Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Διαδικτυακή εκστρατεία

Διαδικτυακή εκστρατεία για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Η εθελοντική, Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Hellenic Electronic Center" ανέλαβε την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών, με αίτημα την αποπληρωμή των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα, όπως προκύπτουν από το κατοχικό δάνειο και τις θηριωδίες που διαπράχθησαν κατά την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η συλλογή των υπογραφών γίνεται μέσω της ιστοσελίδας greece.org/blogs/wwii.

"Θα εκτιμήσουμε την υπογραφή σας στο αίτημα μας που ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις", σημειώνουν, καλώντας τους επισκέπτες της ιστοσελίδας να υπογράψουν το αίτημα.

Η ιστοσελίδα κάνει αναφορά στις πιο "μελανές" σελίδες της περιόδου εκείνης, παρουσιάζει βίντεο από τα απομεινάρια των πιο σκληρών μαχών και αναδημοσιεύει άρθρα, μεταξύ άλλων και γερμανικών εφημερίδων, που τάσσονται υπέρ της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΕ 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΔΕΣΣΗΣ
“ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ”
58200 Φλωρίνης 4 Τηλ.:6944161115
e-mail: triteknoi_edessa@yahoo.gr,
http://triteknoi-edessa.blogspot.com,
Twitter@EDESKATAR

Από τον Σύλλογο θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων(Γραβιέρα Κρήτης)στα πλαίσια του Προγράμματος της ΕΕ για το 2011.
Η διανομή αφορά τα μέλη του συλλόγου που προσκόμισαν τα αναγκαία δικαιολογητικά έως 14 Ιουλίου 2011.
Η διανομή θα γίνει στις 29(Τρίτη) και 30(Τετάρτη) Νοεμβρίου 2011 και από ώρες 16:00 έως 18:00,στα γραφεία του συλλόγου Φλωρίνης 4, 1ος όροφος(εντός του Εργατικού Κέντρου Έδεσσας.

Το ΔΣ

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΕΕ ΓΙΑ 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε.Ε ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 2011-2012
ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Στις οικογένειες διανέμονται ανάλογα με τα μέλη των οικογενειών ως εξής:
20 (κιλά) ανά οικογένεια με 1 μέλος
35 (κιλά) ανά οικογένεια με 2 μέλη
40 (κιλά) ανά οικογένεια με 3 μέλη
45 (κιλά) ανά οικογένεια με 4 μέλη
55 (κιλά) ανά οικογένεια με 5 μέλη

ΛΕΥΚΑΣΜΕΝΟ ΜΑΚΡΥΣΠΕΡΜΟ ΡΥΖΙ
Στις οικογένειες διανέμονται ανάλογα με τα μέλη των οικογενειών ως εξής:
15 (κιλά) ανά οικογένεια με 1 μέλος
25 (κιλά) ανά οικογένεια με 2 μέλη
30 (κιλά) ανά οικογένεια με 3 μέλη
35 (κιλά) ανά οικογένεια με 4 μέλη
40 (κιλά) ανά οικογένεια με 5 μέλη

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ
Στις οικογένειες διανέμονται ανάλογα με τα μέλη των οικογενειών ως εξής:
1,0 κιλό ανά 1μελή οικογένεια
1,5 κιλά ανά 2μελή οικογένεια
2,5 κιλά ανά 3μελή οικογένεια
3,0 κιλά ανά 4μελή οικογένεια
4,0 κιλά ανά 5μελή οικογένεια

Θα υπάρξει ανακοίνωση για την ημερομηνία διανομής τόσο από
την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και από
τον Σύλλογο.

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΕΠΘ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
-----
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΜΑΡΟΥΣΙ 3-11-2011
ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ - ΤΜΗΜΑ Β’ Αρ.Πρωτ.Φ.251/ 101273 α /Β6
Βαθμός Προτερ.ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ -----
Ταχ. Δ/νση: Αν. Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη: 15180 - ΜΑΡΟΥΣΙ
Ιστοσελίδα: www. minedu.gov.gr
email: lampos@minedu.gov.gr
Πληροφορίες: Ανδρέας Λάμπος, τηλ.: 2103442702 - 3
Γεώργιος Νταραγιάννης, τηλ.: 2103442696
Λένα Ζολώτα, τηλ.: 2103442699
FAX: 2103442098
ΠΡΟΣ: 1. κκ. Πρυτάνεις και Προέδρους όλων των ιδρυμάτων
2. κκ. Προέδρους και Προϊσταμένους όλων των τμημάτων
3. τις γραμματείες όλων των τμημάτων και σχολών των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ και Ανωτ. Εκκλ/κών Ακαδημιών

Θέμα: Πρόσκληση γνωστοποίησης αποφάσεων διαγραφής για τις ειδικές περιπτώσεις.
Σχετικό : α. Φ.251/101273/Β6 /7-9-2011 εγκύκλιός μας
β. Δελτίο Τύπου του ΥΠΔΒΜΘ 3-11-2011

Σε συνέχεια της Φ.251/101273/Β6 /7-9-2011 εγκυκλίου μας (α σχετικό) και σύμφωνα με το από 3-11-2011 Δελτίο Τύπου (β σχετικό), το ΥΠΔΒΜΘ προσκάλεσε τους επιτυχόντες με τις ειδικές περιπτώσεις που δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις να καταθέσουν αίτηση εγγραφής – αν δεν το έχουν ήδη κάνει - στη σχολή ή τμήμα επιτυχίας μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου 2011. Η παράταση αφορά αποκλειστικά και μόνο τους επιτυχόντες με τις ειδικές περιπτώσεις των πολυτέκνων, των τριτέκνων και των κοινωνικών κριτηρίων (για τους υπολοίπους οι εγγραφές έληξαν στις 31-10-2011).
Με νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε και μόνο για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, αυτοί οι υποψήφιοι που τελικά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της ειδικής περίπτωσης που είχαν δηλώσει, κατόπιν της αίτησης εγγραφής, θα διαγραφούν από το τμήμα επιτυχίας, στο οποίο εμφανίζονται ως εισαγόμενοι, αλλά μετά τη διαγραφή τους από αυτό θα κριθούν με βάση το σύνολο των μορίων τους για τις επόμενες προτιμήσεις τους ως υποψήφιοι πια της γενικής σειράς και δεν θα αποκλειστούν για τα επόμενα δύο ακαδημαϊκά έτη από τις διαδικασίες εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για να επωφεληθούν αυτής της ρύθμισης, πρέπει οπωσδήποτε να έχουν υποβάλει αίτηση εγγραφής και να έχουν διαγραφεί με σχετική απόφαση.
Προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την μη απώλεια του ακαδημαϊκού εξαμήνου, δίδεται προθεσμία μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου, ώστε οι υποψήφιοι που δεν έχουν προσέλθει μέχρι τώρα, να καταθέσουν όλοι αίτηση εγγραφής μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Στο πλαίσιο αυτό,
1. παρακαλούνται οι κκ. Πρόεδροι και Προϊστάμενοι των τμημάτων και σχολών
α) να μεριμνήσουν ώστε όσοι από τους παραπάνω εισαγομένους με τις ειδικές περιπτώσεις δεν έχουν καταθέσει αίτηση για εγγραφή μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ακόμα και αυτοί που στο μεταξύ έχουν αποσύρει την αρχική αίτηση εγγραφής τους μετά τη διαπίστωση του λάθους τους, να κληθούν να την καταθέσουν μέχρι τις 11 Νοεμβρίου
β) αμέσως μετά τις 11 Νοεμβρίου να συγκληθεί Γενική Συνέλευση και να κρίνει όλες αυτές τις εκκρεμότητες των ειδικών περιπτώσεων. Αν διαπιστωθεί ότι εντέλει δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, θα διαγραφούν από τους καταλόγους της σχολής ή τμήματος εισαγωγής με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.
γ) αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση και το αργότερο ως την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, όλα τα τμήματα να ενημερώσουν αναλυτικά τον κ. Πρύτανη ή Πρόεδρο για τις διαγραφές και τις σχετικές αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων.

2. παρακαλούνται οι κκ. Πρυτάνεις και Πρόεδροι των ιδρυμάτων, να συντονίσουν την ταχεία διενέργεια των Γενικών Συνελεύσεων των τμημάτων και, αφού συλλεγούν τα στοιχεία από όλα τα τμήματά τους, να συμπληρωθεί και να αποσταλεί (σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή σε CD) ο συνημμένος πίνακας (ένας πίνακας που θα συμπεριλαμβάνει όλα τα τμήματα του ιδρύματος) μέχρι το αργότερο την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου με συστημένη επιστολή προς «Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων - Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων – γραφείο 084 – Ανδρέα Παπανδρέου 37 – 15180 – Μαρούσι». Ο φάκελος θα εσωκλείει το συμπληρωμένο πίνακα σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (σε ένα CD).
Επισημαίνεται ότι ο πίνακας θα είναι συγκεντρωτικός, θα συμπεριλαμβάνει όλα τα τμήματα του ιδρύματος (ακόμα και αυτά που δεν έχουν διαγραφές) και θα φέρει τη σφραγίδα του ιδρύματος και την υπογραφή του κκ. Πρύτανη ή Προέδρου ανάλογα. Αν, κατόπιν του Πρυτανικού Συμβουλίου ή του Συμβουλίου του ΤΕΙ, προκύψουν αλλαγές σε εγγραφές ή διαγραφές, μόνο σε αυτή την περίπτωση θα διαβιβαστεί νέος πίνακας στο ΥΠΔΒΜΘ, ενημερωμένος ως προς το σκέλος αυτών των αλλαγών.

3. Κατά τα λοιπά, ισχύει η Φ.251/ 101273 /Β6 /7-9-2011εγκύκλιος (α σχετικό), ότι δηλαδή « Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Σχολής ή του Τμήματος, μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών, εγκρίνεται η εγγραφή των επιτυχόντων-εισαγομένων των ειδικών περιπτώσεων... Η απόφαση εγγραφής ανακοινώνεται από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος αρμοδίως.» Κατ’ αναλογία ανακοινώνεται και η απόφαση διαγραφής, η οποία θα γνωστοποιηθεί επιπλέον και στο ΥΠΔΒΜΘ (παρ.1 και 2).
«Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης υπόκειται στη διαλυτική αίρεση έγκρισης νομιμότητας της τελευταίας από το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου ή το Συμβούλιο του ΤΕΙ. Εάν το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου ή το Συμβούλιο του ΤΕΙ κρίνει ότι η εγγραφή δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί, στην περίπτωση μη συνδρομής των προϋποθέσεων του άρθρου 59 παρ. 11 του Ν.3966/2011 (ΦΕΚ. Α΄118), λόγω υποβολής ψευδών ή μη νόμιμων δικαιολογητικών και ότι δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις υπαγωγής στην ειδική περίπτωση, τότε δεσμεύεται η Γενική Συνέλευση του Τμήματος να την ανακαλέσει με οριστική απόφαση διαγραφής από τους καταλόγους της Σχολής ή του Τμήματος εισαγωγής. Η απόφαση αυτή κοινοποιείται στους ενδιαφερομένους και στο Υπουργείο Παιδείας για την ανάκληση της απόφασης του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κύρωσης των πινάκων εισαγωγής υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κατά το μέρος που αφορά τη διαγραφή αυτών και τον αποκλεισμό τους κατά τα επόμενα δύο ακαδημαϊκά έτη από κάθε διαδικασία εισαγωγής από όλα τα Πανεπιστήμια, Τ.Ε.Ι ή Σχολές,» με εξαίρεση το τρέχον ακαδημαϊκό έτος με την νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε.
Παρακαλούνται τόσο οι κκ. πρόεδροι και Προϊστάμενοι των τμημάτων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ αντίστοιχα να επισπεύσουν τις Γενικές Συνελεύσεις, όσο και οι κκ. Πρυτάνεις και Πρόεδροι των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ αντίστοιχα να μεριμνήσουν για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος, ώστε οι διαγραφέντες να κριθούν για εισαγωγή σε επόμενη προτίμησή τους σύμφωνα με το μηχανογραφικό τους δελτίο από το Υπουργείο Παιδείας όσο το δυνατόν νωρίτερα.
Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΑΝΘΗ ΓΩΡΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΑΕΙ ΤΕΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη: 15180 - Μαρούσι
Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr
E-mail: press@minedu.gov.gr

Δελτίο Τύπου 03/11/2011

Πρόσκληση υποβολής αίτησης εγγραφής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ μόνο για τις ειδικές περιπτώσεις επιτυχόντων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια)

Ύστερα από τη σχετική νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή, κατ΄ εξαίρεση και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, οι επιτυχόντες με τις ειδικές περιπτώσεις, οι οποίοι τελικά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, κατόπιν της αίτησης εγγραφής τους, διαγράφονται από τα Τμήματα ή Σχολές εισαγωγής με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος, και εισάγονται με τη γενική σειρά στη Σχολή ή Τμήμα επόμενης προτίμησής τους στο μηχανογραφικό δελτίο, για την οποία συγκεντρώνουν σύνολο μορίων ίσο ή μεγαλύτερο με αυτό του τελευταίου εισαχθέντα στη συγκεκριμένη Σχολή ή Τμήμα. Επίσης, οι διαγραφόμενοι διατηρούν το δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τα επόμενα ακαδημαϊκά έτη.
Οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι καλούνται μέχρι τις 11/11/2011 να προσέλθουν στις γραμματείες των Τμημάτων, όπου εισήχθησαν ως ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), παρότι δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις αυτής της ειδικής περίπτωσης, για να καταθέσουν αίτηση εγγραφής -αν δεν έχουν ήδη υποβάλει- προκειμένου οι Σχολές και τα Τμήματα εισαγωγής να προβούν στη διαγραφή τους, ώστε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην εισαγωγή τους σε επόμενη Σχολή ή Τμήμα με τη γενική σειρά σύμφωνα με το μηχανογραφικό τους.
Είναι ευνόητο ότι τα παραπάνω ισχύουν και για όσους υποψηφίους έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας, οι οποίοι για να επωφεληθούν αυτής της ρύθμισης, πρέπει και αυτοί οπωσδήποτε να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στη Σχολή ή Τμήμα επιτυχίας, να διαγραφούν και μόνο κατόπιν της απόφασης διαγραφής θα κριθούν για τις επόμενες προτιμήσεις τους.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΚΟΣΤΟΣ ΄΄ΠΑΡ΄ΟΛΙΓΟΝ΄΄ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΟΊΧΙΖΕ ΟΣΟ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ

Το ακόλουθο αποκαλύφθηκε στην εκπομπή "Οι Αντίθετοι", του Δημήτρη Σταυρόπουλου και του Δήμου Βερύκιου, στο "Ράδιο 9" (98,9),την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 ώρα 12:47 μ.μ. ,από βουλευτή κα Φ.Πιπιλή για το κόστος του Δημοψηφίσματος σε αντιπαραβολή με το επίδομα τριτέκνων:

110 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον Νόμο 4023/ΦΕΚ Α’220/24.10.11"Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με την διενέργεια δημοψηφίσματος",στοιχίζει το Δημοψήφισμα.
Και όπως επίσης ανακάλυψα, σύμφωνα με τον Νόμο 3918/Φεκ Α’31/02.03.11‘‘Διαρθωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας και άλλες Διατάξεις’’, η περικοπή για το 2011 των τρίτεκνων μητέρων έγινε για να εξοικονομηθούν μόλις 30 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή το Δημοψήφισμα στοιχίζει όσο οι περικοπές στους πολύτεκνους, για 4 χρόνια!

Σχετικό βίντεο:
http://www.youtube.com/watch?v=Cm-yid7d7Oc

ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΕΠΑΙΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΣΤΟΝ Κο ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ 29 ΟΚΤ 2011 ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΔΕΣΣΗΣ
“ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ”
58200 Φλωρίνης 4 Τηλ.:6944161115
e-mail: triteknoi_edessa@yahoo.gr ,
http://triteknoi-edessa.blogspot.com, @EDESKATAR
Έδεσσα 29 -10-2011

Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Επαρχίας Εδέσσης
κατά την Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 29
Οκτωβρίου 2011 στην Έδεσσα ενέκριναν το ακόλουθο ψήφισμα:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Καταγγέλλουμε την αναλγησία και την νέα φορομπηχτική επιδρομή
της Κυβέρνησης κατά των οικογενειών με τρία τέκνα και άνω.
Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση που με το πρόσχημα της σοβαρής
οικονομικής κρίσεως καταργεί/περιορίζει παροχές που δεν έχουν
οικονομικό κόστος αλλά στήριζαν τις οικογένειες με τρία παιδιά.
Λόγω της αδυναμίας της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει άμεσα την
σπατάλη του δημόσιου πλούτου και την ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή,
εφαρμόζει οριζόντιες και ισοπεδωτικές πολιτικές φορολόγησης
κατά των οικογενειών που έχουν πολλά παιδιά.Για την Κυβέρνηση
τα Πολλά παιδιά = πλουτισμός και επομένως τεκμήριο.Τριπλάσια
είναι η φορολόγηση το 2011 των οικογενειών με τρία παιδιά
σε σχέση με ο 2010 και τουλάχιστον διπλάσιος ο φόρος από άγαμο.
Με την πολιτική αυτή ανατρέπονται οικογενειακοί προϋπολογισμοί
με τις σοβαρότατες μειώσεις στις αποδοχές τους(έως και 40%)
που έχουν σαν αποτέλεσμα την αδυναμία ανταπόκρισης στις ζωτικές
υποχρεώσεις τους (δόσεις,δάνεια και δίδακτρα φροντιστηρίων,
παιδικών σταθμών, στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης της οικογένειας κ.α).
Ζητάμε να καταργηθούν οι νόμοι που οδηγούν χιλιάδες οικογένειες
με παιδιά, με πολλά παιδιά, στην εξαθλίωση και στην απόλυτη φτώχεια.
Ζητάμε για το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει
η χώρα μας, η Κυβέρνηση να σταματήσει επιτέλους να στρουθοκαμηλίζει
και να δεί το πρόβλημα κατάματα και όχι μόνο για επικοινωνιακούς
λόγους,από τα τηλεοπτικά παράθυρα, να ακούμε στελέχη της να
συμφωνούν με τις προτάσεις μας και μετά να το ξεχνούν.
Ζητάμε από τους εκλεγμένους του Λαού του νομού μας και στο
όνομα του οποίου έχουν δώσει λόγο και υπόσχεση, να στηρίξουν
και να απαιτήσουν έμπρακτα δίκαιες, σωστές και υλοποιήσιμες
προτάσεις με βάσει το ομόφωνο πόρισμα της Διακομματικής
Επιτροπής της Βουλής για το δημογραφικό πρόβλημα και να μην συναινέσουν στην απαράδεκτη επιδρομή κατά των οικογενειών με πολλά παιδιά(τρία και άνω).

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με ένταση
και δυναμική διεκδίκηση.
Είναι μια υποχρέωση για το μέλλον των παιδιών μας.
Το οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ.


Για την Γενική συνέλευση

Το Διοικητικό Συμβούλιο
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΣΧΟΛΕΣ 2011



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΔΕΣΣΗΣ
“ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ”
58200 Φλωρίνης 4 Έδεσσα Τηλ.: 6944161115
e-mail: triteknoi_edessa@yahoo.gr,
http://triteknoi-edessa.blogspot.com, @EDESKATAR
Έδεσσα 30 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29 ΟΚΤ 2011


Πραγματοποιήθηκαν και εφέτος οι παρακάτω δράσεις του συλλόγου, στις 29 Οκτωβρίου 2011 στο Δημοτικό Κέντρο Καταρρακτών Έδεσσας:
-Βραβεύθηκαν φοιτητές τέκνα τρίτεκνων οικογενειών, μελών του συλλόγου που επέτυχαν σε σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ και ανώτερες σχολές το 2011.
-Διοικητικός απολογισμός έτους 2011
- Ενημέρωση για:
=Πρόσφατα σκληρά φορολογικά και άλλα μέτρα που αφορούν τους τριτέκνους (περιορισμοί/καταργήσεις επιδομάτων-παροχών, έκτακτες εισφορές κλπ)
=Απόφαση του Δήμου Έδεσσας για στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών
=Πρόγραμμα διανομής τροφίμων από Ε.Ε,
=Κάρτα μέλους,
=Καταστάσεις με προσφορές καταστημάτων, εκπαιδευτικών κέντρων κ.α).
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πέραν των τρίτεκνων οικογενειών: ο Αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής ενότητας Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης,οι βουλευτές Β. Γιουματζίδης και Γ. Καρασμάνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Έδεσσας Φ. Γκιούρος,η δημοτική σύμβουλος Μ.Βλάχου-Κατσάρα.
Χαιρετισμό απηύθυναν: Οι βουλευτές του Νομού κ.Β. Γιουματζίδης και και Γ. Καρασμάνης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Έδεσσας Φ. Γκιούρος.
Η πρώην υφυπουργός κα Θ. Τζάκρη απέστειλε επιστολή χαιρετισμό.
Αναγνωρίσθηκε απ΄ όλους η αναγκαιότητα για άμεση λήψη μέτρων που στόχο θα έχουν την σοβαρή και με συνέπεια αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος..
Τέλος ψηφίσθηκε ομόφωνα το συνημμένο Ψήφισμα της Γενικής Συνελεύσεως που θα αποσταλεί με μέριμνα του Διοικητικού Συμβουλίου στους πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες της Χώρας, στους βουλευτές του Ν. Πέλλας, καθώς και στους φορείς Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοικήσεως.
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς όλους τους φορείς που στηρίζουν τον σύλλογο μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΔΕΣΣΗΣ
“ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ”
58200 Φλωρίνης 4 Τηλ.:6944161115
e-mail: triteknoi_edessa@yahoo.gr ,
http://triteknoi-edessa.blogspot.com,@EDESKATAR

Τι απαιτείται για εγγραφή στον Σύλλογο:

-Πιστοποιητικό Οικογενειακής καταστάσεως,
Στην περίπτωση που την επιμέλεια και μέριμνα των τέκνων την έχει
μόνο ο ένας γονέας απαιτείται και το ανάλογο δικαιολογητικό.
-Φωτοτυπία οι ταυτότητες των γονέων,
-Μια Φωτογραφία από κάθε γονέα και κάθε τέκνο
που είναι 18 ετών και άνω, για την κάρτα μέλους.

Το ΔΣ