 05.10.2010

 

Η Διοίκηση του Ο.Γ.Α. ανακοινώνει ότι:

Τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα (επίδομα 3ου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειες Ν.3631/08, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000€ Ν.3454/2006) του Ε΄ Διμήνου 2010, θα καταβληθούν σε 435.089 οικογένειες το χρονικό διάστημα από 11  έως 19  Οκτωβρίου  2010.

Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται σε 134.511.993,80 €.

ΠΛΗΡΩΜΗ  ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ Ε ΄ΔΙΜΗΝΟΥ 2010

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Εφάπαξ Παροχή 2.000 € Ν. 3454/06

4.760.000,00 €

2.339

Επίδομα 3ου παιδιού

24.093.863,04 €

61.201

*Πολυτεκνικό Επίδομα

24.834.841,65 €

80.626

* Πολυτεκνικό Επίδομα τρίτεκνης Οικογένειας

43.585.585,48 €

181.194

Ν. 3631/08

Ισόβιες συντάξεις

36.541.561,23 €

171.770

Γενικό Σύνολο  Περιπτώσεων

 

497.130

Αμοιβή ΕΛΤΑ

696.142,40 €

Γενικό Σύνολο

134.511.993.80 €

 

                                                                      ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ο.Γ.Α.

 

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2010-2011

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2010-2011

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης μετεγγραφής θεμελιώνουν οι παρακάτω κατηγορίες:

α) Πολύτεκνοι γονείς και τέκνα πολυτέκνων. Ως πολύτεκνοι θεωρούνται όσοι πληρούν μια εκ των προϋποθέσεων του άρθρου πρώτου του ν. 1910/1944 (Ά 229), όπως αυτό αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 6 του ν. 3454/06 (‘Α 75).

β) Γονείς και τέκνα πολυμελών οικογενειών με τρία ζώντα τέκνα από νόμιμο γάμο ή νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα, εφόσον κανένα από αυτά δεν υπερβαίνει το εικοστό έκτο έτος της ηλικίας του, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων αγάμων μητέρων με τρία μη αναγνωρισθέντα ζώντα τέκνα που δεν υπερβαίνουν το ανωτέρω όριο ηλικίας.

γ) Τέκνα θυμάτων τρομοκρατίας σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1897/90 (Α΄120)

δ) Ορφανοί φοιτητές ή σπουδαστές από τον ένα ή και από τους δύο γονείς, εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα πέντε χιλιάδων Ευρώ. Για τον υπολογισμό του μέσου όρου του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τριών τελευταίων οικονομικών ετών των ορφανών από τον έναν ή και τους δύο γονείς δε λαμβάνεται υπόψη το ατομικό εισόδημα του αποβιώσαντος γονέα ή των αποβιωσάντων γονέων που είχαν τυχόν δηλώσει κατά την τελευταία τριετία πριν από την αίτηση μετεγγραφής.

ε) Φοιτητές ή σπουδαστές που κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στα ΤΕΦΑΑ ή σε άλλη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ πέτυχαν μια από τις εξαιρετικές αγωνιστικές διακρίσεις, που αναφέρονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 34 του ν. 2725/1999 (Ά 121), όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 5 στοιχείο 8 του άρθρου 18 του ν. 3708/2008 (Ά 210) και τροποποιήθηκε με την παράγραφο Γ.1 του άρθρου 45 του ν. 3773/2009 (Ά 120).

στ) Φοιτητές ή σπουδαστές με αδελφό ή αδελφή που φοιτά σε Τμήμα Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι., διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων και επιθυμούν να μετεγγραφούν σε τμήματα Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι. ευρισκόμενα εκτός του Λεκανοπεδίου Αττικής και του Νομού Θεσσαλονίκης.

ζ) Αδέλφια που φοιτούν σε τμήματα Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι., διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους και που επιθυμούν τη μετεγγραφή τους κατά το ίδιο ακαδημαϊκό έτος σε αντίστοιχα Τμήματα Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι. με εκείνα που ενεγράφησαν, ευρισκόμενα στον ίδιο Νομό και εκτός του Λεκανοπεδίου Αττικής και του Νομού Θεσσαλονίκης.

Οι δικαιούχοι μετεγγραφής των ανωτέρω κατηγοριών μετεγγράφονται χωρίς ποσοτικό περιορισμό και πέραν του συνολικού ποσοστού των κάθε φύσεως μετεγγραφών και κατατάξεων που προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης για μετεγγραφή έχουν μόνο όσοι βρίσκονται στο πρώτο εξάμηνο των σπουδών τους. Εάν ο λόγος μετεγγραφής των κατηγοριών γ, δ ε, στ και ζ ανακύψει μεταγενέστερα, τότε οι αιτήσεις υποβάλλονται στις  Γραμματείες των Τμημάτων υποδοχής.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούμενοι ηλεκτρονικής αιτήσεως μετεγγραφής είναι η εξής:

Βήμα 1

Οι δικαιούμενοι ηλεκτρονικής αιτήσεως, για να την υποβάλλουν, θα συνδέονται στο ειδικά διαμορφωμένο πληροφοριακό σύστημα όπου και θα εισάγουν τα στοιχεία τους. Στην διεύθυνση e-mail  που θα δηλώνουν θα τους αποστέλλονται οδηγίες για την ενεργοποίηση του λογαριασμού τους. Αφού ενεργοποιήσουν το λογαριασμό τους, θα πρέπει να προχωρήσουν στην πιστοποίησή του, εισάγοντας τον 8-ψήφιο κωδικό που θα λαμβάνουν με sms στο κινητό τηλέφωνο που θα έχουν δηλώσει. Έπειτα, θα επιλέγουν την κατηγορία στην οποία ανήκουν και θα καταχωρούν τα στοιχεία της μόνιμης κατοικίας των ιδίων ή των γονέων τους. Επιπρόσθετα θα καταχωρούν και το Τμήμα φοίτησης του Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι. που φοιτά ή σπουδάζει ο αδελφός ή αδελφή τους. Στο επόμενο στάδιο οι φοιτητές ή σπουδαστές οφείλουν να επιλέξουν, ανάμεσα στους Νομούς όπου ευρίσκονται τα αντίστοιχα Τμήματα με το Τμήμα προέλευσης, εκείνον που είναι πλησιέστερος στον τόπο μόνιμης κατοικίας που δήλωσαν ή στην πόλη που φοιτά ή σπουδάζει ένας τουλάχιστον αδελφός ή αδελφή τους, εάν ανήκουν στις κατηγορίες α,β,γ,δ,ε και στ. Εάν ανήκουν στην κατηγορία ζ τα αδέλφια οφείλουν να επιλέξουν τον ίδιο Νομό. Σε καμία περίπτωση ο επιλεγείς Νομός δεν επιτρέπεται να συμπίπτει με αυτόν του Τμήματος προέλευσης. Εάν τα αντίστοιχα Τμήματα είναι περισσότερα του ενός σε ένα Νομό οι φοιτητές ή σπουδαστές θα ιεραρχούν τα προτεινόμενα Τμήματα ανάλογα με την προτίμηση μετεγγραφής τους σε αυτά και θα κατανέμονται στα αντίστοιχα Τμήματα σύμφωνα με όσα ορίζονται στην ισχύουσα νομοθεσία.

Η ηλεκτρονική αίτηση των φοιτητών ή σπουδαστών επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης κατά την έννοια και με τις συνέπειες του ν.1599/1986 (Ά  75).

Βήμα 2

Με την οριστικοποίηση της αίτησης οι φοιτητές ή σπουδαστές θα ενημερώνονται από το σύστημα για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που οφείλουν να προσκομίσουν στις Γραμματείες των Τμημάτων υποδοχής, καθώς και για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας μέσω ηλεκτρονικού εγγράφου.

Βήμα 3

Εντός επτά ημερών από την λήξη της ημερομηνίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικής αιτήσεως ολοκληρώθηκε με επιτυχία, θα ενημερώνονται μέσω ηλεκτρονικού εγγράφου για το Τμήμα υποδοχής που μετεγγράφονται. Ο φοιτητής ή σπουδαστής μετεγγράφεται αυτόματα από την τελευταία ενημέρωση του στο Τμήμα υποδοχής, υπό την διαλυτική αίρεση της έγκρισης της μετεγγραφής από την Γενική Συνέλευση του Τμήματος υποδοχής και τον έλεγχο νομιμότητας της τελευταίας από το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου ή το Συμβούλιο του Τ.Ε.Ι.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

Ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 η περίοδος υποβολής των αιτήσεων θα είναι από 4 έως 20 Οκτωβρίου.

Σε 10 εργάσιμες ημέρες από την λήξη της ημερομηνίας υποβολής ηλεκτρονικής αιτήσεως μετεγγραφής οι φοιτητές ή σπουδαστές των Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι. οφείλουν να προσκομίζουν στις αρμόδιες Γραμματείες τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για τον σχετικό έλεγχο νομιμότητας.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Α) Γενικά Δικαιολογητικά

α) Εκτύπωση Ηλεκτρονικής Αίτησης του ενδιαφερομένου.

β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που έχει εκδοθεί εντός τριμήνου από την υποβολή του.

γ) Βεβαίωση εγγραφής που εκδίδεται από το Τμήμα προέλευσης.

δ) Ατομικό δελτίο επιτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις.

ε) Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας που εκδίδεται από το τμήμα προέλευσης, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται σε εξάμηνο μεταγενέστερο του πρώτου.

στ) Βεβαίωση του τμήματος από την οποία προκύπτει η φοιτητική ή σπουδαστική ιδιότητα του αδελφού ή της αδελφής, εφόσον στοιχειοθετείται δικαίωμα μετεγγραφής σε σχέση με τον αδελφό ή αδελφή που φοιτά σε Πανεπιστήμιο ή Τ.Ε.Ι.

ζ) Έγγραφο δημόσιας αρχής ή υπηρεσίας ή λογαριασμός οργανισμού κοινής ωφελείας, από το οποίο προκύπτει ο τόπος κατοικίας του αιτούντος ή του προσώπου σε σχέση με το οποίο στοιχειοθετείται το δικαίωμα μετεγγραφής.

η) Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986  για την ακρίβεια του περιεχομένου των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών, στην οποία βεβαιώνεται ο τόπος κατοικίας του αιτούντος ή του προσώπου σε σχέση με το οποίο στοιχειοθετείται το δικαίωμα μετεγγραφής και γίνεται ιδιαίτερη μνεία της γνώσης των συνεπειών της υποβολής αναληθούς δήλωσης ή ανακριβών, ψευδών ή πλαστών δικαιολογητικών.

Β) Επιπλέον Κατά Περίπτωση Δικαιολογητικά

α) Η α κατηγορία οφείλει να υποβάλλει επιπλέον, ληξιαρχική πράξη γέννησης των ιδίων και των αδελφών τους και πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (αποκλειομένου του βιβλιαρίου ταυτότητας πολυτέκνων), που έχει εκδοθεί οπωσδήποτε εντός τριμήνου από την υποβολή του και το οποίο αποδεικνύει την πολυτεκνική ιδιότητα του γονέα ή των γονέων και πιστοποιεί την ταυτότητά τους, με τις τυχόν στο μεταξύ επελθούσες μεταβολές των στοιχείων και της οικογενειακής τους κατάστασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου δεύτερου του ν. 1910/1944 (Ά 229), όπως αυτό αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 6 του ν. 3454/2006 (Ά 75). Αν δεν υπάρχει ληξιαρχική πράξη, υποβάλλεται έγγραφο αποδεικτικό της ηλικίας τους από τα μητρώα αρρένων για τους άνδρες και από το γενικό μητρώο δημοτών για τις γυναίκες.

β) Η β κατηγορία οφείλει να υποβάλλει επιπλέον Ληξιαρχική πράξη γέννησης των ιδίων και των αδελφών τους. Αν δεν υπάρχει ληξιαρχική πράξη, υποβάλλεται έγγραφο αποδεικτικό της ηλικίας τους από τα μητρώα αρρένων για τους άνδρες και από το γενικό μητρώο δημοτών για τις γυναίκες.

γ) Η γ κατηγορία οφείλει να υποβάλλει επιπλέον αντίγραφο πράξης συνταξιοδότησης του γονέα που φονεύθηκε ή κατέστη πλήρως ανίκανος για την εκτέλεση των καθηκόντων του σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1897/90 (Α΄120), από τον οικείο συνταξιοδοτικό φορέα.

δ) Η δ κατηγορία οφείλει να υποβάλλει επιπλέον, αντίγραφα εκκαθαριστικών σημειωμάτων της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. για το συνολικό οικογενειακό εισόδημα του ενδιαφερομένου των τριών τελευταίων οικονομικών ετών ή, αν δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση, σχετική βεβαίωση της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. για το λόγο μη υποβολής της και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Ά 75) με την οποία δηλώνονται τα απαιτούμενα ως άνω στοιχεία, από τα οποία θεμελιώνεται ο λόγος απαλλαγής από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο, πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα όλων των φορολογούμενων μελών της οικογένειας του υποψηφίου, από κάθε πηγή, είτε δηλώνεται χωριστά είτε από κοινού.

ε) Η ε κατηγορία οφείλει να υποβάλλει επιπλέον, βεβαίωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού περί της συνδρομής των προϋποθέσεων της περίπτωσης δ της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του ν. 3282/2004, στην οποία αναφέρονται ιδίως το άθλημα στο οποίο διακρίθηκε ο αθλητής, η διοργάνωση στο πλαίσιο της οποίας διακρίθηκε και η ημερομηνία πραγματοποίησης της διάκρισης, η κατηγορία και η σειρά της διάκρισης, καθώς και η εγγραφή στον ειδικό πίνακα της παραγράφου 3 του άρθρου 34 του ν. 2725/1999 (Ά 121), όπως το άρθρο αυτό αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 8 του άρθρου 18 του ν. 3708/2008 (Ά 210) και τροποποιήθηκε με την παράγραφο Γ.1 του άρθρου 45 του ν. 3773/2009 (Ά 120), εφόσον αυτή προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Στην ίδια βεβαίωση βεβαιώνεται, προκειμένου περί ομαδικού αθλήματος, ότι ο αθλητής συμμετείχε στο 50% και άνω των αγώνων της διοργάνωσης.

Σημειώνεται ότι εκτός από τα παραπάνω προβλεπόμενα δικαιολογητικά, η Γενική Συνέλευση του Τμήματος υποδοχής μπορεί να ζητά από τους υποψήφιους για μετεγγραφή φοιτητές ή σπουδαστές να προσκομίσουν συμπληρωματικά και οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο κατά την κρίση της δικαιολογητικό, που αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία τη συνδρομή των απαιτούμενων προϋποθέσεων.