Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ΠΕΣΠΟ3Τ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ
(2θμιο σωματείο με Απόφ. Πρωτοδικείου 125/2010)
115 22 Μακρυνίτσης 9,ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΑΘΗΝΑΙ
Τηλ.:6944161115 e-mail:pespo3t@yahoo.gr
Αθήνα 22 Οκτωβρίου 2011

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Οι Σύλλογοι Γονέων με Τρία Παιδιά, μέλη της ΠΕΣΠΟ3Τ,στην συνάντησή τους στην Αθήνα, 22-10-2011,στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηνών, εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο καταγγέλλουν την απαράδεκτη και εξωφρενική πολιτική της Κυβέρνησης που με την δικαιολογία της οικονομικής κρίσεως και της αδυναμίας της να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή και την σπατάλη του δημοσίου χρήματος, εξαπέλυσε και νέα φορομπηχτική επιδρομή κατά των οικογενειών με τρία τέκνα και άνω. Ανατρέπονται οικογενειακοί προϋπολογισμοί με τις σοβαρότατες μειώσεις στις αποδοχές τους(έως και 40%) που έχουν σαν αποτέλεσμα την αδυναμία ανταπόκρισης στις ζωτικές υποχρεώσεις τους (δόσεις,δάνεια και δίδακτρα φροντιστηρίων, παιδικών σταθμών, στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης της οικογένειας κ.α).
Τα εξοντωτικά μέτρα τα οποία λαμβάνει η Κυβέρνηση με το νομοσχέδιο ΄΄Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής..», οδηγούν χιλιάδες οικογένειες με παιδιά, με πολλά παιδιά, στην εξαθλίωση και στην απόλυτη φτώχεια. Τα πολλά παιδιά από ΄΄ευλογία θεού΄΄που τα θεωρεί ο σοφός λαός μας, για την Κυβέρνηση σημαίνει πλουτισμός, επομένως τεκμήριο, σ΄ένα άδικο, σκληρό και στρεβλό φορολογικό σύστημα που πληρώνουν τριπλάσιους φόρους τόσο σε σχέση με άγαμο όσο και με το 2010.
Για το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας,μια από τις βασικές αιτίες της κατάρρευσης του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος που απαιτεί την λήψη άμεσων και σοβαρών μέτρων όμοιων που λαμβάνονται για την οικονομική κρίση, η Κυβέρνηση συμπεριφέρεται όχι μόνο ως μια στρουθοκάμηλο όσον αφορά τις αιτίες αλλά μάλιστα καταργεί/περιορίζει τα όποια μέτρα, έστω και πενιχρά, είχαν ληφθεί διαχρονικά και στήριζαν τις οικογένειες με πολλά παιδιά και ήταν προς την σωστή κατεύθυνση.
Δηλώνουμε ότι η αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στις οικογένειες με πολλά παιδιά δεν θα περάσει. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με ένταση και δυναμική διεκδίκηση τόσο πανελλαδικά όσο και τοπικά. Κάθε σύλλογος θα μεταφέρει στους βουλευτές και τοπικούς φορείς την αγανάκτηση, οργή και απαίτηση των τρίτεκνων οικογενειών να σταματήσει πλέον η Κυβέρνηση την άδικη, σκληρότατη και εξοντωτική πολιτική τιμωρίας τους. Να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και συνέπεια και όχι με πρόσκαιρες υποσχέσεις κατευνασμού το δημογραφικό πρόβλημα.
Ζητάμε από τους εκλεγμένους του Λαού και στο όνομα του οποίου έχουν δώσει λόγο και υπόσχεση, να στηρίξουν και να απαιτήσουν έμπρακτα δίκαιες, σωστές και υλοποιήσιμες προτάσεις με βάσει το ομόφωνο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το δημογραφικό πρόβλημα και να μην συναινέσουν στην απαράδεκτη επιδρομή κατά των οικογενειών με πολλά παιδιά(τρία και άνω).
Είναι υπεύθυνη και μόνο η Κυβέρνηση απέναντι στο λαό και την ιστορία του για την ανευθυνότητα και αδιαφορία που μέχρι σήμερα επιδεικνύει για την άρνησή της να αντιμετωπίσει το δημογραφικό πρόβλημα.

Είναι μια υποχρέωση για το μέλλον των παιδιών μας.
Το οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ.


Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γαρυφαλλιά Παπαδοπούλου Σταύρος Πουρτουλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: