Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 20 ΑΥΓ 09

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Φλωρίνης 4 58200 ΕΔΕΣΣΑ

Τηλ.:6944161115,e-mail:triteknoi_edessa@yahoo.gr

http://triteknoi-edessa.blogspot.com

Έδεσσα 20-8-09

Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,

Τα μέλη των Συλλόγων μας,οι γονείς με τρία τέκνα, ευρίσκονται στην δυσάρεστη θέση να απευθυνθούν και πάλι σε εσάς για να σας ενημερώσουν για τον δίκαιο αγώνα μας,τον αγώνα των 250.000 οικογενειών σε όλη την Ελλάδα που είχαν πιστέψει στην υπόσχεσή σας το 2004 και που ακόμη δεν έχει βρεί την δικαίωσή του.

Παρά τις μέχρι σήμερα επιστολές-αιτήματά μας(τουλάχιστον εννέα επιστολές –υπομνήματα) κυρίως από την Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα αλλά και των συλλόγων μας για την διάθεση μικρού μέρους από τον πολύτιμο χρόνο σας προκειμένου να έχετε μια άμεση και από πρώτο χέρι ενημέρωση από τους εκπροσώπους των γονέων με τρία τέκνα για το μοναδικό αίτημά μας και τις προτάσεις σας για την υλοποίησή του, δεν κατέστη δυνατόν. Το μόνο που μέχρι σήμερα έχουμε λάβει ήταν κοινοποιήσεις των επιστολών μας σε υπουργεία από τα οποία όμως δεν είχαμε καμία απάντηση-εξέλιξη ει μη μόνο απαντήσεις, που είναι μία ανούσια επανάληψη του τι ισχύει. Είναι τόσο προφανές και λογικό ότι όταν απαντά κάποιος ή ακόμη περισσότερο μια υπηρεσία του Κράτους σε επιστολές, αιτήματα, προτάσεις να αναφέρεται στο σωστό, δίκαιο και νόμιμο των αιτημάτων και το πότε θα τις υλοποιήσει ή όχι.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι στην επιτυχία της ΝΔ το 2004 και όχι μόνο, η συμβολή των 250.000 τρίτεκνων οικογενειών ήταν καθοριστική, Δυστυχώς όμως πολλοί απ΄ αυτούς τους γονείς βιώνουν καθημερινώς τον εμπαιγμό, την απαξίωση, αδιαφορία και την μη τήρηση των υποσχέσεων.

Οι όποιες παροχές πού έχουν δοθεί μέχρι σήμερα,αίρονται (πλην ελαχίστων που επιβεβαιώνουν τον κανόνα) ουσιαστικά από τα διάφορα ανεδαφικά ηλικιακά όρια ή ποσοστά ή προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στις διατάξεις του νόμου ή καθίστανται ανίσχυρες στα διοικητικά δικαστήρια καθότι δικαιώνονται προσφυγές εναντίον γονέων ή τέκνων τριτέκνων. Μάλιστα τελευταία έχει αρχίσει η αποδόμηση των όποιων παροχών έχουν δοθεί. Απέχουν δε κατά πολύ στην εξαγγελία σας για άμεση και πλήρη εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολυτέκνους.

Τα τελευταία 10 χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας οι θάνατοι των Ελλήνων υπερτερούν των γεννήσεων. Ο θρήνος της απώλειας ενός ανθρώπου ακούγεται συχνότερα από το χαρμόσυνο κλάμα ενός νεογέννητου. Δυστυχώς και ο ν. Πέλλης συγκαταλέγεται στους νομούς όπου υπερτερούν οι θάνατοι των γεννήσεων (συμπεριλαμβανομένων και των γεννήσεων αλλοδαπών).

Η Ελλάδα γερνάει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 17,1% και με προοπτικές το 2020 να πλησιάζει το 24%. Αν εξαιρέσουμε περίπου το 20% του πληθυσμού που είναι αλλοδαποί, και ελάχιστοι εξ αυτών μπορεί να είναι άνω των 65 ετών, τότε το ποσοστό του ηλικιωμένου πληθυσμού στο σύνολο του Ελληνικού πληθυσμού είναι σήμερα 22,7%, δηλαδή περισσότερο από τρεις φορές ( Χ 3 ! ) άνω του ορίου 7% που θέτει ο ΟΗΕ για να χαρακτηρίσει μια χώρα γερασμένη. Ταυτόχρονα, το ποσοστό του πληθυσμού από 0-14 ετών είναι μόλις 12,05%, δηλαδή όχι μόνο γερνάμε σαν χώρα, αλλά επίσης σταδιακά μειώνεται ο πληθυσμός. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ραγδαία επιδείνωση στη σχέση ισορροπίας ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, με σχέση στη χώρα μας, 1,75 προς 1 ενώ σ΄ένα υγιές σύστημα είναι 4 προς 1.

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ το επίπεδο της φτώχειας, τελευταία, για νοικοκυριά με τρία τέκνα εξακοντίσθηκε στο 38% έναντι των νοικοκυριών με 2 τέκνα που είναι 18%.

Από στοιχεία του ΟΓΑ των τελευταίων τριών ετών έχουμε κατ΄ έτος μείωση των δικαιούχων μητέρων για ισόβια σύνταξη 2500-3000 μητέρες. Αυτό σημαίνει ότι με αυτόν τον ρυθμό μείωσης το 2020 και μετά οι πολύτεκνες μητέρες με τέσσερα τέκνα και άνω θα είναι μουσειακό είδος.

Με αυτά τα δεδομένα ποιά θα είναι η πολιτική και κοινωνική κατάσταση στο μεσοπρόθεσμο μέλλον όταν θα έχει διαφοροποιηθεί η σύνθεση του πληθυσμού και συνακόλουθα και του εκλογικού σώματος;

Η πρότασή μας είναι:

Ο χαρακτηρισμός των γονέων με τρία τέκνα πολυτέκνους, ανεξαρτήτως ηλικίας και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας. Οποιαδήποτε σοβαρή οικονομική επιβάρυνση ή τυχόν σοβαρή ανατροπή ομαλούς λειτουργίας ενός φορέα(π.χ εκπαίδευση) από την εφαρμογή κάποιας επί μέρους διατάξεως μπορεί να αποδοθεί-εφαρμοσθεί σταδιακά και σε εύλογο χρονικό διάστημα(μεταβατικές διατάξεις).

Η Πρότασή μας: -είναι εθνική ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε.

- είναι εφικτή, δίκαιη και υλοποιήσιμη.

- είναι συγκεκριμένη, δεν είναι αυθαίρετη αλλά έχει μελετηθεί από έγκριτους επιστήμονες και περιλαμβάνεται στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων,1993 και στις σχετικές προτάσεις νόμου στην Βουλή των Ελλήνων.

-εκφράζει τις ανάγκες της σημερινής κοινωνίας μας

Πιστεύουμε ότι πρέπει πλέον να δικαιωθούν οι τρίτεκνες ελληνικές οικογένειες και να νιώσουν ότι η Πολιτεία και ιδιαιτέρως ο Πρωθυπουργός τους είναι κοντά τους και όχι απέναντί τους και ότι οι εξαγγελίες σας κατά την προσεχή Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης θα συμπεριλάβουν και την ανωτέρω δίκαιη πρότασή μας. Είναι μια πρόταση που πιστεύουμε πως αντιλαμβάνεσθε και εσείς ότι θα δρομολογήσει σοβαρά μέτρα με δημογραφική προοπτική αλλά και θα καθορίσει αποφασιστικά τις μελλοντικές πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις.

Επίσης ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα τύχουμε απαντήσεώς σας για διάθεση ελαχίστου εκ του πολυτίμου χρόνου σας.

Είναι μια υποχρέωση όχι προς εμάς, ούτε προς τα παιδιά μας.

Αλλά το οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ.

Με τιμή οι Σύλλογοι

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΑΤΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΔΕΣΣΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΩΝ ΔΗΜΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ Ν.ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ν.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΗΒΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡIΤΕΚΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΤΙΡΝΑΒΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν.ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Δ. ΑΧΑΡΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν.ΔΩΔEKANHΣΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν.ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: