Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΑΡΘΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ 15-5-2010

ΑΡΘΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 15-5-2010

Τρίτεκνοι: «Μας συμπιέζουν»

Διεθνής Ημέρα για την Οικογένεια σήμερα, όπως καθιερώθηκε το 1993 από τον ΟΗΕ η 15η Μαΐου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο η διεθνής κοινότητα να δείξει τη σημασία που αποδίδει στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.

Ωστόσο, «στη χώρα μας η πολυμελής οικογένεια με τρία τέκνα και άνω δέχεται τη σοβαρότερη επίθεση στο όνομα της αντιμετώπισης της παρούσας οικονομικής κρίσης, τη στιγμή που η Ελλάδα έχει έναν από τους μικρότερους δείκτες γονιμότητος», αναφέρει η Πανελλαδική Ενωση Συλλόγων Πολύτεκνων Οικογενειών με 3 Τέκνα (ΠΕΣΠΟ3Τ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Συγκεκριμένα, «καταργείται το 20% των τρίτεκνων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και η προτεραιότητα πρόσληψης των πολύτεκνων και τρίτεκνων εκπαιδευτικών ως ωρομίσθιων στην πρόσθετη διδακτική στήριξη, ενώ έχουμε πληροφορίες ότι θα περιοριστούν σημαντικά οι μεταγραφές τρίτεκνων φοιτητών στην πόλη διαμονής τους. Ακόμα, μια τρίτεκνη μητέρα που μπορούσε να βγει στη σύνταξη ύστερα από 20 χρόνια, τώρα πια πρέπει να περιμένει μέχρι τα 65», λέει στην «Ε» ο γενικός γραμματέας της ΠΕΣΠΟ3Τ Σταύρος Πουρτουλίδης.

«Τα κοινωνικά μέτρα είναι απαραίτητα για μια οικογένεια με 3 παιδιά και άνω, διαφορετικά πώς θα τα βγάλουμε πέρα; Η κυβέρνηση, για να νομιμοποιήσει την κατάργηση των κοινωνικών μέτρων που με τόσους αγώνες έχουν θεσπιστεί, επικαλείται το άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας και ισονομίας, ξεχνώντας το άρθρο 21 που αναφέρεται στην αναγκαιότητα σοβαρών μέτρων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος· τρίτεκνοι και πολύτεκνοι αγωνιζόμαστε για την αντιμετώπιση του δημογραφικού», τονίζει ο κ. Πουρτουλίδης.

www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=162513

Ναυ. Καρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: