Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ΠΕΣΠΟ3Τ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ
(2θμιο σωματείο με Απόφ. Πρωτοδικείου 125/2010)
115 22 Μακρυνίτσης 9,ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΑΘΗΝΑΙ
Τηλ.:6944161115 e-mail:pespo3t@yahoo.gr
Αθήνα 22 Οκτωβρίου 2011

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Οι Σύλλογοι Γονέων με Τρία Παιδιά, μέλη της ΠΕΣΠΟ3Τ,στην συνάντησή τους στην Αθήνα, 22-10-2011,στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηνών, εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο καταγγέλλουν την απαράδεκτη και εξωφρενική πολιτική της Κυβέρνησης που με την δικαιολογία της οικονομικής κρίσεως και της αδυναμίας της να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή και την σπατάλη του δημοσίου χρήματος, εξαπέλυσε και νέα φορομπηχτική επιδρομή κατά των οικογενειών με τρία τέκνα και άνω. Ανατρέπονται οικογενειακοί προϋπολογισμοί με τις σοβαρότατες μειώσεις στις αποδοχές τους(έως και 40%) που έχουν σαν αποτέλεσμα την αδυναμία ανταπόκρισης στις ζωτικές υποχρεώσεις τους (δόσεις,δάνεια και δίδακτρα φροντιστηρίων, παιδικών σταθμών, στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης της οικογένειας κ.α).
Τα εξοντωτικά μέτρα τα οποία λαμβάνει η Κυβέρνηση με το νομοσχέδιο ΄΄Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής..», οδηγούν χιλιάδες οικογένειες με παιδιά, με πολλά παιδιά, στην εξαθλίωση και στην απόλυτη φτώχεια. Τα πολλά παιδιά από ΄΄ευλογία θεού΄΄που τα θεωρεί ο σοφός λαός μας, για την Κυβέρνηση σημαίνει πλουτισμός, επομένως τεκμήριο, σ΄ένα άδικο, σκληρό και στρεβλό φορολογικό σύστημα που πληρώνουν τριπλάσιους φόρους τόσο σε σχέση με άγαμο όσο και με το 2010.
Για το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας,μια από τις βασικές αιτίες της κατάρρευσης του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος που απαιτεί την λήψη άμεσων και σοβαρών μέτρων όμοιων που λαμβάνονται για την οικονομική κρίση, η Κυβέρνηση συμπεριφέρεται όχι μόνο ως μια στρουθοκάμηλο όσον αφορά τις αιτίες αλλά μάλιστα καταργεί/περιορίζει τα όποια μέτρα, έστω και πενιχρά, είχαν ληφθεί διαχρονικά και στήριζαν τις οικογένειες με πολλά παιδιά και ήταν προς την σωστή κατεύθυνση.
Δηλώνουμε ότι η αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στις οικογένειες με πολλά παιδιά δεν θα περάσει. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με ένταση και δυναμική διεκδίκηση τόσο πανελλαδικά όσο και τοπικά. Κάθε σύλλογος θα μεταφέρει στους βουλευτές και τοπικούς φορείς την αγανάκτηση, οργή και απαίτηση των τρίτεκνων οικογενειών να σταματήσει πλέον η Κυβέρνηση την άδικη, σκληρότατη και εξοντωτική πολιτική τιμωρίας τους. Να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και συνέπεια και όχι με πρόσκαιρες υποσχέσεις κατευνασμού το δημογραφικό πρόβλημα.
Ζητάμε από τους εκλεγμένους του Λαού και στο όνομα του οποίου έχουν δώσει λόγο και υπόσχεση, να στηρίξουν και να απαιτήσουν έμπρακτα δίκαιες, σωστές και υλοποιήσιμες προτάσεις με βάσει το ομόφωνο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το δημογραφικό πρόβλημα και να μην συναινέσουν στην απαράδεκτη επιδρομή κατά των οικογενειών με πολλά παιδιά(τρία και άνω).
Είναι υπεύθυνη και μόνο η Κυβέρνηση απέναντι στο λαό και την ιστορία του για την ανευθυνότητα και αδιαφορία που μέχρι σήμερα επιδεικνύει για την άρνησή της να αντιμετωπίσει το δημογραφικό πρόβλημα.

Είναι μια υποχρέωση για το μέλλον των παιδιών μας.
Το οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ.


Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γαρυφαλλιά Παπαδοπούλου Σταύρος Πουρτουλίδης

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΔΕΣΣΗΣ
“ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ”
Φλωρίνης 4 Τηλ.:6944161115
e-mail: triteknoi_edessa@yahoo.gr

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Γνωρίζεται ότι στις 29 Οκτωβρίου 2011, ημέρα Σάββατο και
ώρα 16:45 θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κέντρο Καταρρακτών
Έδεσσας εκδήλωση του Συλλόγου μας η οποία περιλαμβάνει:
-Βράβευση των τέκνων των μελών του Συλλόγου
Γονέων Τριών Τέκνων Επαρχίας Εδέσσης ''Οι Τρείς Ιεράρχες'',
που επέτυχαν σε σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ το 2011.
- Ενημέρωση μελών:
=Πρόσφατα σκληρά φορολογικά και άλλα μέτρα που αφορούν τους τριτέκνους (περιορισμοί/καταργήσεις επιδομάτων-παροχών, έκτακτες εισφορές κλπ)
=Μείωση δημοτικών τελών από δήμο Έδεσσας,
=Πρόγραμμα διανομής τροφίμων από Ε.Ε,
=Κάρτα μέλους,
=Καταστάσεις με προσφορές καταστημάτων, εκπαιδευτικών κέντρων κ.α).
Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου που τα παιδιά τους επέτυχαν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
το 2011 να ενημερώσουν έγκαιρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου
κατά την ημέρα και ώρες λειτουργίας του γραφείου του συλλόγου
(Φλωρίνης 4 κάθε Τετάρτη από 17:00-18:00) ή στο τηλέφωνο 6944161115
έως 20-10-2011, τα ακόλουθα στοιχεία:
-Όνομα και Επώνυμο μέλους και τέκνου καθώς και αριθμός μητρώου συλλόγου(όσοι έχουν παραλάβει κάρτες μέλους)
-Σχολή που επέτυχε. Απαιτείται να προσκομισθεί και σχετική βεβαίωση της σχολής που επέτυχε και παρακολουθεί.

Η παρουσία όλων των μελών σε αυτήν την ιδιαίτερη στιγμή των παιδιών
μας είναι επιβεβλημένη και απαραίτητη.


Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΣΠΟ3Τ 12ΟΚΤ 2011

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ
(2θμιο σωματείο με Απόφ. Πρωτοδικείου 125/2010)
115 22 Μακρυνίτσης 9,ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΑΘΗΝΑΙ
Τηλ.:6944161115 e-mail:pespo3t@yahoo.gr
Αθήνα 12 Οκτωβρίου 2011

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Καλούνται οι τρίτεκνοι, γονείς στις 22 Οκτωβρίου 2011,ημέρα Σάββατο και ώρα 12:00, στον Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων Ακαδημίας 50,αμφιθέατρο ΄΄Αντώνης Τρίτσης΄΄, όπου η Πανελλαδική Ένωση Συλλόγων Πολύτεκνων Οικογενειών με Τρία Τέκνα,2θμιο όργανο που εκπροσωπεί συλλόγους τριτέκνων, θα πραγματοποιήσει ενημέρωση, με κύριο ομιλητή τον έγκριτο επιστήμονα Γεώργιο Ρωμανιά.

Η ενημέρωση περιλαμβάνει:

-τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την σκληρή και άδικη επιδρομή της Κυβέρνησης στις οικογένειες με πολλά παιδιά(τρία και άνω) με τα τελευταία μέτρα,που έχουν ως αποτέλεσμα να τις οδηγούν στην εξαθλίωσή τους και αδυναμία να παρέξουν προς τα τέκνα τους αξιοπρεπή στήριξη για σωστή εκπαίδευση, μόρφωση και διαβίωση,

-τις ραγδαίες δυσμενείς εξελίξεις σε συγκεκριμένα θέματα για το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα,

-δικαιώματα-παροχές των τρίτεκνων οικογενειών που καταργούνται/ αποδομούνται και

-για τον δίκαιο αγώνα των τρίτεκνων οικογενειών για την άμεση αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που οι συνέπειες του είναι πλέον επώδυνες και όλοι πλέον τις βιώνουμε με τον πιο σκληρό και άδικο τρόπο.

Τρίτεκνε γονέα είναι ανάγκη να ενημερωθείς για αντιδράσεις στα άδικα και εξοντωτικά μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση σε βάρος της οικογένειας με παιδιά και καταστρέφει το μέλλον των παιδιών σου και της πατρίδας.


Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γαρυφαλλιά Παπαδοπούλου Σταύρος Πουρτουλίδης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΣΠΟ3Τ 15ΟΚΤ 2011


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ
(2θμιο σωματείο με Απόφ. Πρωτοδικείου 125/2010)
115 22 Μακρυνίτσης 9,ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΑΘΗΝΑΙ
Τηλ.:6944161115 e-mail:pespo3t@yahoo.gr
Αθήναι 15 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΣΠΟ3Τ 15 ΟΚΤ 2011
Σας γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκαν, στις 14-10-2011, οι ακόλουθες συναντήσεις των μελών του ΔΣ της Πανελλαδικής Ένωσης Συλλόγων Πολύτεκνων Οικογενειών με Τρία Τέκνα(ΠΕΣΠΟ3Τ),μετά από αίτημά τους:

Με τον Πρόεδρο της ΝΔ,κ. Αντώνιο Σαμαρά και τον Γεν. Γραμματέα της ΝΔ κ.Α. Λυκουρέντζο, στα Γραφεία της Ν, Λεωφόρος Συγγρού 340,

Με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών κ.Κ. Γουβάλλα,

με σκοπό την εμπεριστατωμένη και αναλυτική ενημέρωσή τους για τον δίκαιο αγώνα των τρίτεκνων οικογενειών για την άμεση αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που οι συνέπειες του είναι πλέον επώδυνες και μια από τις βασικές αιτίες της καταρρεύσεως του ασφαλιστικού συστήματος και των δυσκολιών-αδυναμιών στήριξης του συνταξιοδοτικού συστήματος καθώς και την σκληρή και άδικη επιδρομή της Κυβέρνησης, στις οικογένειες με πολλά παιδιά(τρία και άνω),με τα τελευταία μέτρα,που έχουν ως αποτέλεσμα να τις οδηγούν στην εξαθλίωσή τους και αδυναμία να παρέξουν προς τα τέκνα τους αξιοπρεπή στήριξη για σωστή εκπαίδευση, μόρφωση και διαβίωση.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ κ.Σαμαρά και ο Γεν. Γραμματέας της ΝΔ αφού άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον τις προτάσεις μας(ως συνημμένο) μας γνώρισαν τα ακόλουθα:

-Με την μέχρι τώρα πολιτική της Κυβέρνησης διαλύεται οποιαδήποτε προσπάθεια έχει γίνει για στήριξη ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος. Παρά τις μέχρι σήμερα θυσίες των Ελλήνων δεν βλέπει κάποιο αποτέλεσμα θετικό.
-Για οικονομικούς και πατριωτικούς λόγους πρέπει να υπάρξει στήριξη-ενίσχυση των οικογενειών ώστε να αποκτούν πολλά παιδιά και να μην μένουν στα δύο.
-Προτεραιότητα από την ΝΔ πρέπει και θα δοθεί στην αντιμετώπιση του σοβαρότατου δημογραφικού προβλήματος με κατάλληλη δημογραφική πολιτική, όπως είναι και απαίτηση του Συντάγματος. Οι προτάσεις μας είναι προς την σωστή κατεύθυνση και θα στηριχθούν από την ΝΔ. Τα μέτρα θεσμικού χαρακτήρα που έχουν καταργηθεί/περιορισθεί και δεν έχουν σοβαρό οικονομικό κόστος θα τα επαναφέρει και θα θεσμοθετηθούν και πρόσθετα μέτρα άμεσα, για τους τριτέκνους και πολυτέκνους, ενταγμένα στα πλαίσια της προαναφερόμενης δημογραφικής πολιτικής που θα σχεδιάσει.
-Θα συγκροτηθεί εντός της ΝΔ Γραμματεία Δημογραφικής Πολιτικής με υπεύθυνο έναν βουλευτή της. Με την εν λόγω Γραμματεία η ΠΕΣΠΟ3Τ θα ευρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεργασία για την κατάθεση προτάσεων-εισηγήσεων για μια δημογραφική πολιτική, υλοποιήσιμη, αποτελεσματική και με προοπτική.
-Αποδέχθηκαν την πρότασή μας για έντονη προβολή προς την Ε.Ε της ανάγκης η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος να γίνει υποχρέωση της Ε.Ε και όχι μόνο ευχές και παραινέσεις από πλευράς της.

Στον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών κ.Γουβάλλα του μεταφέραμε την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση των τρίτεκνων οικογενειών για τα άδικα και σκληρότατα μέτρα που πρόσφατα λήφθηκαν αλλά και αυτά που σχεδιάζονται σε βάρος τους. Ζητήσαμε να υπάρξει ελάφρυνση ή/και κατάργηση ορισμένων εξ αυτών. Δεσμεύθηκε να μεταφέρει τις προτάσεις μας προς τον κ.Υπουργό των Οικονομικών και συμφώνησε να υπάρχει ενημέρωση και συνεργασία με την ΠΕΣΠΟ3Τ ώστε στο μέτρο του δυνατού να βελτιωθούν-αποκατασταθούν ορισμένες κατάφορες άδικες αποφάσεις.

Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γαρυφαλλιά Παπαδοπούλου Σταύρος Πουρτουλίδης

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ Ε ΔΙΜΗΝΟΥ 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Ο.Γ.Α.
Τετάρτη 5.10.2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:

Τα οικογενειακά επιδόματα (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού,πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή καιισόβια σύνταξη) του Ε’ διμήνου 2011 δεν θα καταβληθούν στην προγραμματισμένη ημερομηνία 6 Οκτωβρίου 2011 επειδή δεν ολοκληρώθηκαν έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίες, λόγω των καταλήψεων του Υπουργείου Υγείας.
Έχει προγραμματιστεί η καταβολή τους, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, με πιθανή ημερομηνία 14 Οκτωβρίου 2011.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ

ΣΧΟΛΙΑ:!!!!!!!!