Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

8Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣ: ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
΄΄ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ =ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ΄΄ ΚΟΙΝ.: ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ 48 58200 ΕΔΕΣΣΑ ΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Τηλ.:6944161115,6948781645
e-mail: triteknoi_pea@yahoo.gr
Αριθ. Πρωτ.: 120 Έδεσσα 20 Αυγούστου 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α

Σχετ.: α. Επιστολή Υπόμνημα 7-5-07/Π.Ε.Α.Τ
β. Επιστολή Υπόμνημα 23-8-07/Π.Ε.Α.Τ
γ. Επιστολή Υπόμνημα 23-1-07/Π.Ε.Α.Τ
δ. Επιστολή Υπόμνημα 13-12-07/Π.Ε.Α.Τ
ε. Επιστολή Υπόμνημα 9-1-08/Π.Ε.Α.Τ
στ. Επιστολή Υπόμνημα 25-2-08/Π.Ε.Α.Τ
ζ. Επιστολή Υπόμνημα 9-5-08/Π.Ε.Α.Τ

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Σε συνέχεια των ανωτέρω επιστολών μας, επί των οποίων ουδεμία απάντηση έχουμε λάβει έως σήμερα, αιτούμασθε συναντήσεως-ακροάσεως, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τον δίκαιο αγώνα μας.
Είναι πλέον πεποίθηση μας ότι δεν έχετε ορθή και πλήρη ενημέρωση για το δίκαιο αίτημά των χιλιάδων οικογενειών με τρία παιδιά.
Ο ψηφισθείς ν.3454/06,όσον αφορά τις οικογένειες με τρία τέκνα, σοβαρότατα προβλήματα δημιούργησε παρά επέλυσε. Οι όποιες παροχές αίρονται ουσιαστικά από τα διάφορα ανεδαφικά ηλικιακά όρια ή ποσοστά ή προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στις διατάξεις του νόμου ή καθίστανται ανίσχυρες στα διοικητικά δικαστήρια καθότι δικαιώνονται προσφυγές εναντίον γονέων ή τέκνων τριτέκνων. Μάλιστα τελευταία έχει αρχίσει η αποδόμηση των όποιων παροχών έχουν δοθεί (μείωση του ποσοστού εισαγωγής σπουδαστών στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και του Εμπορικού Ναυτικού,μείωση του χορηγούμενου ποσού από τον ΟΕΚ κ.ά).
Ο ίδιος δηλώσατε στην Βουλή των Ελλήνων ότι βασικές αιτίες για την μη αντοχή άλλο του Ασφαλιστικού Συστήματος είναι: Οι αρνητικές δημογραφικές εξελίξεις,η υπογεννητικότητα και η γήρανση του πληθυσμού, η ραγδαία επιδείνωση στη σχέση ισορροπίας ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.Στην χώρα μας η σχέση είναι 1,75 προς 1 που σ΄ένα υγιές σύστημα είναι 4 προς 1.Ενώ Λαοί στην γειτονιά μας,με τάσεις αλυτρωτικές με τις όποιες σοβαρές επιπτώσεις, παρουσιάζουν δείκτη γονιμότητος πολύ πάνω του ιδανικού(άνω του 2,5).
Η επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού την παρούσα περίοδο είναι μεγάλη και δυσβάστακτη για διαφόρους λόγους που και εσείς έχετε αναγνωρίσει. Στην περίπτωση δε της τρίτεκνης οικογένειας εξακοντίζεται το ποσοστό της φτώχειας στο 34% από το 16% της οικογένειας με δύο τέκνα.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

η απάντηση ευρίσκεται, στο μέτρο που σχετίζεται με τις δημογραφικές εξελίξεις και την υπογεννητικότητα, στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων του 1993, όπου ως πρώτη εισήγηση είναι ο χαρακτηρισμός της οικογένειας με τρία τέκνα ως πολύτεκνης καθώς και των προτάσεων νόμου της ΝΔ ως αντιπολίτευση για το ίδιο θέμα. Όσον αφορά την όποια τυχόν σοβαρή οικονομική επιβάρυνση προκύψει από την υλοποίηση αυτής της αποφάσεως δύναται η Κυβέρνηση, και σε συνάρτηση της οικονομικής καταστάσεως, να την αποδώσει σταδιακά και σε εύλογο χρονικό διάστημα επίσης αν από την εφαρμογή κάποιας διατάξεως πιθανώς επέρχεται σοβαρή ανατροπή στην λειτουργία ενός φορέα είναι δυνατή η σταδιακή εφαρμογή αυτής της συγκεκριμένης διατάξεως.
Πιστεύουμε ότι πρέπει επιτέλους να λάβετε την γενναία και σωστή απόφαση για την υλοποίηση της υποσχέσεώς σας για την πλήρη εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολυτέκνους. Ελπίζουμε ότι σύντομα( στην Διεθνή Έκθεση) θα δικαιωθούν οι 250.000 τρίτεκνες οικογένειες με την υλοποίηση πλέον της προεκλογικής σας δεσμεύσεως για τον χαρακτηρισμό των γονέων με τρία παιδιά ως πολυτέκνους.
Δεν το οφείλετε σε μας, δεν το οφείλετε στα παιδιά μας.
Το οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ.

Με ιδιαίτερη τιμή

Η Υπεύθυνη Συντονισμού Ο Γεν. Γραμματέας

Γαρυφαλλιά Παπαδοπούλου Σταύρος Πουρτουλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: