Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 8 ΦΕΒ 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ  ΤΡΙΩΝ  ΤΕΚΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ   ΕΔΕΣΣΗΣ
“ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ”
58200 Φλωρίνης 4 Τηλ.6944161115 e-mail: triteknoi_edessa@yahoo.gr
                                                                            Έδεσσα 8 Φεβρουαρίου 2017

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ-ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και εφέτος η εκδήλωση του Συλλόγου μας, στις 4 Φεβρουαρίου 2017, στην Αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας. Η εκδήλωσή μας περιελάμβανε:
-Βράβευση νέων τρίτεκνων μητέρων που μαζί με τον έπαινο δόθηκε ένα συμβολικό ποσό και από μια τσάντα με χαρτικά και άλλα χρήσιμα σχολικά υλικά για τα παιδιά τους, προσφορά του φίλου του Συλλόγου Μάριου Κοβάτση, 
-Κοπή της καθιερωμένης πίτας του Συλλόγου,
-Διανομή φρούτων που διατέθηκαν από την Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής ενότητας Πέλλας,
-Διάθεση με έξοδα του Συλλόγου τροφίμων σε άπορες τρίτεκνες οικογένειες/μέλη και
-Διοικητικό  και οικονομικό  απολογισμό  για το 2016.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος του Δήμου Εδέσσης κ. Γιάννου Δημήτριος ,ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του μας διαβεβαίωση την έμπρακτη στήριξη του Δήμου στον αγώνα του Συλλόγου με κατάλληλα υποστηρικτικά μέτρα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Εδέσσης και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εκφράζει τις ευχαριστίες του στους φορείς: Δήμους Εδέσσης και Σκύδρας, την Κοινωνική Σύμπραξη Περ. Ενότητας Πέλλας, επαγγελματίες και καταστηματάρχες που στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα μας ,που δεν είναι άλλος από την αναγκαιότητα  για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού Προβλήματος της πατρίδος μας. Ιδιαιτέρως ευχαριστεί τα μέλη του Συλλόγου που με την παρουσία τους μας έδωσαν το κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.
Τέλος ψηφίσθηκε το ακόλουθο ψήφισμα που με ευθύνη του ΔΣ να κοινοποιηθεί προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Δημάρχους Εδέσσης και Σκύδρας και τους βουλευτές του νομού Πέλλας.

«  Έδεσσα 4 Φεβρουαρίου 2017

Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Έδεσσας κατά την Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2017 στην Έδεσσα ενέκριναν το ακόλουθο ψήφισμα:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Η αδιαφορία της Κυβέρνησης για ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας συνεχίζεται. Η υπογεννητικότητα σε συνάρτηση της γήρανσης του πληθυσμού είναι η ΒΑΣΙΚΗ αιτία της κατάρρευσης του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος.  ΜΙΑ ΠΟΛΙΣ ΤΩΝ 114.004 ΑΤΟΜΩΝ εντός έξι(6) ετών ΧΑΘΗΚΕ!!! και η αρμόδια Υπουργός αδιαφορεί. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ;
Ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται συνεχώς και η Πέλλα συγκαταλέγεται στις περιοχές με τα δυσμενέστερα δημογραφικά δεδομένα. Η ΠΗΓΗ στερεύει. Η ΕΛΣΤΑΤ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι ο πληθυσμός ηλικίας 0-14ετών ανήλθε σε 14,4% του συνολικού πληθυσμού, και στο 21,3% του πληθυσμού 65 ετών και άνω. Και με αυτά τα άκρως ανησυχητικά στοιχεία κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν λαμβάνεται. Ημίμετρα και μόνο ημίμετρα.
Οι οικογένειες με τρία τέκνα και άνω, με τα μνημονιακά μέτρα έχουν δεχθεί τις μεγαλύτερες μειώσεις αποδοχών και συντάξεων, φορολογούνται περισσότερο και από άγαμους καθότι η Κυβέρνηση συνεχίζει να θεωρεί τα τέκνα μας τεκμήρια διαβίωσης. Τα μέτρα των Μνημονίων έχουν πλήξει με σφοδρότητα τις οικογένειες με παιδιά και ιδιαίτερα τις πολύτεκνες και τρίτεκνες και έχουν αποκλεισθεί από τα προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας με τα απαράδεκτα κριτήρια που έχει θεσπίσει η Αναπλ. Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Φωτίου. Κατάφωρα παραβιάζει η Κυβέρνηση την Συνταγματική επιταγή (παραγρ.5 του άρθρου 21) για σχεδίαση δημογραφικής πολιτικής.
Αξιότιμοι κκ της Κυβέρνησης 
Γιατί ενθυμείσθε το δημογραφικό πρόβλημα ΜΟΝΟ όταν είναι να θεσμοθετήσετε σκληρά και εν πολλοίς άδικα μνημονιακά μέτρα;
Γιατί δεν υλοποιείτε τις προτάσεις του Ομοφώνου Πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για εξομοίωση των τριτέκνων  με τους πολύτεκνους;
Γιατί αδιαφορείτε στην συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού;
Γιατί η Αν. Υπουργός Εργασίας Κα Φωτίου αρνείται επιμόνως, ενώ δεν υπάρχει οικονομικό κόστος, να λάβει μέτρα για το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; Ακολουθεί μήπως  ΄΄νουθεσία΄΄ να μην στηρίζεται πλέον η οικογένεια με πάνω από δύο τέκνα;
Συνεχίζουμε να το φωνάζουμε ότι οποιαδήποτε μέτρα και αν λάβετε που σχετίζονται με περικοπές μισθών και συντάξεων δεν θα έχουν το ποθητό αποτέλεσμα εάν δεν λάβετε μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Ποιό σύστημα θα επιβιώσει όταν η σχέση παραγωγικών ηλικιών/εξαρτώμενο πληθυσμό είναι κάτω του συντελεστή 2;
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ:
-Άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για χαρακτηρισμό των γονέων με τρία τέκνα πολυτέκνους. Δεν υφίσταται σοβαρό οικονομικό κόστος. Το δήλωσε πρόσφατα και η Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας κα Φωτίου στην Βουλή των Ελλήνων.
-Στην συνέχεια σταδιακή εφαρμογή των προτάσεων του Πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων.
-Κατάργηση των μέτρων που έλαβαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις εις βάρος των οικογενειών με παιδιά και ιδιαίτερα των πολύτεκνων και τρίτεκνων, ενδεικτικά: μείωση φορολόγησης, ΕΝΦΙΑ, Επαναφορά των επιδομάτων, προτεραιότητα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες (ΤΕΒΑ),αποκατάσταση της αδικίας για τις μετεγγραφές, αύξηση εισοδηματικού ορίου για το ΚΕΑ, Άμεση ένταξη  των Συλλόγων Τριτέκνων στις Κοινωνικές Συμπράξεις, στήριξη των τρίτεκνων εκπαιδευτικών, αύξηση του αφορολογήτου ορίου.
Πότε επιτέλους θα αντιληφθούν τα κόμματα εξουσίας ότι το δημογραφικό αποτελεί το υπ' αριθμ.1 εθνικό μας πρόβλημα, βόμβα στα θεμέλια του Κράτους που έχει εκραγεί;
Τα πολλά παιδιά, το μέλλον της Ελλάδος.
Είναι μια υποχρέωση όλων μας προς την Ελλάδα

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ                 »


Το Διοικητικό Συμβούλιο
                               
                                                                                             


Δεν υπάρχουν σχόλια: