Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ε.Α.Τ 29 ΝΟΕ 07 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΚΤΗ ΟΓΑ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
΄΄ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ =ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ΄΄
Φιλίππου 48
Τ.Κ. 58200- ΄Εδεσσα
Τηλ.:6944161115,6948781645
FAX:23810-25670
e-mail: triteknoi_pea@yahoo.gr,
triteknoi_edessa@yahoo.gr


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Π.Ε.Α.Τ 29 ΝΟΕ. 07

Σας γνωρίζουμε ότι στις 29 Νοε. 2007,μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα Τριτέκνων(Π.Ε.Α.Τ) οικογενειών Ελλάδος, συναντήθηκαν μετά από σχετικό αίτημα με τον διοικητή του ΟΓΑ Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο. Η συνάντηση πραγ-ματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα και κατανόησης και υποσχέθηκε για συχνότερη και πιο εποικοδομητική συνεργασία με την Π.Ε.Α.Τ.
Σκοπός αυτής της συναντήσεως ήταν αφ΄ ενός η ενημέρωσή του για τον αγώνα των τριτέκνων για τον χαρακτηρισμό τους ως πολυτέκνους και αφ΄ ετέρου να ενημερωθεί το θεσμικό όργανο των τριτέκνων για την εξέλιξη του θέματος ’’παροχή πολυτεκνικού επιδόματος’’ στους τριτέκνους. Σύντομα κατατίθεται στην Βουλή των Ελλήνων σχετική τροπολογία αλλά μόνο για την παροχή αυτού του επιδόματος και όχι και για την ισόβια σύνταξη. Υπάρχει σχετική δέσμευση στον προϋπολογισμό του 2008 περί τα 200 εκτομ. ευρώ.
Από την μελέτη του προϋπολογισμού, διαπιστώνεται έλλειμμα σε σχέση με τις υποσχέσεις της Κυβερνήσεως της τάξεως των 30-35 εκατομ. ευρώ. Καθότι, σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του ΟΓΑ για τις 190.000 οικογένειες απαιτούνται 200 εκατομ. ευρώ ενώ στον προϋπολογισμό υπάρχουν μόνο 140 εκτομ ευρώ για το 2008. Τι συμβαίνει λοιπόν; Υπάρχει κάτι που δεν το γνωρίζουμε; Ποιά είναι η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών και Υγείας Πρόνοιας;
Διαπιστώνεται ότι η Κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα δημιουργεί μια εικονική πραγματικότητα δηλώνοντας ότι τηρεί τις υποσχέσεις της προς τους τριτέκνους, με την παροχή αυτού του επιδόματος. Καμία αναφορά, συζήτηση, ενημέρωση για υλοποίηση των υποσχέσεων του κου Πρωθυπουργού για πλήρη εξομοίωση με τους πολυτέκνους. Καμία ουσιαστική λήψη σοβαρών μέτρων για το δημογραφικό.Περιστασιακή, άτολμη και χωρίς δημογραφική στόχευση.
Διαπιστώνεται καθημερινά ότι ο κος Πρωθυπουργός δεν είναι σωστά και πλήρως ενημερωμένος για το αίτημά μας και τους τρόπους υλοποιήσεως αυτού.
Η θέση μας και ο αγώνας μας θα συνεχισθεί και μάλιστα με ένταση και δυναμικές κινητοποιήσεις σύντομα. Όχι άλλον εμπαιγμό. Το αίτημά μας είναι δίκαιο και δίνει σοβαρή απάντηση για την μεθοδευμένη επίλυση του δημογραφικού και είναι:
‘’Την ψήφιση ενός μόνο άρθρου για την ένταξη των τριτέκνων στις διατάξεις του ν.1910/44 Περί Πολυτεκνίας. Όσον αφορά την όποια τυχόν σοβαρή οικονομική επιβάρυνση προκύψει από την ψήφιση του ανωτέρω άρθρου δύναται η Κυβέρνηση, και σε συνάρτηση της οικονομικής καταστάσεως της Χώρας, να την αποδώσει σταδιακά και σε εύλογο χρονικό διάστημα ,όπως πρόσφατα θεσμοθέτησε διάταξη για απόδοση παροχών στους δικαστικούς, σταδιακά, σε διάστημα πέντε ετών.’’

Η Υπεύθυνη Συντονισμού της Π.Ε.Α.Τ Ο Γεν. Γραμματέας

Γαρυφαλλιά Παπαδοπούλου Σταύρος Πουρτουλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: