Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 2011 ΝΟΜΙΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

                                                   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                                              ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
                                                            Πειραιάς, 28 Δεκεμβρίου 2012

                                                      Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2011
για το Μόνιμο Πληθυσμό της Χώρας

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει ότι ο Μόνιμος Πληθυσμός της Χώρας, όπως αυτός προέκυψε από την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011, ανήλθε σε 10.815.197 άτομα. Ο Μόνιμος Πληθυσμός αφορά τον αριθμό των ατόμων που έχουν τη συνήθη1 διαμονή τους στην κάθε Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο, Δημοτική Ενότητα, Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα και οικισμό της Χώρας. Στο Μόνιμο Πληθυσμό περιλαμβάνονται όλα τα άτομα ανεξαρτήτως υπηκοότητας (ελληνικής ή άλλης χώρας), τα οποία κατά την Απογραφή Πληθυσμού 2011 δήλωσαν τόπο συνήθους διαμονής τους εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

1 Συνήθης διαμονή ενός ατόμου θεωρείται ο τόπος που έχει ζήσει συνεχώς για περίοδο τουλάχιστον 12 μηνών πριν την ημερομηνία αναφοράς της Απογραφής, ή ο τόπος στον οποίο εγκαταστάθηκε κατά το διάστημα των τελευταίων 12 μηνών πριν την ημερομηνία αναφοράς της Απογραφής με την πρόθεση να παραμείνει εκεί για τουλάχιστον 1 χρόνο.

Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Δήμοι Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης, Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, και Νέας Ιωνίας (Πίνακας 2), ενώ οι πέντε Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι Πρεσπών, Ζαγορίου, Παρανεστίου, Σφακιών και Νεστορίου.

 http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/General/resident_population_census2011.xls


ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ:Ακόμη και ο μόνιμος πληθυσμός ελαττώθηκε κατά 148000 άτομα.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Η Κομισιόν με απάντηση στον Ν. Χουντή αδειάζει το πρόγραμμα Αριάδνη!

ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΑ 44 EKATOM.ΕΥΡΩ ΘΑ ΧΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ/XRONO ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ κ.ΒΡΟΥΤΣΗ:

Καταπληκτικό!! Από τον Απρίλιο του 2009, έχουν εγκριθεί 44 εκ. ευρώ στο ΕΣΠΑ για την ψηφιοποίηση των Ληξιαρχείων και των Ληξιαρχικών πράξεων αλλά, δεν έχουμε απορροφήσει ούτε ένα ευρώ. Και ενώ το πρόγραμμα αυτό βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της υποβολής προτάσεων (!!) προτάθηκε το πρόγραμμα Αριάδνη, για την ψηφιακή υποβολή ληξιαρχικών πράξεων, που θα πλήρωναν οι Έλληνες πολίτες μέσα από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας!! Αυτό προκύπτει με σαφήνεια από την απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου κ. Hahn στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

Ο Ν. Χουντής με ερώτησή του, πριν δύο μήνες έθετε υπόψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει το λεγόμενο πρόγραμμα Αριάδνη, το οποίο όχι μόνο θα χαράτσωνε τους Έλληνες πολίτες αλλά θα τους υποχρέωνε και σε περιττή ταλαιπωρία, απαξιώνοντας ταυτόχρονα τη Δημόσια Διοίκηση.
Πιο συγκεκριμένα στην ερώτησή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής αφού αναφερόταν στο σχέδιο «Αριάδνη» με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα υποχρέωνε τους πολίτες για κάθε ληξιαρχική πράξη (θάνατος, γέννηση, γάμος και διαζύγιο) εκτός από τις αρμόδιες αρχές, να ενημερώνουν και συμβολαιογράφους” τόνιζε ότι η απόφαση αυτή “σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με τον πολυσυζητημένο «εξορθολογισμό» του κράτους, καθώς, αντί να αυτοματοποιεί τις διαδικασίες (π.χ. τα ληξιαρχεία των δήμων να ενημερώνουν απευθείας τα ασφαλιστικά ταμεία για τις μεταβολές), θα τις περιέπλεκε ακόμα περισσότερο με επιπλέον ταλαιπωρία και κόστος για τους πολίτες». Συνεχίζοντας ο Ν. Χουντής, ρωτούσε γιατί χρειάζεται το λεγόμενο πρόγραμμα Αριάδνη αφού στο ΕΣΠΑ έχει ενταχθεί πρόγραμμα με τίτλο «Εθνικό Ληξιαρχείο» στο οποίο όπως το ίδιο αναφέρει «θα καταγράφονται, θα μεταβάλλονται και θα παρακολουθούνται με σύγχρονο και συστηματικό τρόπο όλες οι νέες ληξιαρχικές πράξεις που δηλώνονται/ δημιουργούνται στα τοπικά Ληξιαρχεία καθώς και η πλειοψηφία των υφιστάμενων ληξιαρχικών πράξεων των ληξιαρχείων της χώρας»,
Στην απάντηση του, ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Hahn, αρνείται κάθε ευθύνη για τον σχεδιασμό των εν λόγω δράσεων τονίζοντας ότι «η αξιολόγηση, η επιλογή, η εφαρμογή και η καθημερινή διαχείριση των προγραμμάτων εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των εθνικών αρχών» και βεβαιώνει ότι «το πρόγραμμα Εθνικό Ληξιαρχείο» εγκρίθηκε από τη διαχειριστική αρχή του προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση στις 30 Απριλίου 2009 με προϋπολογισμό 44 εκατομμύρια ευρώ. Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά τη ψηφιοποίηση του μητρώου των πολιτών τόσο σε επίπεδο δήμων όσο και σε εθνικό επίπεδο». Συνεχίζοντας την απάντησή του στον Ν. Χουντή, σημειώνει ότι «το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και εγκρίθηκε εκ νέου στις 26 Οκτωβρίου 2011και βρίσκεται, επί του παρόντος, στο στάδιο της υποβολής προτάσεων» πράγμα που σαφώς δηλώνει ότι δεν έχει απορροφηθεί ούτε ένα ευρώ απ τα 44 εκ. Ευρώ που έχουν προϋπολογιστεί, στα τέσσερα περίπου χρόνια από τον Απρίλιο του 2009.
Όσον αφορά το σχέδιο Αριάδνη, ο κ. Χαν τονίζει ότι «το εν λόγω πρόγραμμα δεν συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ» (προφανώς γιατί ήδη υπάρχει το πρόγραμμα «Εθνικό Ληξιαρχείο») και «νίπτει τας χείρας του» δηλώνοντας ότι «το σχέδιο «Αριάδνη» συνιστά μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας με σκοπό να εξακριβώνονται τα δικαιώματα των πολιτών όσον αφορά τις συντάξεις και τα παροχές, υποβάλλοντας πιο έγκαιρα τα στοιχεία γέννησης, θανάτου και άλλων πραγματικών γεγονότων»

http://olympia.gr/

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Πήραν πίσω το "χαράτσι" των 45 ευρώ στους συμβολαιογράφους

 Πήραν πίσω το "χαράτσι" των 45 ευρώ στους συμβολαιογράφους - Πού θα δηλώνουν οι πολίτες γάμους, διαζύγια και θανάτους

- Χωρίς τη συμβολή των συμβολαιογράφων το σύστημα "Αριάδνη"
- Το υπουργείο Εργασίας πήρε πίσω το σχέδιο για καταβολή 45 έως 60 ευρώ σε συμβολαιογράφους
- Πλέον κάθε δημογραφική αλλαγή θα ελέγχεται από τρία διαφορετικά υπουργεία
- Οι δήμοι θα αναλάβουν το βάρος της διασταύρωσης στοιχείων

Το υπουργείο Εργασίας τελικά όπως όλα δείχνουν αλλάζει πορεία και πλέον δεν θα περνάει από τα συμβολαιογραφικά γραφεία αλλά μέσα από τις υπηρεσίες τριών υπουργείων με τελικό παραλήπτη την ηλεκτρονική διακυβέρνηση κοινωνικής ασφάλισης.

Το αρχικό σχέδιο του υπουργείου προέβλεπε τη σύνταξη διοικητικών πράξεων από τους συμβολαιογράφους για κάθε δημογραφική αλλαγή, όπως διαζύγια, γάμοι, θάνατοι, οι οποίες στη συνέχεια θα διαβιβάζονταν στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση κοινωνικών ασφαλίσεων με την επιβάρυνση για τους πολίτες να φτάνει περίπου τα 45 ευρώ.

Με το νέο σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο, ο ρόλος των συμβολαιογράφων μοιράζεται σε λειτουργούς τριών υπουργείων, το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Δικαιοσύνης. Έτσι στο αναθεωρημένο σχέδιο προβλέπεται ενεργή εμπλοκή των ληξιαρχείων, αφού οι θάνατοι και οι γεννήσεις θα δηλώνονται όπως πάντα στα ληξιαρχεία από τους πολίτες.

Από εκεί ένας πιστοποιημένος υπάλληλος, ένας ληξίαρχος δηλαδή θα έχει ειδικό κωδικό μέσω του οποίου θα έχει πρόσβαση στην ειδική βάση δεδομένων που θα έχει δημιουργηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και από εκεί το υπουργείο θα προωθεί τα στοιχεία στην ΗΔΙΚΑ αυθημερόν.

Ήδη το υπουργείο Εσωτερικών έχει αποστείλει στους δήμους όλης της χώρας, επιστολή με την οποία τους ζητά να παραλάβουν τους ειδικούς κωδικούς και οι περισσότεροι δήμοι έχουν ήδη ανταποκριθεί.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης από την πλευρά του, αναφέρει πως πρόκειται για 5 δημογραφικές αλλαγές που για χρόνια δεν καταγράφονταν αποτελεσματικά.

Ρόλο στον εντοπισμό των παράνομων συντάξεων θα έχουν και οι εισαγγελείς οι οποίοι θα καλούνται να διαβιβάζουν υπηρεσιακά τις αποφάσεις διαζυγίων στα ληξιαρχεία και από εκεί θα προωθούνται στο υπουργείο Εσωτερικών με στόχο να καταλήξουν και πάλι στην ΗΔΙΚΑ.

Το μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί πιλοτικά από τις αρχές του 2013 σε όσους δήμους έχουν συνδεθεί με τη βάση δεδομένων, ενώ σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί το πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου με υποχρεωτική εφαρμογή από τον Φεβρουάριο και μετά.


Πηγή: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=182313&catid=3


ΣΧΟΛΙΟ: Εαν τελικά ισχύσει η μεταστροφή του Υπουργείου είναι μια καλή ένδειξη ότι μερικές φορές πιάνουν τόπο οι αντιδράσεις.













Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΕΥΧΕΣ



 
 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΥΓΕΙΑ 
ΧΑΡΕΣ
ΔΥΝΑΜΗ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΘΕ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΕ ΔΙΚΑΙΑ

ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΕ ΔΙΚΑΙΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ
                                    ΑΙΣΧΟΣ







ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ

ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ
ΕΙΣΟΔΗΜΑ
ΕΩΣ 9500
ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΥ

ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΥ
ΕΙΣΟΔΗΜΑ
5000-9000
ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΥ 10 ΕΩΣ 400

ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΥ
ΕΙΣΟΔΗΜΑ
9000-23000
ΜΕΙΩΣΗ 10 ΕΩΣ 400

ΑΥΞΗΣΗ 100 ΕΩΣ 1240
ΕΙΣΟΔΗΜΑ
23000-40000
ΑΥΞΗΣΗ 60 ΕΩΣ 1280

ΑΥΞΗΣΗ 760 ΕΩΣ 2520
ΕΙΣΟΔΗΜΑ
40000-100000
ΑΥΞΗΣΗ 1680 ΕΩΣ 2880

ΑΥΞΗΣΗ 2380 ΕΩΣ 4120

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ

6η ημέρα που δεν έχουμε λάβει απάντηση από τους Ευρωβουλευτές μας σε ερώτημά μας:

http://triteknoi-edessa.blogspot.gr/2012/12/blog-post_18.html

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΜΕ

ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ

1ο.Όταν ανακοίνωσε αρχικά το Υπ. Οικονομικών για το Ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων το ποσό των 500 ευρώ θα δινόταν στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες για κάθε τέκνο,ήτοι 500/ετησίωςχ3=1500 ευρώ/ετησίως.
Όμως στο σχέδιο νόμου αλλάζει και καθορίζεται:΄΄...θεσπίζεται ειδικά για τα εξαρτώμενα τέκνα από το τρίτο τέκνο και πάνω, ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων το οποίο ορίζεται σε πεντακόσια (500) ευρώ κατ΄ έτος για κάθε τέκνο, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα είναι μέχρι σαράντα πέντε χιλιάδες (45.000) ευρώ.΄΄.Επομένως η τρίτεκνη οικογένεια θα λαμβάνει 500/12=41 ευρώ/μήνα και επουδενί δεν μπορεί να γίνεται εξισορρόπηση της μεγάλης αύξησης της φορολογίας στην τρίτεκνη και πολύτεκνη οικογένεια, όπως πολλά ΜΜΕ προβάλλουν.

2ο.Ενώ στον ν. 4093/2012 ορίζεται για το πολυτεκνικό επίδομα 40 ευρώ για το 1ο τέκνο,80 ευρώ για τα 2 τέκνα και 130 ευρώ για τα τρία τέκνα,με το φορολογικό νομοσχέδιο αλλάζει προς το δυσμενέστερο 40 ευρώ για κάθε τέκνο,ήτοι 120 ευρώ για τις οικογένειες που πληρούν προϋποθέσεις εισοδήματος(11000 ευρώ και κάτω).Αλλιώς μειώνεται κατά 2/3 ή 1/3 μέχρι τα 33000 ευρώ και από εκεί και άνω μηδέν.

Οφείλουμε να συγχαρούμε την Κυβέρνησή μας,για την ιδιαίτερη μέριμνα για τις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω.
ΤΗΝ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΜΕ 

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΥΠ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



 Η τροπολογία που πολύ την προέβαλε ο κ. Υπουργός Παιδείας είναι η παρακάτω:
Ποια είναι η έννοια το εισόδημα στα 6000 ευρώ/κεφαλή;
 Για την οικογένεια το μέγιστο εισόδημα είναι 12000 ευρώ(Δύο οι ΄΄κεφαλές΄΄ για εισόδημα στην οικογένεια) εάν εργάζονται και οι δύο γονείς;
Εάν εργάζεται ένας γονέας και έχει εισόδημα 6500 ευρώ, το τέκνο του δεν θα είναι δικαιούχος;
Είναι ασαφής η έννοια ΄΄κατά κεφαλήν΄΄
Επίσης εάν δεχθούμε την περίπτωση ότι είναι 6000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας,αυτό σημαίνει για τρίτεκνη οικογένεια 30000 ευρώ το μέγιστο.
Για μονογονεϊκή με ένα τέκνο είναι 24000 ευρώ, για 2 τέκνα 36000 ευρώ ή τέσσερα μέλη το εισόδημα γίνεται 48000 ευρώ.
Πάλι εδώ εμφανίζεται η ιδιαίτερη περιποίηση των τριτέκνων.Αυτό λέγεται σωστή μελέτη και σχεδίαση.

΄΄Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις΄΄

……

Άρθρο 35
Αναγνώριση μαθημάτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
 
 

 Πού είναι οι υποσχέσεις του κου Υπουργού που έδωσε πρόσφατα;
Ποσοστά εισαγωγής,θέματα τρίτεκνων εκπαιδευτικών, εξορθολογισμός μετεγγραφών;