Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ:ΓΙΑΤΙ ΤΙΜΩΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ;

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ

(2θμιο Σωματείο με Απόφ. Πρωτοδικείου 125/2010) 

Φλωρίνης 4  58200- Έδεσσα

Τηλ.:6944161115 e-mail:pespo3t@yahoo.gr

                     Αρ. πρωτ.:024/2010                         12 Δεκεμβρίου  2010

 Αξιότιμε(η) κύριε(α) Βουλευτή,

 Η αναλγησία, η αδιαφορία και η υποκρισία της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος έχει φτάσει σε ανεπίτρεπτα όρια. Ως Κυβέρνηση για να αιτιολογήσει τα σκληρά και επώδυνα μέτρα που λαμβάνει-εν πολλοίς άδικα για τις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω- με τους νόμους για το Ασφαλιστικό, Συνταξιοδοτικό, φορολογικό κ.α, προέταξε την υπογεννητικότητα και την γήρανση του πληθυσμού ως την βασική αιτία της κατάρρευσης του υφιστάμενου συστήματος. Αναμέναμε, λογικά, να θεσμοθετήσει και μέτρα κατάλληλα και με προοπτική, υλοποιώντας την συνταγματική επιταγή(παραγρ.5 του άρθρου 21)  για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. 

Αντί αυτών η Κυβέρνηση  εξαπέλυσε βάναυση επίθεση κατά των οικογενειών με τρία παιδιά και άνω περιορίζοντας ή/και καταργώντας υφιστάμενες παροχές,που έστω και ισχνές στήριζαν τις οικογένειες με πολλά παιδιά.  Τις τελευταίες ημέρες με την κατάθεση του σχεδίου προϋπολογισμού 2011 από τον Υπουργό Οικονομικών,και με το πρόσχημα εντολών του Μνημονίου,ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΝΤΑΙ/ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ τουλάχιστον για 500.000 οικογένειες με τρία παιδιά και άνω, τα πολυτεκνικά επιδόματα, με την επιβολή απαράδεκτων εισοδηματικών κριτηρίων που ουσιαστικά  περιορίζουν σε ελάχιστο τον αριθμό των δικαιούχων οικογενειών. Η Κυβέρνηση εμμένει σε πρακτικές του παρελθόντος,παρά του ότι έχουν εκπέσει από το ΣτΕ, και προσπαθεί τώρα επικαλούμενη λόγους εθνικού συμφέροντος να ξεπεράσει αυτόν τον σκόπελο.  Μα και το δημογραφικό πρόβλημα με,δείκτη γονιμότητος  μόλις στο 1(Η Ελλάδα παγκοσμίως είναι στην 199η σε δείκτη γονιμότητος  και 7η  πιο γηρασμένη χώρα),όταν για την ανανέωση των γενεών απαιτείται 2,1 δεν είναι πλέον εθνικό ζωτικό πρόβλημα; 

  Καταδικάζουμε απερίφραστα τις όποιες σκέψεις για μείωση ή περικοπή των επιδομάτων που θεσπίσθηκαν για  τις οικογένειες με τρία παιδιά και άνω στα πλαίσια μέτρων αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος. Δηλώνουμε όλοι με μια φωνή ότι προχωρούμε ενωμένοι μέχρι την δικαίωση του αγώνα μας που δεν είναι άλλη από την λήψη επιτέλους σοβαρών και με προοπτική μέτρων.

Ποτέ δεν αρνηθήκαμε να συνεισφέρουμε αυτό που μας αναλογεί αν και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν είναι οι οικογένειες με τρία παιδιά και άνω οι αίτιοι που φτάσαμε εδώ αλλά η κακοδιαχείριση, η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος εδώ και 30 χρόνια, η διαπλοκή που έχει επώνυμο  σε συνάρτηση της υφιστάμενης ιδιόρρυθμης ασυλίας-ατιμωρησίας και αδυναμίας είσπραξης των εσόδων.

Οι προτάσεις των τρίτεκνων γονέων που  ζητούν από την Πολιτεία και την Κυβέρνηση να θεσμοθετηθούν είναι:

        -Άμεσος χαρακτηρισμός των γονέων με τρία τέκνα ως πολυτέκνους σύμφωνα με τις προτάσεις του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

    -Την παρούσα συγκυρία με την μείωση των αποδοχών τουλάχιστον 30% και το επίπεδο της φτώχειας για τις οικογένειες με τρία παιδιά και άνω να ξεπερνά το 33% δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για μειώσεις.

                -Να θεσμοθετηθούν  αποτελεσματικά και με προοπτική μέτρα, για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, χωρίς παλινωδίες και υπαναχωρήσεις, μετά από συνεργασία και διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς με το δημογραφικό πρόβλημα και την υπογεννητικότητα.

Είμασθε στην διάθεσή σας για άμεση και τεκμηριωμένη αναλυτική ενημέρωσή σας. Παρακαλούμε να συνηγορήσετε ώστε εκπρόσωποι των τριτέκνων να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων όταν θα συζητηθεί, λίαν συντόμως, το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

 Δεν το οφείλετε σε μας, δεν το οφείλετε στα παιδιά μας.

          Το οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ.

 

Η Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

                    (σφραγίδα και υπογραφές)

             Γαρυφαλλιά Παπαδοπούλου  Σταύρος Πουρτουλίδης   

Δεν υπάρχουν σχόλια: