Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑΣΟΚ 16 ΑΥΓ 09

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΔΕΣΣΗΣ

“ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ”

58200 Φλωρίνης 4 Τηλ.:6944161115

e-mail: triteknoi_edessa@yahoo.gr http://triteknoi-edessa.blogspot.com

Έδεσσα 16 Αυγούστου 2009

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Επανερχόμασθε και πάλι, ως Σύλλογος Γονέων με Τρία Τέκνα της ακριτικής Έδεσσας, καθότι οι προσπάθειές μας ουσιαστικά έμειναν χωρίς ανταπόκριση από την πλευρά σας, στα μέχρι τώρα αιτήματά μας για συνάντηση μαζί σας εκπροσώπων των συλλόγων τριτέκνων της Ελλάδος. Αδυνατούμε να αντιληφθούμε την αιτία αυτής της αντιμετωπίσεως εκ μέρους σας.

Πολύ συνοπτικά και επιγραμματικά, μνημονεύονται παρακάτω οι σοβαρότατοι λόγοι που θα έπρεπε να είχαν ληφθεί από ΄΄χθές΄΄ αυτά τα μέτρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας τα τελευταία 10 χρόνια οι θάνατοι των Ελλήνων υπερτερούν των γεννήσεων. Ο θρήνος της απώλειας ενός ανθρώπου ακούγεται συχνότερα από το χαρμόσυνο κλάμα ενός νεογέννητου. Τα δημογραφικά δεδομένα του ελληνικού πληθυσμού είναι αμείλικτα και εμφανίζουν την Ελληνίδα με τον μικρότερο δείκτη γονιμότητας(0,95) όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και παγκόσμια.

Ο ειδικός κατά ηλικία δείκτης γονιμότητας τα τελευταία 10 χρόνια (1996 – 2006) έχει μετατοπισθεί από την ομάδα ηλικιών 20 – 24 ετών, που ήταν από την αρχή της δε-καετίας του 1980,προς τις μεγαλύτερες ηλικίες στην ηλικιακή ομάδα 31–35 το έτος 2006.

Η Ελλάδα γερνάει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 17,1% και με προοπτικές το 2020 να πλησιάζει το 24%. Αν εξαιρέσουμε περίπου το 20% του πληθυσμού που είναι αλλοδαποί, και ελάχιστοι εξ αυτών μπορεί να είναι άνω των 65 ετών, τότε το ποσοστό του ηλικιωμένου πληθυσμού στο σύνολο του Ελληνικού πληθυσμού είναι σήμερα 22,7%, δηλαδή περισσότερο από τρεις φορές ( Χ 3 ! ) άνω του ορίου 7% που θέτει ο ΟΗΕ για να χαρακτηρίσει μια χώρα γερασμένη. Ταυτόχρονα, το ποσοστό του πληθυσμού από 0-14 ετών είναι μόλις 12,05%, δηλαδή όχι μόνο γερνάμε σαν χώρα, αλλά επίσης σταδιακά μειώνεται ο πληθυσμός.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ το επίπεδο της φτώχειας,για νοικοκυριά με τρία τέκνα ευρίσκεται στο 38% έναντι των νοικοκυριών με 2 τέκνα που είναι 18%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΓΑ των τελευταίων τριών ετών έχουμε κατ΄ έτος μείωση των δικαιούχων μητέρων για ισόβια σύνταξη 2500-3000 μητέρες. Αυτό σημαίνει ότι με αυτόν τον ρυθμό μείωσης το 2020 και μετά, οι πολύτεκνες μητέρες με τέσσερα τέκνα και άνω θα είναι μουσειακό είδος.

Πιστεύουμε ότι είναι πλέον ο καιρός εσείς και το ΠΑΣΟΚ να αναλάβετε σοβαρές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.Η πρότασή μας είναι ρεαλιστική και υλοποιήσιμη και παρακαλούμε να την εντάξετε στο πρόγραμμά σας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ο χαρακτηρισμός των γονέων με τρία τέκνα πολυτέκνους, ανεξαρτήτως ηλικίας και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας. Οποιαδήποτε σοβαρή οικονομική επιβάρυνση ή τυχόν σοβαρή ανατροπή ομαλούς λειτουργίας ενός φορέα(π.χ εκπαίδευση) από την εφαρμογή κάποιας επί μέρους διατάξεως μπορεί να αποδοθεί-εφαρμοσθεί σταδιακά και σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Είναι μια υποχρέωση όχι προς εμάς, ούτε προς τα παιδιά μας.

Αλλά το οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ.

Με ιδιαίτερη τιμή

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Σταύρος Πουρτουλίδης Άννα Βάντση

Δεν υπάρχουν σχόλια: