Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ




  
Έδεσσα, 8 Μαΐου 2014

Προς: Τρίτεκνους Δήμου Έδεσσας

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
για μένα ήταν πολύ συγκινητικό το περιεχόμενο της ανοιχτής επιστολής του Συλλόγου Τριτέκνων «ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ», καθώς όπως ενδεχομένως να γνωρίζετε είμαι και ο ίδιος τρίτεκνος.
Με βρίσκει απολύτως σύμφωνο το σκεπτικό ότι ο δημογραφικό πρόβλημα είναι μία βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της Ελληνικής κοινωνίας και η Πολιτεία πρέπει να βρει τρόπους να στηρίξει την οικογένεια, έναν θεσμό που στη χώρα μας κρατάει ακόμη και βοηθά στην κοινωνική μας συνοχή.
Αλλά και εμείς από την πλευρά μας, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, οφείλουμε να λάβουμε μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας και συγκεκριμένα των τρίτεκνων οικογενειών. Βεβαίως, στο Δήμο Έδεσσας δεν μείναμε στα ευχολόγια, αλλά προχωρήσαμε σε πολύ συγκεκριμένες πράξεις. Μειώσαμε τα τέλη ύδρευσης για τις τρίτεκνες οικογένειες, ενώ παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε απόφαση για μείωση των δημοτικών τελών. Δυστυχώς, η απόφαση για μείωση των δημοτικών τελών κώλυσε στον έλεγχο νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, λες και είναι παράνομο να διευκολύνουμε αυτούς που στηρίζουν την πατρίδα.
Στον άμεσο προγραμματισμό μας είναι η εξομοίωση των τροφείων των τρίτεκνων οικογενειών με αυτά των πολύτεκνων. Η δέσμευση αυτή θα υλοποιηθεί για την επόμενη σχολική χρονιά.
Τέλος, σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του Συλλόγου σκοπεύουμε να κάνουμε έντονες παρεμβάσεις στα κεντρικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη γνωστή ΚΕΔΕ που εκπροσωπεί όλους τους Δήμους της χώρας, για ενιαία στάση των Δήμων της χώρας και άσκηση πίεσης στην Πολιτεία προκειμένου να προωθηθούν τα θέματα των τρίτεκνων οικογενειών.
Θέλω να ευχαριστήσω το Σύλλογο των Τριτέκνων για την επικοινωνία και τη συνεργασία, αλλά και να τονίσω ότι είμαι πολύ χαρούμενος για την επικοινωνία που είχαμε. Εύχομαι να είμαστε μαζί και την επόμενη δημοτική περίοδο και να δώσουμε τη μάχη για τη στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας.


Δημήτρης Γιάννου
Υποψήφιος Δήμαρχος Έδεσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: