Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ


Το μήνυμα επισημάνθηκε            3:16 μ.μ. Τρίτη, 1 Μαΐου 2012
Προς την Πανελλαδική Ένωση Συλλόγων Πολυτέκνων Οικογενειών με τρία τέκνα
Μακρυνίτσης 9  115 22 Αθήνα
  
            Σε απάντηση του από 18 Απριλίου 2012 μηνύματός σας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τις θέσεις μας στα θέματα που αναφέρετε:

  1. Συμφωνούμε ότι το δημογραφικό πρόβλημα είναι ζωτικής εθνικής σημασίας.  Συμφωνούμε επίσης ότι το κράτος έχει υποχρέωση να εφαρμόσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας και της συνεπαγομένης μείωσης του πληθυσμού.
  2. Στην ιστοσελίδα της «Κοινωνικής Συμφωνίας» έχει αναρτηθεί το Πρόγραμμά μας.  Βασικός πυλώνας του, το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που περιλαμβάνει ένα σύνολο μέτρων και πολιτικών για τη ρευστότητα στην αγορά και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τη φορολογία, την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική προστασία, αλλά και την αναδιοργάνωση του κράτους και τη μείωση της σπατάλης στο δημόσιο και το πολιτικό σύστημα.  Το πλαίσιο των αρχών μας για την κοινωνική πολιτική περιγράφεται στο σχετικό κεφάλαιο το οποίο, όπως και το πρόγραμμα συνολικά, έχει αναρτηθεί για διαβούλευση προκειμένου να συγκεντρώσουμε και τα ειδικότερα σχόλια και παρατηρήσεις εμπλεκομένων φορέων και ατόμων. 
  3. Συμφωνούμε ότι οι τρίτεκνοι είναι πολύτεκνοι και στηρίζουμε τη θέση σας για χαρακτηρισμό των γονέων με τρία τέκνα ως πολυτέκνων, την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας και την εφαρμογή των επιμέρους διατάξεων με σοβαρές οικονομικές επιβαρύνσεις με σταδιακή απόδοση με τον πρώτο πλεονασματικό προϋπολογισμό.
  4. Τέλος, όπως είναι γνωστό έχουμε διαφωνήσει με το μνημόνιο και τα εν γένει σκληρά και άδικα μέτρα του, συμπεριλαμβανομένης και της κατάργησης των πολυτεκνικών επιδομάτων.  Δεχόμαστε όμως τη θεσμοθέτηση εισοδηματικών κριτηρίων που δεν θα αποκλείουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα αλλά μόνο τα ανώτατα εισοδηματικά κλιμάκια. 

Η ΝΔ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ

Σας γνωρίζουμε ότι σε σημερινή επικοινωνία της Προέδρου Συλλόγου Τριτέκνων Πάρου επιβεβαιώθηκε από βουλευτή ΝΔ Ι. Βρούτση, αυτό που είχε δηλώσει χθές στην πρωϊνή εκπομπή του ΜΕΓΑ,ότι:΄΄Είναι θέση της ΝΔ να στηρίξει μόνο πολυτέκνους και χαμηλοσυνταξιούχους, τα δε 550 εκατ που υπολογίζει σαν ισοδύναμο θα τα πάρουν και από την περικοπή του πολυτεκνικού επιδόματος από τους τριτέκνους. Δεν μπορεί να πεί ψέματα, αυτή είναι και η θέση του κ.Σαμαρά΄΄

Όπως καταλαβαίνετε η ΝΔ ενέδωσε στις πιέσεις.Βγάλτε τα συμπεράσματά σας

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΣΑ, ΜΗΠΩΣ ΕΣΕΙΣ;

Μήπως κάποιος εντόπισε,γιατί εγώ δεν μπόρεσα να βρώ,έστω και μια λέξη για το δημογραφικό και την αντιμετώπισή του,στο ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, τη Στρατηγική της Αυτοδύναμης Ελλάδας που παρουσίασε ο κ.Βενιζέλος χθές;Μήπως είδατε πουθενά να λέει ο κ. Βενιζέλος για δημογραφική πολιτική;Αποποιήθηκε την συμβολή του στην σύνταξη της παρ.5 άρθρου 21 του Συντάγματος;΄΄O σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.΄΄.Ειδατε πουθενά να μιλούν για υποχρέωση;
Μήπως ο κ. Λοβέρδος ζήτησε συγνώμη για την σταύρωση των τριτέκνων την Μ. Τρίτη και μας διέφυγε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ -ΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ


 
7:32 μ.μ. Κυριακή, 29 Απριλίου 2012
Σταύρο,
πέραν του αρχικού μηνύματος που σου έστειλα για την θέση μας σου απαντώ και επίσημα τώρα ως ακολούθως;

 1.Συμφωνείτε ότι το Δημογραφικό Πρόβλημα που Αντιμετωπίζει η Χώρα μας είναι Εθνικό Ζωτικό Πρόβλημα; 
Aπολύτως. Όπως έχουμε διατυπώσει στις θέσεις μας " Η χώρα αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα υπογεννητικότητας που επιδεινώνεται με την οικονομική κρίση"  Η ενίσχυση της πολίτεκνης οικογένειας είναι δεδομένη. Στην πολύτεκνη θα συμπεριλαμβάνεται και η τρίτεκνη με μέτρα που θα ακολουθούν την αρχή της ισότητας (κοινωνικά κριτήρια) και κάποια της αναλογικότητας (βάσει του αριθμού των τέκνων πάνω από 3, οικονομικά κριτήρια)
2.Υπάρχει και Ποιό είναι το Πρόγραμμά σας,με συγκεκριμένα μέτρα, για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού Προβλήματος; 
Οι πολύτεκνοι απολαμβάνουν την εύνοια του κράτους μέσω ειδικά προσαρμοσμένων κοινωνικών κριτηρίων σε θέματα Υγείας, παιδείας, μετακίνησης, ψυχαγωγίας, τιμολογίων ΔΕΚΟ, Θέρμανσης, επιδόματος στις μη εργαζόμενες πολύτεκνες μητέρες και συνταξιοδότησης της πολύτεκνηςμητέρας.
3.Συμφωνείτε ότι οι Τρίτεκνοι πρέπει να είναι Πολύτεκνοι; 
ΝΑΙ (φαίνεται από τα παραπάνω)

Γ.Γερούλης
Α΄Αντιπρόεδρος
ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ




Το μήνυμα επισημάνθηκε 2:45 μ.μ. Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Πανελλαδική Ένωση Συλλόγων Τριτέκνων.

Η Συνταγματική Επιταγή  (άρθρο21 παρ.5)  πρέπει να βρεί τη συγκεκριμένη νομοθετική υλοποίησή της.
Οι τρίτεκνοι είναι πολύτεκνοι.
Είμαστε αντίθετοι για τα μέτρα που ελήφθησαν σε βάρος των οικογενειών με παιδιά-και μάλιστα με πολλά παιδιά.
Αντίθετοι με την επιταγή του «μνημονίου 2» και τα εισοδηματικά κριτήρια και διεκδικούμε την απαγκίστρωση από τις ρυθμίσεις του μνημονίου.

Με τιμή,

Φώτης Κουβέλης

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ;

ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ;
Πρωϊνή Εκπομπή ΜΕΓΑ σήμερα 29-4-2012:
Ερώτημα δημοσιογράφου Αναγνωστάκη προς υποψήφιο βουλευτή ΝΔ Κυκλάδων Βρούτση:
΄΄Που θα βρείτε τα λεφτά για τα πολυτεκνικά επιδόματα΄΄
Απάντηση βουλευτού:Από περικοπές
Ερώτηση Δημοσιογράφου:΄΄όταν λέτε για πολυτέκνους είναι μέσα και οι τρίτεκνοι;΄΄
Απάντηση βουλευτού:΄΄Όχι,όπως ισχύει σήμερα για τους πολύτεκνους.Δεν είναι μέσα οι τρίτεκνοι.΄΄

         ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

ΨΗΦΙΣΘΕΙΣΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ


ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 4071   (ΦΕΚ Α΄ 85/11.04.2012)
Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση
Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ.
 
 
Αρθρο 44


2. Η υποπερίπτωση ϋ της περίπτωσης γ' της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του ν. 2525/1997 (Α' 188), η οποία προστέθηκε με την παράγραφο 11β του άρθρου 59 του ν. 3966/2011 (Α' 118), αντικαθίσταται ως εξής:

 «ii. Ο αριθμός των θέσεων εισακτέων των κατόχων απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, πέραν του καθορισθέντος αριθμού στην περίπτωση ί, στα Τμήματα και τις Σχολές της ίδιας περίπτωσης, ως ακολούθως:

 αα) Υποψηφίων που είναι πολύτεκνοι, κατά την έννοια του άρθρου 1 του ν. 1910/1944 (Α' 229), όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 6 του ν. 3454/2006 (Α' 75), καθώς και υποψηφίων τέκνων των ανωτέρω πολυτέκνων. Η πολυτεκνική ιδιότητα διατηρείται ισοβίως σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 3 του άρθρου 6 του ν. 3454/2006 (Α' 75).

 ββ) Υποψήφιων γονέων και τέκνων πολυμελών οικογενειών με τρία ζώντα τέκνα από νόμιμο γάμο ή νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων άγαμων μητέρων με τρία μη αναγνωρισθέντα ζώντα τέκνα.

 γγ) Υποψηφίων: α) με αδελφό ή αδελφή, ενεργό φοιτητή του πρώτου κύκλου σπουδών, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 του ν. 4009/2011 (Α' 195), εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, που φοιτά σε Πανεπιστήμιο ή Τ.Ε.Ι. ή στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες ή στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ. Τ.Ε.), καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου
Πολιτισμού και Τουρισμού διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους, β) ορφανών από τον ένα ή και από τους δύο γονείς ή τέκνων άγαμης μητέρας με ένα ή δύο μη αναγνωρισθέντα τέκνα, γ) με γονείς, τέκνα, αδέλφια, συζύγους που είναι τυφλοί ή κωφάλαλοι ή νεφροπαθείς, που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή πάσχουν από μυϊκή δυστροφία Duchenne ή ανήκουν στην κατηγορία ατόμων ειδικών αναγκών επειδή έχουν κινητικά προβλήματα οφειλόμενα
σε αναπηρία άνω του 67%, δ) τέκνων των θυμάτων της τρομοκρατίας που αναφέρονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 1 του ν. 1897/1990 (Α' 120), ε) πολύδυμων τέκνων εφόσον συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ίδιο έτος.

 Ο συνολικός αριθμός των θέσεων εισακτέων της περίπτωσης ϋ δεν μπορεί να υπερβαίνει το είκοσι τοις εκατό (20%) των θέσεων εισακτέων της περίπτωσης ί.»

 3. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, για την εισαγωγή των αποφοίτων Γενικών ή άλλου τύπου Λυκείων, σε κάθε σχολή ή τμήμα που προβλέπονται στην υποπερίπτωση i της περίπτωσης γ' της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του ν. 2525/1997, πρόσθετο ποσοστό 3 % επί των θέσεων εισακτέων καταλαμβάνεται, αποκλειστικά, από όσους αποφοίτησαν το έτος 2011, συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του ίδιου έτους και για τους οποίους ίσχυαν κατά την αποφοίτηση τους ή ισχύουν κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου τα κριτήρια που αναφέρονται στις κατηγορίες της υποπερίπτωσης ii της περίπτωσης γ' της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του ν. 2525/1997, όπως αντικαθίσταται με την παράγραφο 3. Για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται στην υποπερίπτωση i της περίπτωσης α' της παραγράφου 5 του άρθρου 2 του ν. 2525/1997.

 Οι θέσεις που προβλέπονται στο πρώτο εδάφιο του παρόντος καταλαμβάνονται από τους υποψήφιους που αναφέρονται στο ίδιο εδάφιο, εφόσον δεν επιλέγονται στις θέσεις της υποπερίπτωσης i της περίπτωσης α' της παραγράφου 5 του άρθρου 2 του ν. 2525/1997 και στις αντίστοιχες με αυτές θέσεις των ειδικών κατηγοριών της υποπερίπτωσης ii της περίπτωσης γ' της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του ν. 2525/1997, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στα
οκτώ πρώτα εδάφια που ακολουθούν την υποπερίπτωση ii της περίπτωσης γ' της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του ν. 2525/1997.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΤΟ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ ΤΗΣ (ΑΛΗΘΕΙΑΣ)ΕΞΟΥΣΙΑΣ

http://www.youtube.com/watch?v=IYx6TweQ3YE&feature=related
Στίχοι: Χρήστος Κωνσταντίνου
Μουσική: Χρήστος Κωνσταντίνου
Πρώτη εκτέλεση: Χρήστος Κωνσταντίνου

Της εξουσίας τα σκολειά σού τά πανε παιδεία
και των εμπόρων τα σκαλιά σού τά παν εκκλησία
Μα λέξη δε σού είπανε
και σκόπιμα σού κρύψανε
το ζεϊμπέκικο του νου που φέρνει ελευθερία
γιατί το ξέρουνε καλά κρυμμένη είν η ουσία
Οι μεν σού τάζουνε στη γη οι άλλοι στα ουράνια
και της ελπίδας τίμημα περίσσια περηφάνια
Κι οι μάγκες εκ του ασφαλούς έχουνε πονηρέψει
γιατί δε γύρισε κανείς ρέστα να τούς γυρέψει
Μες στο μυαλό σου όποιος μπει σε κάνει ό,τι θέλει
κι αντί για ζεϊμπέκικο χορεύεις τσιφτετέλι
σαν την αρκούδα με τριχιά
στου κόσμου το παζάρι
και γίνεται η αλήθεια σου λιμαρισμένο ζάρι
Και το κελί που σ έριξαν, σαν τη θηλιά στενεύει
το βολεμένο σου μυαλό άλλο κελί γυρεύει
Γυρεύει μεγαλύτερο, γεμάτο με καλούδια
κι εμένα απ έξω σαν τρελό
λεύτερα να σού τραγουδώ
της φυλακής τραγούδια
της φυλακής που σ έριξαν γεμάτη με καλούδια
Στα λεύτερα τα βήματα
χαίρεται ο θεός χορεύει ένας άνθρωπος, απλά αληθινός
Άκου λοιπόν το μυστικό, κι αγάπα την ουσία
να δεις πως τούτος ο χορός είναι αυτογνωσία
κι άντε να δούμε ύστερα πώς θά χουν εξουσία.....