Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΕ 2012 ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ  ΤΡΙΩΝ  ΤΕΚΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΔΕΣΣΗΣ
“ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ”
Φλωρίνης 4 58200 Έδεσσα Τηλ.:6944161115
                                                    Έδεσσα  29 Ιανουαρίου 2013
 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Διανομή Τροφίμων ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΕΤΟΥΣ 2012 Προγράμματος Ε.Ε
         
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου γνωστοποιεί στους γονείς με τρία τέκνα και μέλη του ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή των τροφίμων: ΦΕΤΑΣ ΚΑΙ ΡΥΖΙΟΥ, σε άπορες οικογένειες μέλη του συλλόγου, που είχαν προσκομίσει τα αναγκαία δικαιολογητικά και είχαν εγκριθεί από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.
Τόπος –Χώρος και Χρόνος Διανομής ως εξής:
          Έδεσσα: Στις 6 Φεβρουαρίου 2013,ημέρα Τετάρτη, από 11:00 έως 15:30 στο χώρο των Ψυγείων Αδαμίδη,πλησίον της εκκλησίας των Αγ. Πάντων  Έδεσσα, για τα μέλη που διαμένουν στον Δήμο Έδεσσας.
          Σκύδρα:Στις 7 Φεβρουαρίου 2013,ημέρα Πέμπτη από 11:00 έως 15:30 στον χώρο των Ψυγείων  Α.Σ. ΣΚΥΔΡΑΣ ΄΄ΑΘΗΝΑ΄΄, πλησίον  CONEX, για τα μέλη που διαμένουν στον Δήμο Σκύδρας.
Παρακαλούνται τα μέλη-δικαιούχοι να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και την κάρτα μέλους του συλλόγου, σε διαφορετική περίπτωση θα είναι αδύνατη η παραλαβή των τροφίμων.
Παρακαλούνται όπως προσέλθουν όλοι οι δικαιούχοι.Δεν θα υπάρξει δυνατότητα διανομής και άλλη ημέρα.
 
Υ.Γ
Όσοι από τα μέλη έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν ώστε έγκαιρα και σωστά να γίνει η διανομή παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το ΔΣ τηλ.:6944161115

ΤΟ ΔΣ

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ

Υπενθυμίζουμε εκδήλωσή μας στις 16-2-2013



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ  ΤΡΙΩΝ  ΤΕΚΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ   ΕΔΕΣΣΗΣ
“ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ”
Φλωρίνης 4 Τηλ.:6944161115 e-mail:triteknoi_edessa@yahoo.gr
                                                     
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η-Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Καλούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Σάββατο και από 16:00 έως 20:00, στην αίθουσα διαλέξεων της Ι. Μ. Εδέσσης,  Πέλλης και Αλμωπίας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
-Ενημέρωση μελών(Πρόσφατα σκληρά φορολογικά μέτρα,Δικαιούχοι των νέων επιδομάτων στηρίξεως τέκνων ,Μειώσεις τελών Υδρεύσεως, Πρόγραμμα διανομής τροφίμων από Ε.Ε για το 2013,κάρτα μέλους, προσφορές καταστημάτων, εκπαιδευτικών κέντρων κ.α).
-Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός έτους 2012
-Βράβευση μητέρων που απέκτησαν το 3ο τέκνο εντός του 2012.
-Βράβευση των τέκνων των μελών του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Επαρχίας Εδέσσης ''Οι Τρείς Ιεράρχες'', που επέτυχαν σε σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΙΕΚ το 2012.
-Κοπή πίτας του Συλλόγου
Οι γονείς που απέκτησαν το 3ο τέκνο εντός του 2012 να ενημερώσουν τον Σύλλογο, κατά την ημέρα και ώρες λειτουργίας του γραφείου του συλλόγου(Φλωρίνης 4 κάθε Τετάρτη από 17:00 -18:00) ή στο τηλέφωνο 6944161115  έως και 13-2-2013. Απαιτείται να προσκομισθεί στον Σύλλογο, πριν την εκδήλωση, το πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως.
Τα μέλη του Συλλόγου που τα παιδιά τους επέτυχαν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΙΕΚ το 2012 να ενημερώσουν τον Σύλλογο κατά την ημέρα και ώρες λειτουργίας του γραφείου του συλλόγου(Φλωρίνης 4 κάθε Τετάρτη από 17:00-18:00) ή στο τηλέφωνο 6944161115 έως 13-2-2013, για τα ακόλουθα στοιχεία:
        -Όνομα και Επώνυμο  μέλους και τέκνου καθώς και αριθμός μητρώου συλλόγου,
        -Σχολή που επέτυχε. Απαιτείται να προσκομισθεί και σχετική βεβαίωση της σχολής που επέτυχε και παρακολουθεί.
Υπενθυμίζουμε ότι για την εγγραφή νέου μέλους στον σύλλογο απαιτούνται: Πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως, φωτοτυπία των ταυτοτήτων και των δύο γονέων και από μια φωτογραφία(διαστάσεων 3χ3) για την κάρτα μέλους.
Η παρουσία όλων των μελών είναι επιβεβλημένη και απαραίτητη.
Όσον αφορά τα δικαιολογητικά για το Πρόγραμμα διανομής Τροφίμων της Ε.Ε για το 2013,μπορούν τα μέλη να τα προσκομίζουν στον Σύλλογο κανονικά,κάθε Τετάρτη από 17:00 έως 18:00.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΙ

   ΕΛΣΤΑΤ: ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
                          ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013
Ελλάς: Γεννήσεις - Θάνατοι, 2007 - 2011

                     2007          2008      2009           2010       2011
Γεννήσεις:  111,926    118,302   117,933      114,766   106,428
Θάνατοι:    109,895    107,979   108,316       109,084  111,099
Διαφορά:     2,031       10,323      9,617          5,682      -4,669

Πάνω από 50% των νέων Ευρωπαίων μένουν με τους γονείς τους



Οι ζωές των νέων Ευρωπαίων παρουσιάζουν τρομερό χάσμα. Ζωές δύο ταχυτήτων για τους νέους των βόρειων και των νότιων χωρών!...
Το 46% των νέων ηλικίας 18-34 ετών ζουν με τους γονείς τους στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακόμη, οι νέοι που ζουν στη νότια και ανατολική Ευρώπη, σε χώρες δηλαδή που αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση, δεν μπορούν να ζήσουν μόνοι τους σε δικά τους σπίτια, μιας και δεν μπορούν να τα συντηρήσουν, κι έτσι ζουν με τους γονείς τους. Το 2011 περισσότεροι από το 50% των νέων ηλικίας 25-34 σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Σλοβακία και Μάλτα δεν μπόρεσαν να ανεξαρτητοποιηθούν, όπως φαίνεται από τους αριθμούς της Eurostat. Σε Πορτογαλία, Ουγγαρία, Ιταλία και Ρουμανία το ποσοστό είναι πάνω από 40%.
Τα κορίτσια εμφανίζονται πιο αυτόνομα - έτσι σε ένα μέσο όρο το 39,4% των νέων γυναικών (ηλικίας 18-34 ετών) επιλέγει να ζει με τους γονείς, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άντρες ξεπερνά το 51%.
Από την άλλη σε χώρες όπως η Φινλανδία, η Σουηδία και η Δανία ο αριθμός αυτός πέφτει κατακόρυφα στο μόλις 5%!
Στη Γερμανία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 14,7%.
Η νεολαία της Ευρώπης μεγαλώνει με δύο διαφορετικές ταχύτητες, αντιμετωπίζοντας διαφορετικές συνθήκες, την ίδια όμως εποχή.


 http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/
 E-Radio.gr Blog

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΩΝ

Η ΛΕΤΟΝΙΑ ΑΠΕΦΑΣΙΣΕ ΚΑΤΑ 50ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ(ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ ΑΝΩ) ΓΙΑ ΤΟ 2013.

ΕΔΩ;
ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ ΑΝΩ

ΟΗΕ:ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 2014




Εικοστή επέτειος του Διεθνούς Έτους της Οικογένειας, 2014 



 Η εικοστή επέτειος του Διεθνούς Έτους της Οικογένειας (IYF) προσφέρει την ευκαιρία του επαναπροσδιορισμού του ρόλου των οικογενειών στην ανάπτυξη` να καταγράψει τις πρόσφατες τάσεις στην ανάπτυξη πολιτικής για την οικογένεια`  διανείμει καλές πρακτικές στη χάραξη πολιτικής για την οικογένεια` Αναθεωρήσει προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες σε όλο τον κόσμο και να προτείνει λύσεις.

 

Λόγω των γρήγορων κοινωνικο-οικονομικών και δημογραφικών μεταβολών, οι οικογένειες βρίσκουν όλο και πιο δύσκολο να εκπληρώσουν τις πολυάριθμες ευθύνες τους. Μεγάλος αγώνας για την καταπολέμηση της φτώχειας και  κατάλληλης παροχής για τους νέους και τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας. Επίσης, είναι όλο και πιο δύσκολο για αυτούς να συνδυάσουν την εργασία και τις οικογενειακές ευθύνες και να διατηρήσουν τους διαγεννεακούς δεσμούς που τους υποστήριζαν στο παρελθόν. 



 Σε απάντηση αυτών των  τάσεων, οι προετοιμασίες για την εικοστή επέτειο της IYF θα εστιασθεί στην αναζήτηση πολιτικές και στρατηγικές προσανατολισμένες στην οικογένεια που αποσκοπούν κυρίως στην αντιμετώπιση της οικογενειακής φτώχειας` διασφαλίζοντας την εξισορρόπηση εργασίας-οικογένειας  και την προώθησης της κοινωνικής ένταξης και της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών. Η προπαρασκευαστική διαδικασία είναι να επιταχύνει την πρόοδο στην ανάπτυξη πολιτικής για την οικογένεια` να καταδειχθεί η σημασία της για τη συνολική αναπτυξιακή προσπάθεια και να επιστήσει την προσοχή στο ρόλο των διαφόρων φορέων για την επίτευξη αυτών των στόχων.


 Οι προετοιμασίες για την εικοστή επέτειο θα περιλαμβάνουν:

  •  Διεθνείς και περιφερειακές συνεδριάσεις της ομάδας που θα  συγκεντρώνει εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες για να διερευνήσουν  τις πρόσφατες τάσεις της οικογένειας` να αναλύσουν πολιτικές προσανατολισμένες στην οικογένεια και να επανεξετάσει τις ορθές πρακτικές στη χάραξη οικογενειακής  πολιτικής.
  •  Ερευνητικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων έντυπων εργασιών για τη οικογενειακή φτώχεια, την ισορροπία εργασίας και οικογένειας και την οικογενειακή αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών.
  •   Ανταλλαγή ορθών πρακτικών για την οικογενειακή  πολιτική.
  •  Εορτές των Διεθνών Ημερών Οικογένειες με επίκεντρο τα θέματα για την εικοστή επέτειο.
  •  Παράλληλες Εκδηλώσεις με την Επιτροπή για την Κοινωνική Ανάπτυξη.
  •  Η κυβέρνηση, η κοινωνία των πολιτών, ακαδημαϊκών και πρωτοβουλιών του ιδιωτικού τομέα σε εθνικό επίπεδο.
  •    Διαπιστώσεις και συστάσεις από αυτές τις δραστηριότητες είναι να καθοδηγήσουν τη μελλοντική δράση για την αποτελεσματική οικογενειακή πολιτική σχεδιασμό, την παρακολούθηση και την υλοποίηση

  Οι κυβερνήσεις, οι υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών, διακυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις, ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα και ο ιδιωτικός τομέας ενθαρρύνονται να διαδραματίσουν υποστηρικτικό ρόλο στην προώθηση των στόχων της εικοστής επετείου προς όφελος των οικογενειών σε όλο τον κόσμο.

ΟΗΕ: http://social.un.org/index/Family/InternationalObservances/TwentiethAnniversaryofIYF2014.aspx

ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ!!!



41η ημέρα που δεν έχουμε λάβει απάντηση από τους Ευρωβουλευτές μας στο ακόλουθο ερώτημα: 

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΝΤ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ  ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Box 2. Do Family Cash Benefits Increase Fertility?
Though family cash benefits are a feature of many systems, empirical studies on the impact of policies that seek to increase fertility have found little, if any, impact. The evidence on “pronatalist” interventions is that financial measures that attempt to encourage parents to have more children—ranging from birth bonuses and tax breaks for children to more generous allowances to higher-parity births—have individually little or no impact.1 They may induce parents that were in any case going to have a child to have a child earlier. Examining two countries with relatively high fertility rates, Sweden and France, confirms that cash benefits, even rather generous ones, play a limited role. Sweden has shaped interventions to meet the needs of individual and dual breadwinner families, leading some to conclude that the ‘persistent focus on gender equality is a better strategy’ so that ‘women don’t see childbearing as reducing their freedom.’2 In contrast, France has historically stressed male breadwinner models. Even so,
since the 1990s an extensive policy of promoting crèche facilities (often means-tested) existed alongside more traditional benefits as part of a constellation of 28 separate interventions.3 Though empirical evidence finds some impact of these policies, it is small and of temporary duration. Therefore, if Portugal wants to engage in policies to raise fertility, it would be well advised to look in directions other than cash benefits to families.

1/ A. Gauthier and D. Philipov, 2008, “Can Policies Enhance Fertility in Europe?” Vienna Yearbook of Population
Research 2008, pp. 1–16.
2/See, for example, G. Andersson, 2008, “A Review of Policies and Practices Related to the ‘highest-low’ Fertility
of Sweden.” Vienna Yearbook of Population Research 2008, pp. 89–102.
3/ A. Pailhé, C. Rossier, and L. Toulemon., 2008, “French Family Policy: Lo
 http://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2013/cr1306.pdf

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ
                                ΜΕ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥΗΔΙΑ





Monthly payment to the family  by the state
SwedenFrancePortugal
Who is entitled?All families regardless of incomeAll families regardless of incomeDepending on the family income *
1 Child121,80 Euros0 Euros35,19 Euros
2 Children261,00 Euros127,68 Euros70,38 Euros
3 Children435,46 Euros291,27 Euros105,57 Euros
4 Children674,09 Euros454,86 Euros140,76 Euros
5 Children941,31 Euros618,45 Euros175,95 Euros
Total fertility rate in 20101,982,001,32                            











The Portugal Large families Association suggest  the IMF to redo the question to:
Η Πορτογαλική Ομοσπονδία Μεγάλων Οικογενειών αντιστρέφει το ερώτημα και ζητά από το ΔΝΤ να αλλάξει το ερώτημά του ως εξής:
Does the penalization to families with children promote the reduction of births?
Η Τιμωρία των οικογενειών με παιδιά προάγει την μείωση των γεννήσεων;







Σας θυμίζει κάτι όμοιο και εδώ;


ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΔΡΕΣ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ

Αρθρο 1

 Ο αριθμός των βουλευτικών εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας για τις γενικές βουλευτικές εκλογές 
με βάση τα δημοσιευθέντα αποτελέσματα του νόμιμου πληθυσμού (δημοτών) της από 10 έως 24 
Μαΐου 2011 γενικής απογραφής, ορίζεται ως κατωτέρω:
  
  Α/Α  Εκλογικές Περιφέρειες         Αριθμός        Βουλευτικές     Υπόλοιπο        Προστιθέμενες      Σύνολο
                                     δημοτών       έδρες             δημοτών         έδρες λόγω         εδρών
                                                                                    υπολοίπου
   1    Α Αθηνών                    467.108              13              20.155        1                  14
   2    Β Αθηνών                  1.511.739              43              33.356        1                  44
   3    Νομού Αττικής               499.627              14              18.293        1                  15
   4    Α Πειραιώς                  192.841               5              20.936        1                    6
   5    Β Πειραιώς                  272.682               7              32.015        1                    8
   6    Νομού Αιτωλοακαρνανίας      252.004              7               11.337                             7
   7        »     Αργολίδος          95.561             2                26.799        1                    3
   8        »     Αρκαδίας          105.448              3                2.305                             3
   9        »     Αρτης              86.417              2               17.655        1                    3
10         »     Αχαΐας             291.461              8               16.413                             8
11         »     Βοιωτίας           115.765              3               12.622                             3
12         »     Γρεβενών            41.294              1                6.913                             1
13         »     Δράμας             108.578              3                5.435                             3
14         »     Δωδεκανήσου        167.152             4                29.628          1                  5
15         »     Εβρου              146.376             4                 8.852                             4
16         »     Ευβοίας            210.957              6                4.671                             6
17         »     Ευρυτανίας          30.790              0               30.790           1                 1
18         »     Ζακύνθου            38.641             1                 4.260                             1
19         »     Ηλείας             182.456            5                 10.551                             5             
20         »     Ημαθίας            144.494            4                  6.970                             4
21         »     Ηρακλείου          279.833            8                  4.785                             8 
22         »     Θεσπρωτίας          51.156            1                 16.775           1                 2
23     Α' Θεσσαλονίκης              565.162           16                 15.066                            16
24     Β' Θεσσαλονίκης              313.032             9                 3.603                             9
25     Νομού Ιωαννίνων              171.315             4                33.791           1                 5 
26         »     Καβάλας            139.213             4                 1.689                             4
27         »     Καρδίτσης          142.201             4                 4.677                             4
28         »     Καστοριάς           51.481             1                17.100             1               2
29         »     Κέρκυρας           101.113             2                32.351             1               3 
30         »     Κεφαλληνίας         41.365              1                6.984                             1
31         »     Κιλκίς              98.906              2               30.144             1               3
32         »     Κοζάνης            160.321              4               22.797             1               5
33         »     Κορινθίας          140.710              4                3.186                             4
34         »     Κυκλάδων           124.109             3                20.966             1               4
35         »     Λακωνίας           93.462              2                24.700             1               3 
36         »     Λαρίσης           275.921             8                    873                             8
37         »     Λασιθίου           72.198             2                  3.436                             2
38         »     Λέσβου            101.786             2                33.024               1              3
39         »     Λευκάδος           26.796             0                26.796               1              1
40         »     Μαγνησίας         189.658             5                17.753               1              6
41         »     Μεσσηνίας         175.587             5                 3.682                              5
42         »     Ξάνθης            110.885             3                 7.742                              3
43         »     Πέλλης            151.747            4                 14.223                              4 
44         »     Πιερίας           129.999            3                 26.856              1               4
45         »     Πρεβέζης           65.867            1                 31.486              1               2
46         »     Ρεθύμνης           79.778            2                 11.016                              2
47         »     Ροδόπης           108.555            3                  5.412                              3 
48         »     Σάμου              42.380            1                  7.999                              1
49         »     Σερρών            214.376            6                  8.090                              6
50         »     Τρικάλων          150.938            4                 13.414                              4
51         »     Φθιώτιδος         165.062            4                 27.538              1               5
52         »     Φλωρίνης           56.374            1                 21.993              1               2
53         »     Φωκίδος            44.959             1                10.578                              1
54         »     Χαλκιδικής        108.714             3                 5.571                              3
55         »     Χανίων            142.470             4                 4.946                              4
56         »     Χίου               53.004             1                18.623              1               2 
          ΣΥΝΟΛΟ                 9.901.824           263                                   25             288

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΔΕΗ



Σύμφωνα με την υπ' αριθ. Δ5-ΗΛ/Β/Φ29/16027/6.8.10 Απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθ.  Δ5-ΗΛ/Β/Φ29/6713/24.3.11, και σύμφωνα με την από 13.1.13 ανακοίνωση του Υπουργείου το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.) παρέχεται για την προστασία των ευπαθών ομάδων καταναλωτών και πιο συγκεκριμένα για άτομα χαμηλού εισοδήματος, τρίτεκνους, μακροχρόνια άνεργους, ΑΜΕΑ και άτομα που χρήζουν ενεργοβόρας μηχανικής υποστήριξης. Με την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου διευρύνονται ακόμα περισσότερο τα ανώτερα όρια της τετραμηνιαίας κατανάλωσης ανά κατηγορία ευπαθούς ομάδας και πλέον η έκπτωση παρέχεται στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης σύμφωνα με τα όρια της κάθε κατηγορίας.
Το τιμολόγιο αυτό παρέχεται από όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΗ μπορούν να υποβάλουν αίτηση για υπαγωγή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο όλοι οι δικαιούχοι πελάτες, ανεξαρτήτως του Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας που έχουν επιλέξει, δηλαδή η εφαρμογή απευθύνεται στους πελάτες όλων των Προμηθευτών και όχι μόνο του Προμηθευτή ΔΕΗ.
Η εφαρμογή του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου για τους δικαιούχους ξεκινά από 1 Ιανουαρίου εκάστοτε έτους, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των στοιχείων των αιτήσεων, από τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Οικονομικών, ΟΑΕΔ).
Όσοι υποβάλλουν αιτήσεις στο χρονικό διάστημα από 1 Οκτωβρίου έως 15 Δεκεμβρίου και εγκρίνονται οι αιτήσεις τους, είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου από την έναρξη του επόμενου έτους.
Αιτήσεις παραλαμβάνονται καθ' όλη τη διάρκεια εκάστοτε έτους. Στις περιπτώσεις αυτές, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου από τους αρμόδιους φορείς, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης του Κοινωνικού Τιμολογίου, αυτό θα εφαρμόζεται για το υπόλοιπο διάστημα του έτους.
Δικαιούχοι & Προϋποθέσεις
                         Βασικές Προϋποθέσεις

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο εφαρμόζεται στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης, εφόσον:

1. Η κατανάλωση αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου
2. Η παροχή ρεύματος είναι στο όνομα του δικαιούχου ή του/της συζύγου
3. Η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη ή ίση με 200 kWh ανά τετράμηνο
4. Η συνολική τετραμηνιαία κατανάλωση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που ορίζονται για
κάθε κατηγορία δικαιούχου (1.500 kWh ή 1.700 kWh). Στα όρια κατανάλωσης δεν λαμβάνονται υπόψη οι καταναλώσεις του νυχτερινού τιμολογίου.
                          Δικαιούχοι
  Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ) Ι: Με το τιμολόγιο αυτό παρέχεται έκπτωση έως 42% έναντι του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ που ισχύει από 01.01.13, στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης σε: 
  • Άτομα με Χαμηλό Εισόδημα: Άτομα που έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000€, προσαυξημένο κατά   3.000€ ανά τέκνο για τα πρώτα 2 τέκνα και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.500 kWh
  • Τρίτεκνους: Άτομα με τρία τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500€ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.700 kWh
Άτομα με τρία τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500€ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.700 kWh
Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.) ΙΙ: Με το τιμολόγιο αυτό παρέχεται έκπτωση έως 42% έναντι του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ που ισχύει από 01.01.13, στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης σε:
  • Μακροχρόνια ανέργους: Άτομα που είναι άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000€, προσαυξημένο κατά 3.000€ ανά τέκνο για τα πρώτα 2 τέκνα στο οποίο δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες για την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.500 kWh
  • Άτομα με αναπηρία: Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500€ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.700 kWh.
  • Άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης: Άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 30.000€ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας μεγαλύτερη από 200 kWh. Η έκπτωση θα αφορά στις πρώτες 2.000 kWh και οι καταναλώσεις, πέραν των 2.000kWh, θα τιμολογούνται με το οικιακό τιμολόγιο ΔΕΗ, όπως ισχύει κάθε φορά.
Απαραίτητα στοιχεία για την υποβολή αίτησης του δικαιούχουΟι πελάτες που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουν είναι:

1. Τα στοιχεία της παροχής τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό λογαριασμού)
2. Τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου εφόσον είναι έγγαμοι)
3. Στην περίπτωση των ατόμων που χρήζουν ενεργοβόρας μηχανικής υποστήριξης και μόνο χρειάζεται επιπλέον βεβαίωση χρήσης ενεργοβόρας συσκευής απαραίτητης για τη ζωή του ασθενούς από κρατικό ασφαλιστικό φορέα, στον οποίο υπάγεται ο δικαιούχος. Στην περίπτωση που κάποιος είναι ανασφάλιστος χρειάζεται αντίστοιχη βεβαίωση από κρατικό νοσοκομείο. Αναμένονται διευκρινίσεις από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας σχετικά με τις βεβαιώσεις.
Ρυθμίσεις για διευκόλυνση εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (Κ.Ο.Τ.)
Για την επιτάχυνση των διαδικασιών εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και τη διευκόλυνση των υποψηφίων για ένταξή τους σ΄αυτό, στην περίπτωση που η παροχή ρεύματος δεν είναι στο όνομά τους και χρειάζεται αλλαγή ονόματος, η ΔΕΗ ΑΕ διευκρινίζει τα ακόλουθα: 
  • Δεν χρειάζεται η καταβολή της προκαταβολής κατά την υπογραφή του συμβολαίου. Το ύψος αυτής δεν θα ξεπερνά τα 20 ευρώ και θα επιμερίζεται σε έξι (6) ισόποσες διμηνιαίες άτοκες δόσεις με ενσωμάτωσή τους στους επόμενους λογαριασμούς.
  • Στις ελάχιστες εκείνες περιπτώσεις που έγινε καταβολή προκαταβολής θα πραγματοποιηθεί συμψηφισμός μέσω ισόποσης πίστωσης του πρώτου λογαριασμού.
Τρόποι Υποβολής της Αίτησης
Οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο υποβάλλονται:
-  ηλεκτρονικά: http://www.dei.gr/Default.aspx?id=31173&nt=19&lang=1
-  Τηλεφωνικά στο 210-9298000 με αστική χρέωση (μόνο για πελάτες του Προμηθευτή ΔΕΗ):
i. Δευτέρα έως Παρασκευή :    7 π.μ.-10 μ.μ.
ii. Σάββατο :                            7 π.μ.- 3 μ.μ.

www.dei.com.gr/