Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΑΤ 2ΣΕΠ 08 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
΄΄ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ =ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ΄΄
58200 Φιλίππου 48 ΄Εδεσσα
Τηλ.:6944161115,6948781645
e-mail: triteknoi_pea@yahoo.gr,
triteknoi_edessa@yahoo.gr
http://www.triteknoi-edessa.blogspot.com


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Π.Ε.Α.Τ 2 ΣΕΠ 08

Τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα των Τρίτεκνων Οικογενειών καλούν τους γονείς με τρία τέκνα σε καθολική συμμετοχή στην αγωνιστική πορεία διαμαρτυρίας για την αθέτηση της υποσχέσεως του Πρωθυπουργού και της Κυβερνήσεως για τον χαρακτηρισμό τους ως πολυτέκνους, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου 08,ημέρα Σάββατο και ώρα 18:30,στην Θεσσαλονίκη έμπροσθεν του αγάλματος του Βενιζέλου(Εγνατίας και Αριστοτέλους).
Οι όποιες παροχές έχουν δοθεί αίρονται ουσιαστικά από τα διάφορα ανεδαφικά ηλικιακά όρια ή ποσοστά ή προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στις διατάξεις του νόμου ή καθίστανται ανίσχυρες στα διοικητικά δικαστήρια καθότι δικαιώνονται προσφυγές εναντίον γονέων ή τέκνων τριτέκνων.
Παράλληλα άρχισαν μεθοδεύσεις για κατάργηση ή περιορισμό των όποιων παροχών(θεσμικών,οικονομικών) έχουν δοθεί μέχρι τώρα και υιοθέτησης πολιτικών του παρελθόντος παρά του ότι έχουν κριθεί κατ΄επανάληψη,ως αντισυνταγματικές, από τα Ανώτατα δικαστήρια.
Πλέον άλλη επιλογή για τις 250.000 οικογένειες με τρία παιδιά, δεν έχει μείνει από την αγωνιστική διαμαρτυρία.
Η πρότασή μας είναι ξεκάθαρη, υλοποιήσιμη και με δημογραφική στόχευση:
‘’Ο χαρακτηρισμός της οικογένειας με τρία τέκνα ως πολύτεκνης και η υιοθέτηση των προτάσεων(με επικαιροποίηση) της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων του 1993. Όσον αφορά την όποια τυχόν σοβαρή οικονομική επιβάρυνση προκύψει από την υλοποίηση αυτής της αποφάσεως δύναται η Κυβέρνηση, και σε συνάρτηση της οικονομικής καταστάσεως, να την αποδώσει σταδιακά και σε εύλογο χρονικό διάστημα. Επίσης αν από την εφαρμογή κάποιας διατάξεως πιθανώς επέρχεται σοβαρή ανατροπή στην λειτουργία ενός φορέα είναι δυνατή η σταδιακή εφαρμογή αυτής της συγκεκριμένης διατάξεως.’’


Για την Π.Ε.Α.Τ

Η Υπεύθυνη Συντονισμού Ο Γεν. Γραμματέας


Γαρυφαλλιά Παπαδοπούλου Σταύρος Πουρτουλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: