Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 11 ΣΕΠ 2012



         ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΔΕΣΣΗΣ
“ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ”
58200 Φλωρίνης 4 Τηλ.:6944161115
                                                                                                                            Έδεσσα 11-9-2012
                                                                                            
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11 ΣΕΠ 2012

ΦΤΑΝΕΙ,ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙ Α ΠΑΙΔΙΑ

Αξιότιμοι  κ.κ.   Βουλευτές  της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας

Οι γονείς με τρία τέκνα έχουν υποστεί, με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσεως την πιο σκληρή και άδική τιμωρία(περικοπές μισθών, επιδομάτων, ουσιαστική κατάργηση αφορολογήτου ορίου, κατάργηση μετεγγραφών φοιτητών, δραστική μείωση του αφορολογήτου ορίου, τιμωρία τρίτεκνων εκπαιδευτικών, επιβολή χαρατσιού χωρίς να λαμβάνεται η οικογενειακή κατάσταση) από τις Κυβερνήσεις των τελευταίων 3 ετών. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των τρίτεκνων οικογενειών ήδη ευρίσκεται στο κατώφλι της φτώχειας(34%) και οδηγούνται στην εξαθλίωση. Σε ποιά χώρα του κόσμου  τα παιδιά είναι τεκμήριο και αυτές οι οικογένειες να τιμωρούνται επειδή έχουν πολλά παιδιά(τρία και άνω);Ρωτήσατε να μάθετε πόσο αυξημένο φόρο ήδη καλούνται να πληρώσουν; Έως και 200%!!Τα παιδιά μας έχουν γίνει  τιμολόγια.
Υπάρχει ένα όριο αξιοπρέπειας, αντοχής και ΑΝΟΧΗΣ.Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ούτε και η παρούσα Κυβέρνηση συνεργασίας ενδιαφέρεται για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, τις συνέπειές του οποίου ήδη βιώνουμε με τον πιο επώδυνο τρόπο. 1.060.000 λιγότεροι Έλληνες. Με αυτή την τάση το 2030 ο πληθυσμός θα είναι 8,5 εκατομ. Και η περιφερειακή ενότητα Πέλλας έχει μείωση 6000 άτομα.

ΕΙΣΘΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΧΙ,ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΔΕΧΘΕΙΤΕ

Τα σενάρια περικοπών, μειώσεων και καταργήσεων όλου του φάσματος των πολυτεκνικών, κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων, τις αυξήσεις της φορολογίας στις οικογένειες με πολλά παιδιά, τις περικοπές μισθών και συντάξεων που  διαρρέουν κυβερνητικά χείλη και δημοσιεύονται στα μέσα ενημέρωσης και έχουν ανησυχήσει τις τρίτεκνες οικγοένειες.
Οι Τρίτεκνες  οικογένειες ΔΕΝ  είναι ισοδύναμο κανενός. Παρά τις  θυσίες που έχουν υποστεί μέχρι σήμερα δεν βλέπουν κάτι καλλίτερο. Τα Πανεπιστημιακά πτυχία της ΑΝΕΡΓΙΑΣ των παιδιών μας βρίσκονται κορνίζα  στα σπίτια  μας.
Σας καλούμε να αντιταχθείτε έμπρακτα στην εθνική αυτή μειοδοσία, στην απώλεια της εθνικής μας αξιοπρέπειας και να στηρίξετε έργω και λόγω την ελληνική οικογένεια, που αποτελεί το βασικό κοινωνικό κύτταρο.
Σας καλούμε να μην επιτρέψετε τη διάλυση του κοινωνικού ιστού και τη συρρίκνωση του έθνους, αφού τα μέτρα αυτά οδηγούν στην ερήμωση. Και όταν δεν θα υπάρχουν παιδιά στις παιδικές χαρές, όταν δεν θα υπάρχει υγιές εργατικό δυναμικό, τούτη η χώρα θα καταβυθιστεί.
Μη συνηγορήσετε στην καταδίκη της οικογένειας με πολλά παιδιά.

Κύριοι  βουλευτές,

Πρέπει άμεσα  να προχωρήσει η Κυβέρνηση στην πλήρη και χωρίς  περιορισμούς  εξομοίωση  των  τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες. Έχουμε προτείνει τεκμηριωμένη και χωρίς σοβαρό οικονομικό κόστος την εξομοίωση. Επιτέλους να εφαρμοσθεί.
Δεν  είμαστε κάποια  συντεχνία , θεωρούμε απαράδεκτη, αντεθνική, αντικοινωνική και προσέτι αντισυνταγματική καθώς  η πολιτική της Κυβέρνησης απέναντι στους τρίτεκνους,  παραβιάζει το άρθρο 21 παράγραφος 1 και 5 του Συντάγματος που προβλέπει την προστασία της οικογένειας και της μητρότητας και  ότι το κράτος θα λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής.
Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την διεκδίκηση της πλήρους εξομοίωσης τριτέκνων με τους  πολύτεκνους. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε απτόητοι για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε απέναντι σε οποιονδήποτε προσπαθεί να πλήξει το μέλλον μας και να τραυματίσει τη ζωή μας, μακριά από μικροκομματικές ιδεολογίες ή μικροπολιτικές ιδεοληψίες.
Το δικό μας κόμμα είναι τα παιδιά μας. Νιώθουμε αηδιασμένοι, απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι. Ας φροντίσει το κράτος να προσποριστεί τα απαιτούμενα ποσά από αυτούς που τα υπεξαίρεσαν και ας σταματήσει να βιάζει διαρκώς τις ασθενείς κοινωνικές ομάδες, επειδή αυτή θεωρείται η εύκολη λύση. Και ας φροντίσουν όλοι οι πολιτικοί και πολιτειακοί ταγοί να κατανοήσουν ότι Το  δημογραφικό είναι το υπ  αριθ. 1 πρόβλημα στη χώρα μας , βόμβα στα θεμέλια του κράτους που θα εκραγεί.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΕΚΛΕΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΩΝ....   

ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ(ΕΣ) ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 

ΠΡΑΞΑΤΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ:
ΟΧΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΔΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩ

ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: