Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΑΘΗΝΑ 11 ΟΚΤ 08

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Τηλ.:6944161115,6948781645,e-mail: triteknoi_pea@yahoo.gr
Αθήνα 11-10-2008

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 11-10-2008

Σήμερα 11-10-08 συνεδρίασε η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των Συλλόγων Οικογενειών Τριών Τέκνων Ελλάδος με θέμα την περαιτέρω οργάνωση του αγώνα για την επίτευξη του μοναδικού στόχου που είναι Τριτεκνία=Πολυτεκνία.

Το τριτεκνικό κίνημα ενωμένο, δυνατό συνεχίζει τον δίκαιο διεκδικητικό αγώνα του μέχρι την τελική επίτευξη του μοναδικού του στόχου.

Επαναβεβαιώθηκε η απόλυτη υποστήριξη όλων των Προέδρων στον αγώνα της Π.Ε.Α.Τ για την επίτευξη του στόχου και η οποία εντέλλεται να εντείνει τις προσπάθειές της στις επαφές-συζητήσεις με την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα.

Η απαίτηση για πλήρη εξομοίωση της τρίτεκνης οικογένειας με την πολύτεκνη στην παρούσα πολιτικο-κοινωνική και οικονομική κατάσταση κάνει ακόμη πιο αναγκαία την υλοποίηση της Πρωθυπουργικής υποσχέσεως.

Προσκλήθηκαν και χαιρέτησαν τους συνέδρους της Γενικής Συνέλευσης οι:
-Εκ μέρους του Υφυπουργού Υγείας κ. Γ. Κωνσταντόπουλου ο Διευθυντής του γραφείου του, κ. Παπαγεωργίου και η κα Ζαρονίκα Διευθύντρια της Διευθύνσεως Προστασίας Οικογένειας.
-Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Χριστοφιλοπούλου.
-Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Στρατούλης Δημήτρης.
-Εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο κ. Καψιώτης, πολιτευτής.
-Ο καθηγητής κ. Μητρόπουλος Αλέξης.
-Ο κ.Κουτρουμάνης Γεώργιος Πρόεδρος των Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία.
-Οι Αντιδήμαρχοι Καλλιθέας κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος και Ηλίας Καββαδίας.
-Εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Καλλιθέας κ. Ηλίας Κακουλίδης.
-Ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Σπυράκος Αθανάσιος.

Τα μέλη της Γενικής Συνελεύσεως

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΑΤ 9 ΟΚΤ 08 ΓΕΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΘΗΝΑ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
΄΄ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ =ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ΄΄
58200 Φιλίππου 48 ΄Εδεσσα Τηλ.:6944161115,6948781645
e-mail: triteknoi_pea@yahoo.gr, http://www.triteknoi-edessa.blogspot.com/
Έδεσσα 9-10-08

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Π.Ε.Α.Τ 9 ΟΚΤ 08

Σας γνωρίζουμε ότι στις 11-10-2008,ημέρα Σάββατο και ώρα 11:00, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση(ΓΣ) των Προέδρων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων με Τρία Τέκνα Ελλάδος στην Αθήνα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας, επί της οδού Ματζαγριωτάκη 74.

Σκοπός της ΓΣ θα είναι η λήψη αποφάσεων σε θέματα οργάνωσης και εντατικοποίησης του αγώνα σε συνάρτηση των προσφάτων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, για την επίτευξη του βασικού μας στόχου, που δεν είναι άλλος από τον χαρακτηρισμό των γονέων με τρία τέκνα πολυτέκνους.
Προσκλήθηκαν στην ΓΣ για να ενημερώσουν –χαιρετίσουν τους συνέδρους οι ακόλουθοι:
Πρωθυπουργός Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Γεν. Γραμματέας ΚΚΕ Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ Α. ΤΣΙΠΡΑΣ
Πρόεδρος ΛΑΟΣ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
Υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Υφυπουργός Υγείας& Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Α. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Ασφαλιστικών Ταμείων


Η Υπεύθυνη Συντονισμού Ο Γεν. Γραμματέας

Παπαδοπούλου Γαρυφαλλιά Πουρτουλίδης Σταύρος

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

που εκπροσωπούμε τους γονείς με τρία παιδιά με το παρόν υπόμνημα-διακήρυξή μας,

ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ διότι:

Η χώρα μας αντιμετωπίζει οξύτατο ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, που οι ολέθριες επιπτώσεις του ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται. Τα παρακάτω εν συντομία στοιχεία, που μνημονεύονται, δείχνουν με τον πιο χαρακτηριστικό και δραματικό τρόπο ότι πλέον άρχισαν να φαίνονται οι σοβαρές επιπτώσεις στην κοινωνική ασφάλιση,στην αποτελεσματική παροχή πρόνοιας,στις συντάξεις, στην οργάνωση της εργασίας,στην μείωση της παραγωγικότητας,στην στελέχωση των ενόπλων δυνάμεων, στις αμοιβές,στην υποχώρηση του ρυθμού ανάπτυξης, στην οικονομική ύφεση,στην ποιοτική διαφοροποίηση πληθυσμού κ.ά).
Τα στατιστικά στοιχεία της EUROSTAT, της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και του ΟΗΕ για τα δημογραφικά δεδομένα του ελληνικού πληθυσμού είναι αμείλικτα και εμφανίζουν την Ελληνίδα με τον μικρότερο δείκτη γονιμότητας όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και παγκόσμια.
Ο ειδικός κατά ηλικία δείκτης γονιμότητας τα τελευταία 10 χρόνια (1995 – 2004) έχει μετατοπισθεί από την ομάδα ηλικιών 20 – 24 ετών, που ήταν από την αρχή της δεκαετίας του 1980, προς τις μεγαλύτερες ηλικίες στην ηλικιακή ομάδα 30 – 34 το έτος 2005. Επομένως περιορίζεται έτι περαιτέρω ο γόνιμος διαθέσιμος χρόνος(από 10 έτη σε 5 έτη).
Το επίπεδο της φτώχειας για το 2005 αλλά και για τα επόμενα έτη, για νοικοκυριά με 2 τέκνα από 18%, εξακοντίζεται στο 32% για νοικοκυριά με τρία τέκνα. Με αυτά τα δεδομένα ποιά θα είναι η πολιτική και κοινωνική κατάσταση στο μεσοπρόθεσμο μέλλον όταν θα έχει διαφορο-ποιηθεί η σύνθεση του πληθυσμού και συνακόλουθα και του εκλογικού σώματος;
Αυτό είναι αποτέλεσμα μιας αλυσίδας κοινωνικό–οικονομικών εμποδίων που αναγκάζει τα νέα ζευγάρια να καθυστερούν την ένταξη ενός παιδιού στον οικογενειακό προγραμματισμό τους κυρίως λόγω υψηλού κόστους. Όπου όμως υπάρχει σοβαρή δημογραφική πολιτική ο δείκτης γονιμότητας ξεπερνάει τα 2 παιδιά ανά γυναίκα.
Ο ψηφισθείς ν.3454/06, όσον αφορά τις οικογένειες με τρία τέκνα, σοβαρότατα προβλήματα δημιούργησε παρά επέλυσε. Ένας νόμος με ελάχιστα και αποσπασματικά μέτρα, χωρίς δρομολόγηση θεσμικών μέτρων για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και που απέχει πολύ από τη ρητή προεκλογική δέσμευσή του κ. Πρωθυπουργού για άμεση και πλήρη εξομοίωση με τους πολυτέκνους. Διέψευσε τις προσδοκίες των τρίτεκνων οικογενειών, χαρακτηρίζοντας τους,«ως δικαιούχους κάποιων παροχών.Οι όποιες παροχές αίρονται ουσιαστικά από τα διάφορα ανεδαφικά ηλικιακά όρια ή ποσοστά ή προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στις διατάξεις του νόμου ή καθίστανται ανίσχυρες στα διοικητικά δικαστήρια καθότι δικαιώνονται προσφυγές εναντίον γονέων ή τέκνων τριτέκνων. Τελευταία δε, έχει αρχίσει και η αποδόμηση αυτών των ΄΄παροχών΄΄ που έχουν δοθεί.

ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Η απάντηση ευρίσκεται, στο μέτρο που σχετίζεται με τις δημογραφικές εξελίξεις και την υπογεννητικότητα, στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων του 1993, όπου ως πρώτη εισήγηση είναι ο χαρακτηρισμός της οικογένειας με τρία τέκνα ως πολύτεκνης καθώς και των προτάσεων νόμου το 2002 και 2007.Συγκεκριμένα η πρότασή μας η οποία είναι δίκαιη, απλή και υλοποιήσιμη είναι:
Ο χαρακτηρισμός των γονέων με τρία τέκνα πολυτέκνους, ανεξαρτήτως ηλικίας και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.Οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση ή τυχόν σοβαρή ανατροπή ομαλούς λειτουργίας ενός φορέα από την εφαρμογή κάποιας επί μέρους διατάξεως μπορεί να αποδοθεί-εφαρμοσθεί σταδιακά και σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Πιστεύουμε ότι επιτέλους πρέπει να δικαιωθούν οι τρίτεκνες ελληνικές οικογένειες και να νιώσουν ότι η Πολιτεία είναι κοντά τους και όχι απέναντί τους.
Είναι μια υποχρέωση όχι προς εμάς, ούτε προς τα παιδιά μας.
Αλλά το οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
'΄ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ =ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ΄΄ κ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΣΠ. ΓΕΩΡΓΙΟ
Φιλίππου 48 582 00 - ΄Εδεσσα 106 72 Σκουφά 50 Αθήνα
Τηλ.:6948781645, 6944161115
e-mail: triteknoi_pea@yahoo.gr ΚΟΙΝ.: ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ
ΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αριθ.Πρωτ.: 152
Έδεσσα 6 Οκτωβρίου 2008


Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η-Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Διαπιστώνουμε, από τις πρόσφατες δηλώσεις του κου Πρωθυπουργού αλλά και των ομοίων ιδικών σας, ότι στις υπό ενίσχυση κοινωνικές ομάδες για το πετρέλαιο θέρμανσης δεν περιλαμβάνονται οι τρίτεκνες οικογένειες.

Πιστεύουμε ότι γνωρίζετε τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για το επίπεδο της φτώχειας που το 2005 για νοικοκυριά με 2 τέκνα από 18%, εξακοντίσθηκε στο 32% για νοικοκυριά με τρία τέκνα και εφέτος με την παρούσα δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρισκόμασθε να έχει επιδεινωθεί έτι περαιτέρω.

Θεωρούσαμε ότι δεν θα χρειαζόταν να υπάρξει αυτή η διαμαρτυρία μας για την διόρθωση αυτής της αδικίας και ότι θα είχαν περιληφθεί και οι τρίτεκνες οικογένειες.

Παρακαλούμε έστω και τώρα που συντάσσεται η τελική μορφή του θεσμικού κειμένου, όπως περιληφθούν και οι τρίτεκνες οικογένειες στις προαναφερόμενες κοινωνικές ομάδες που θα τύχουν της ενισχύσεως για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Πέραν αυτού αιτούμασθε ως μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα των τρίτεκνων οικογενειών να συναντηθούμε μαζί σας το συντομότερο, διότι θεωρούμε ότι δεν έχετε σωστή και πλήρη πληροφόρηση για το δίκαιο αίτημά μας που αφορά τον χαρακτηρισμό των γονέων με τρία τέκνα ως πολυτέκνους.

Είναι μια υποχρέωση όχι προς εμάς, ούτε προς τα παιδιά μας αλλά το οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ.

Με ιδιαίτερη τιμή


Η Υπεύθυνη Συντονισμού Ο Γεν. Γραμματέας

Γαρυφαλλιά Παπαδοπούλου Σταύρος Πουρτουλίδης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΚΤΗ ΟΓΑ 29-9-08

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣ: Διοικητή ΟΓΑ
ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ κ. Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο
΄΄ ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ =ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ ΄΄ Πατησίων 30
58200 Φιλίππου 48 Έδεσσα Τ.Κ 101 70 Αθήνα
Τηλ.:6944161115,6948781645 ΚΟΙΝ.: Σύλλογοι Γονέων Τριών
e-mail: triteknoi_pea@yahoo.gr Τέκνων Ελλάδας
Έδεσσα 29 Σεπτεμβρίου 2008


Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

Λάβαμε πρόσφατα ένα έντυπο από τον ΟΓΑ με τίτλο ‘’Παροχές, μέτρα και υποστηρικτικές δράσεις για τις τρίτεκνες οικογένειες’’. Όπως αναγράφεται στον πρόλογό του, σκοπό έχει να ενημερώσει τις τρίτεκνες οικογένειες για τις χορηγούμενες από τον ΟΓΑ παροχές. Μάλιστα για την δημιουργία του ζητήσατε και την συνδρομή των κυβερνητικών φορέων.
Αν ενθυμείσθε στο Γραφείο σας,29-11-07 αλλά και σε μεταγενέστερη επικοινωνία μας μαζί σας, μας είχατε ενημερώσει ότι θα συμμετείχαμε σε επιτροπή υπό τον ΟΓΑ που θα αναζητούσε και θα κωδικοποιούσε τα δικαιώματα-παροχές στις τρίτεκνες οικογένειες και ελπίζαμε επιτέλους να μάθουμε το σύνολο των παροχών που η Πολιτεία δίνει σε τριτέκνους και πολυτέκνους. Ουδεμία εκ τότε ενημέρωση-πρόσκληση είχαμε. Αντί αυτής λάβαμε το προαναφερόμενο έντυπο το οποίο όμως δυστυχώς δεν είναι πλήρες και έχει αρκετές ανακρίβειες και ‘’ηθελημένες’’ παραλείψεις-γενικεύσεις. πχ Ο ΟΓΑ δεν παρέχει όλες τις παροχές που αναφέρονται στο έντυπο, Τα ποσοστά για Σχολές ΕΛ.ΑΣ είναι 4% και όχι 12%,Για τις σχολές του Εμπορικού Ναυτικού 3% αντί για 10%,Το πολυτεκνικό επίδομα δεν το λαμβάνει το 3ο τέκνο που είναι κάτω των 6 ετών, Δεν αποδίδεται όλο το ποσό των Τελών Ταξινομήσεως για τα αυτοκίνητα κλπ.
Η ενημέρωση στην οποία στοχεύατε με την αποστολή αυτού του εντύπου σύγχυση δημιουργεί παρά ενημερώνει.
Πιστεύουμε ότι αν υπήρχε συνεργασία τότε το κόστος θα ήταν μικρότερο, θα ήταν πληρέστερη η ενημέρωση και καθολική.
Για ενημέρωσή σας οι σύλλογοι ενημερώνονται συχνά για τις ‘’παροχές’’ που έχουν θεσπισθεί για τους γονείς με τρία τέκνα, με ενημερωτικό αναλυτικό οδηγό καθώς και αντίστοιχο συνοπτικό οδηγό.
Εκφράζουμε την λύπη μας γι την ενέργειά σας αυτή και ελπίζουμε για μια ακόμη φορά σε μια πραγματική συνεργασία προς όφελος των γονέων με τρία τέκνα και όχι μόνο.

Με εκτίμηση


Η Υπεύθυνη Συντονισμού της Π.Ε.Α.Τ Ο Γεν. Γραμματέας


Γαρυφαλλιά Παπαδοπούλου Σταύρος Πουρτουλίδης