Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΕΕΤΑΑ 2013



     ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ
ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ / ΕΠΙΛΑΧΟΥΣΩΝ / ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ,     ΑΝΑ ΝΟΜΟ

http://www.eetaa1.gr/enarmonisi/paidikoi_stathmoi_2013/2013-08-25_oristika-gynaikwn/index_no_template.html

Μετά την οριστικοποίηση των συνολικών πρόσθετων πόρων που θα διατεθούν στο πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί συμπληρωματική τοποθέτηση παιδιών σε διαθέσιμες θέσεις με βάση τον πίνακα επιλαχουσών γυναικών

 Οι εντολές τοποθέτησης των ωφελούμενων γυναικών, θα είναι διαθέσιμες στο site της ΕΕΤΑΑ έως την Παρασκευή 30/8/2013.
 Οι ωφελούμενες γυναίκες θα πρέπει να τις αναζητήσουν, στη δομή όπου έχουν επιλεγεί, προκειμένου να εγγράψουν το ή τα παιδιά τους μέχρι και τις 13/9/2013

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Δημογραφικά και Κοινωνικά Χαρακτηριστικά του Μόνιμου Πληθυσμού της Χώρας


Υ̟ΠΗΚΟΟΤΗΤΑ
 Α̟πό τα α̟ποτελέσµατα της α̟πογραφής ̟προκύ̟πτει ότι 9.903.268 άτοµα έχουν ελληνική υ̟πηκοότητα, 199.101 άτοµα έχουν υ̟πηκοότητα άλλων χωρών της Ευρω̟παϊκής Ένωσης, 708.003 άτοµα έχουν υ̟πηκοότητα λοι̟πών χωρών και 4.825 άτοµα  είναι χωρίς υ̟πηκοότητα ή έχουν αδιευκρίνιστη υ̟πηκοότητα.

Το σύνολο των αλλοδα̟πών ̟που διέµεναν µόνιµα στην Ελλάδα κατά την α̟πογραφή ό̟πως και των ατόµων χωρίς ή µε αδιευκρίνιστη υ̟πηκοότητα ανήλθε σε 911.929
άτοµα. Η ̟ποσοστιαία συµµετοχή των 16 ̟πολυ̟πληθέστερων υ̟πηκοοτήτων είναι: ̟ποσοστό 52,7% των αλλοδα̟πών ̟που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υ̟πηκοότητα, το 8,3% Βουλγαρική, το 5,1% Ρουµάνικη και ακολουθεί µε
3,7% η Πακιστανική και 3,0% η Γεωργιανή.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ
Το σύνολο των νοικοκυριών της Ελλάδας ανέρχεται σε 4.134.157, α̟πό τα ο̟ποία 1.061.471 είναι µονοµελή, 1.218.356 είναι διµελή, 817.842 είναι τριµελή, 726.469 είναι τετραµελή, 209.545 είναι ̟πενταµελή,68.595 είναι εξαµελή, 20.272 είναι ε̟πταµελή, 7.510 είναι οκταµελή, 1.881 είναι εννεαµελή και 2.216 έχουν δέκα µέλη και άνω. Τα µονοµελή και διµελή νοικοκυριά α̟ποτελούν το 55,2% του συνόλου των νοικοκυριών. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ  http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/PAGE-cencus2011tables

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Posted on 08/23/2013 by marilenakottaki

Μετά τον μεγάλο αγώνα που καταβάλουμε όλες αυτές τις μέρες  μέσα από την ομάδα μας σε συνεργασία με την ομάδα ΕΕΤΑΑ – Ομαδική επιστολή διαμαρτυρίας αλλά και κάποιους συλλόγους τριτέκνων καταφέραμε και αποσπάσαμε μια μικρή σιωπηρή παράταση για όσες μητέρες έχουν τεθεί εκτός (με ελλιπή φάκελο) ή τους έχουν μειώσει τα μόρια στο πρόγραμμα των παιδικών σταθμών του ΕΣΠΑ λόγω επιδομάτων.
Είχαμε λοιπόν την εξής ενημέρωση. Υπεύθυνη για την διαχείριση είναι η κυρία Δαλλαπόρτα (Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων). Από το γραφείο της με παρέπεμψαν και μίλησα με τον κύριο Οικονομάκο (προϊστάμενο στο γραφείο εκεί) και του εξήγησα πως έχουν τα πράγματα, του προώθησα και την σχετική διαμαρτυρία. Μου υποσχέθηκε να επικοινωνήσει με την ΕΕΤΑΑ να δει που βρίσκεται το θέμα. Μου είπε πως δεν είχε γνώση για όλα αυτά και πως εφόσον υπάρχει αυτή η διευκρίνιση στις οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης, οι ενστάσεις μας θα δικαιωθούν και όλα θα λήξουν καλώς. Του είπα όμως πως υπάρχει περίπτωση κάποιες μητέρες να μην έχουν καταφέρει να λάβουν από τον ΟΓΑ αντίγραφο της βεβαίωσης και αν θα μπορούσαμε να το λύσουμε αυτό. Συμφωνήσαμε να κάνει δύο προτάσεις στην ΕΕΤΑΑ ή μία είναι να προσπαθήσουν υπηρεσιακά ΕΕΤΑΑ με ΟΓΑ να πάρουν τα στοιχεία και η άλλη να περάσουν ως εγκεκριμένες οι συγκεκριμένες περιπτώσεις και να δοθεί ένα περιθώριο πχ μια εβδομάδα να καταθέσουν συμπληρωματικά οι μητέρες την βεβαίωση του ΟΓΑ.
Τελικά έλαβα την εξής ενημέρωση από τον κύριο Οικονομάκο…
Αν υπάρχουν μητέρες  που δεν μπόρεσαν να έχουν την δήλωση από τον ΟΓΑ ή τον ΟΑΕΔ που να αφορά επιδόματα που εξαιρούνται (τριτεκνικά, πολυτεκνικά κλπ) να κάνουν ΣΗΜΕΡΑ ένσταση (ας πέρασε η ώρα που είχαν ανακοινώσει – μας δίνουν μια… σιωπηρή παράταση) με Υπεύθυνη Δήλωση του Ν105 στην οποία θα δεσμεύονται εντός μερικών ημερών (καλό θα είναι μου είπε την ερχόμενη εβδομάδα) να καταθέσουν το ανάλογο δικαιολογητικό, διαφορετικά θα τις βγάλουν εκτός τότε. Παρακαλώ πολύ επειδή το θέμα είναι άμεσο, αν ξέρετε μαμάδες με το πρόβλημα αυτό, ενημερώστε τες άμεσα…
Κοινοποιήστε το παρών ώστε να ενημερωθούν γρήγορα πολλές μανούλες. Τέλος για να μην έχω την τεράστια ευθύνης τυχόν λάθους, να ενημερώσω πως όλα τα παραπάνω μου τα είπε τηλεφωνικά και όχι εγγράφως.
Καταλαβαίνω ότι η προφορική δέσμευση ΔΕΝ είναι ίδια με την γραπτή, αλλά ΕΥΧΟΜΑΙ να μπορούμε να στηριχτούμε στον λόγο του.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ


Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Ν.4172/2013

ΕΠΑΙΝΟΣ ΚΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ(JUNIOR)

ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΠΗΡΕ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΟΡΠΙΣΕ.
ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΚΡΑΤΗΣΑΝ.

ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΘΕ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 19 ΑΥΓ 2013 ΒΛΩΦΧ-ΖΘΣ-signed

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ



                        Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:

H καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων, του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων (Ν 4093/2012) και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών (Ν 4141/2013) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013 σε 99.683 δικαιούχους, για τους οποίους έγινε οριστική εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21 και κρίθηκαν δικαιούχοι μετά τους σχετικούς ελέγχους.
 Το ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 39.207.864,66 €.

Θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές οικογενειακών επιδομάτων στους υπόλοιπους
δικαιούχους, τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με την πορεία των οριστικών εκκαθαρίσεων που θα μας διαβιβάζεται από την Γ. Γ. Π. Σ.

Όπως είναι γνωστό δικαιούχοι είναι πλέον και όσοι έχουν ένα παιδί και πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο Νόμος.
 Ο ΟΓΑ ενημερώνει για μία ακόμη φορά ότι αυτό που πρέπει να κάνουν, είναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μετά την φορολογική τους δήλωση και το έντυπο Α21 μέσω του TaxisNet της Γ. Γ. Π.

Από τη Διοίκηση του ΟΓΑ

Καθορισμός της διαδικασίας επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων

Απόφαση του Υπουργού ΔΜ&ΗΔ


Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων, των κριτηρίων επιλογής και κατάταξής τους καθώς και του τρόπου μοριοδότησής τους υπέγραψε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σκοπός της απόφασης αυτής είναι η ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων σχετικών με:

α) τη διαδικασία επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα,

β) τα αναγκαία δικαιολογητικά,

γ) τα επιμέρους κριτήρια μοριοδότησης και

δ) τον αριθμό των μορίων που αντιστοιχούν στα επιμέρους κριτήρια.

Η Απόφαση αυτή, όπως και εκείνη της 2ας Αυγούστου 2013, που προβλέπει τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων που τίθενται σε κινητικότητα, βασίζεται σε τέσσερις αρχές:

Αξιοκρατία στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου στο Δημόσιο,
αξιοσύνη σε σχέση με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα,
αυστηρότητα στον έλεγχο αρνητικής συμπεριφοράς στην υπηρεσία, αλλά και
εμπιστοσύνη στη νέα γενιά των δημοσίων υπαλλήλων.

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Αντιµετώπιση της Αυθαίρετης Δόµησης - Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις

ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΑΛΙ ΑΚΡΙΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ

ΠΑΛΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ
ΕΝΩ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ

Ψηφισθέν Νομοσχέδιο

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Από τα επίσηµα Πρακτικά της Ζ΄, 1 Αυγούστου 2013,
Συνεδρίασης της Ολοµέλειας της Βουλής, στην οποία
ψηφίστηκε το παρακάτω σχέδιο νόµου:

Αντιµετώπιση της Αυθαίρετης Δόµησης - Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις

Άρθρο 17
Μειώσεις προστίµων σε ειδικές οµάδες πληθυσµού

……
5. Πολύτεκνοι, για την υπαγωγή στο άρθρο 8 του παρόντος της κύριας κατοικίας τους καταβάλλουν ποσοστό 20% του ενιαίου ειδικού προστίµου, όπως υπολογίζεται σύµφωνα µε το Παράρτηµα Α΄ του παρόντος και υποβάλλουν επιπλέον τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη συνδροµή των ανωτέρω προϋποθέσεων. Πολύτεκνοι, για την υπαγωγή στο άρθρο 8 του παρόντος της δευτερεύουσας κατοικίας τους, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή δεν είναι άνω των 80 τ.µ, καταβάλλουν ποσοστό 50% του ενιαίου ειδικού προστίµου, όπως υπολογίζεται σύµφωνα µε το Παράρτηµα Α΄ του παρόντος και υποβάλλουν επιπλέον τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη συνδροµή των ανωτέρω προϋποθέσεων.

6. Τρίτεκνοι, µε ατοµικό εισόδηµα έως είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) ευρώ ή οικογενειακό εισόδηµα έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, για την υπαγωγή στο άρθρο 8 του παρόντος της κύριας κατοικίας τους καταβάλλουν ποσοστό 30% του ενιαίου ειδικού προστίµου, όπως υπολογίζεται σύµφωνα µε το Παράρτηµα Α΄ του παρόντος και υποβάλλουν επιπλέον τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη συνδροµή των ανωτέρω προϋποθέσεων.


ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ 2ΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ 

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ ΔΙΟΙΚ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ &
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
 Αθήνα, 2 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη για τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων που τίθενται σε κινητικότητα 

        Αξιοκρατία στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου στο Δημόσιο, αξιοσύνη σε σχέση με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, αυστηρότητα στον έλεγχο αρνητικής συμπεριφοράς στην υπηρεσία, αλλά και εμπιστοσύνη στη νέα γενιά των δημοσίων υπαλλήλων.

Αυτές οι τέσσερις αρχές αναδεικνύονται ιδιαίτερα στην Υπουργική Απόφαση που εξέδωσε σήμερα, Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης. Η απόφαση προβλέπει τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων που τίθενται σε κινητικότητα, βάση του Νόμου 4172/2013, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, ο τρόπος εισαγωγής στο Δημόσιο αναδεικνύεται ως βαρύνουσα παράμετρος στην αξιολόγηση του υπαλλήλου. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπάλληλος μοριοδοτείται ανάλογα με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η διαδικασία πρόσληψής του. Την ανώτατη βαθμολόγηση λαμβάνουν οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και όσοι εισήχθησαν με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Ως προς τα αντικειμενικά κριτήρια μοριοδοτούνται με ιδιαίτερα αυξημένη βαρύτητα οι διδακτορικοί και μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών.

Μια επιπρόσθετη καινοτομία συνιστά η αφαίρεση, και μάλιστα με δραστικό τρόπο, μορίων σε περίπτωση εμπλοκής δημοσίου υπαλλήλου σε πειθαρχικά παραπτώματα. Επιπλέον, ενισχύονται οι νεότεροι υπάλληλοι αφού η μοριοδότηση των πρώτων χρόνων υπηρεσίας στο Δημόσιο είναι αυξημένη.

Η διαδικασία της μοριοδότησης θα γίνει από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα των εμπλεκομένων Υπουργείων και φορέων.

Με αφορμή την έκδοση της υπουργικής απόφασης ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:

«Με την Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε σήμερα αναδεικνύουμε τις αρχές στις οποίες θα στηριχθούμε για μια σύγχρονη και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση. Την αξιοκρατία, την αξιοσύνη, την εμπιστοσύνη, αλλά και την αυστηρότητα, όπου αυτή είναι επιβεβλημένη. Σήμερα γίνεται κατανοητό και στον πλέον δύσπιστο ότι η αξιολόγηση όλων όσοι εισέρχονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας θα γίνει με τρόπο αντικειμενικό, δίκαιο και διαφανή, έτσι ώστε να καλύψουμε τα κενά που έχουν εντοπιστεί στη Δημόσια Διοίκηση. Η όλη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με τη συμβολή του ΑΣΕΠ, το οποίο αποτελεί θεματοφύλακα  αξιοκρατίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης. Οι διαδικασίες που προβλέπονται στην Υπουργική Απόφαση θα εφαρμοστούν άμεσα και απαρέγκλιτα από το σύνολο των Υπουργείων και των εμπλεκομένων φορέων».