Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9 ΑΠΡ 2015 ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΕΔΕΣΣΗΣΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ
ΕΠΑΡΧΙΩΝ ΕΔΕΣΣΗΣ &ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
                                       Τηλ.:6944161115 & 6980693017     
                                                                                          Έδεσσα 9-4-2015
  
Σας κοινοποιούμε το ακόλουθο ΔΤ των συναντήσεων του ΔΣ της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων(Π.Ο.Τ),   στο οποίο οι Πρόεδροι των Συλλόγων μας συμμετείχαν, ως μέλη του:

΄΄ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Τ  7 ΑΠΡ 2014
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΣ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗ

Γνωρίζεται ότι, το ΔΣ της ΠΟΤ  από την επομένη των εκλογών ξεκίνησε ένα κύκλο συναντήσεων με τα μέλη της νέας Κυβερνήσεως και της Βουλής των Ελλήνων προκειμένου προωθηθεί άμεσα σχετική νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδος και ειδικότερα τον χαρακτηρισμό των τριτέκνων ως πολυτέκνων, που ήταν και βασική προεκλογική θέση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ που είχε καταθέσει δύο φορές(2007 & 2012) προτάσεις νόμου, όσο και των ΑΝ.ΕΛ. Σε συνέχεια της 1ης συναντήσεως, στις 27-2-2015, πραγματοποιή-θηκαν στις 6 και 7 Απριλίου οι ακόλουθες συναντήσεις: 
-Με τον  Β΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Μπαλάφα Ιωάννη, ο οποίος αφού ενημερώθηκε αναλυτικά για τον τρόπο υλοποιήσεως της βασικής μας πρότασης, υποσχέθηκε στα πλαίσια του ρόλου του να την υποστηρίξει και επίσης εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην πρότασή μας για πραγματοποίηση προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή των Ελλήνων για το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ της Ελλάδος.
-Με τον Δ΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κακλαμάνη Νικήτα, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να μας στηρίζει όπως έπραξε και στο παρελθόν από τις θέσεις που είχε(ως δήμαρχος Αθηναίων κ.α)
-Με τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των ΑΝ.ΕΛ, Νικολόπουλο Νικόλαο, όπου μετά από αναλυτική και σε βάθος ενημέρωση και συζήτηση, μας διαβεβαίωσε ότι είναι σταθερή η θέση των ΑΝ.ΕΛ για τον χαρακτηρισμό των γονέων με τρία τέκνα ως πολύτεκνους και βεβαίως θα στηρίξει την σχετική νομοθετική ρύθμιση, που ελπίζει να προωθηθεί το συντομότερο από το αρμόδιο Υπουργείο.
-Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Κουράκη Τάσο, ο οποίος αφού ενημερώθηκε τόσο για την βασικής μας πρόταση όσο και για τα ειδικότερα θέματα αρμοδιότητος Υπ. Παιδείας θεωρεί ότι το δημογραφικό πρόβλημα είναι σοβαρό, απαιτείται να αντιμετωπισθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ ως παράταξη στήριζε την θέση μας. Υποσχέθηκε, αφού μελετήσει τις προτάσεις μας να μας απαντήσει το συντομότερο.
-Με την Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Φωτίου Θεανώ, που ως αρμόδια υπουργός έχει την ευθύνη της σχετικής προώθησης της νομοθετικής ρύθμισης. Η συνάντηση μαζί της πραγματοποιήθηκε στις 7 Απριλίου αντί στις 6 Απριλίου που ήταν προγραμματισμένη, λόγω της έκτακτης συζήτησης στην Βουλή για την εξεταστική επιτροπή. Στην συζήτηση συμμετείχε και η Γεν. Γραμματέας Πρόνοιας Μαρίνα Κουτσούρη. Από πλευράς ΠΟΤ είχε κατατεθεί πλήρης φάκελος που περιελάμβανε: σχέδιο τροποποίησης, προηγούμενες προτάσεις νόμου(ΣΥΡΙΖΑ 2007 και 2012),έκθεση του Γ.Λ.Κ, θέσεις μας επί της εκθέσεως αυτής, σχετική νομοθεσία που θα επηρεασθεί, η αναγκαία τεκμηρίωση της βασικής προτάσεώς μας αλλά και του ελαχίστου οικονομικού κόστους που θα προκύψει από την προώθηση της θεσμοθέτησης για τον χαρακτηρισμό των τριτέκνων ως πολυτέκνων καθώς επίσης και επιπλέον προτάσεις που σχετίζονται με την απονομή της ιδιότητας πολυτέκνου και την διακήρυξή μας ΄΄ΓΙΑΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΘΕ΄΄. Η συζήτηση διήρκησε πέραν της ώρας που δείχνει την θέληση και την προσπάθεια να εξετασθούν όλοι οι  παράγοντες και η έκταση εφαρμογής. Η θέση της κας Υπουργού είναι ότι αφού μελετηθούν όλα αυτά τα στοιχεία, στο Υπουργείο,  στην συνέχεια θα συζητηθεί στο επίπεδο της  Κυβέρνησης και αφού εγκριθεί θα προωθηθεί η νομοθετική ρύθμιση και ότι θα  ενημερωθούμε το συντομότερο.
             -Τέλος κατατέθηκαν υπομνήματα και επιστολές: Στο Γραφείο του κου Πρωθυπουργού στην Βουλή, στο Γραφείο της κας Προέδρου της Βουλής και στα γραφεία των πολιτικών παρατάξεων εντός της Βουλής.

Και ενώ γραφόταν το ανωτέρω ΔΤ δυστυχώς το ΣτΕ με απόφασή του τιμωρεί τους φοιτητές τέκνων τριτέκνων και πολυτέκνων κρίνοντας αντισυνταγματικές τις μετεγγραφές.
Η απορία μας είναι εάν  το άρθρο 21 του Συντάγματος, με βάση το οποίο θεσπίσθηκαν οι μετεγγραφές στα πλαίσια δημογραφικής πολιτικής, καταργήθηκε ή είναι ανίσχυρο έναντι του άρθρου 16;

ΕΛΠΊΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΕΚΑΠΙΔΕΥΣΗΣ  ΤΩΝ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΘΑ ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ,
ΔΙΟΤΙ ΑΙΤΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

Ευχαριστούμε για το Πασχαλινό δώρο τους ΄΄ αγαπητούς Πανεπιστημιακούς ΄΄ ,το Υπουργείο Παιδείας που έσπευσε να επικροτήσει την απόφαση και εκφράζουμε την απορία μας προς το ΣτΕ που αγνόησε το άρθρο 21 του Συντάγματος.


Τα πολλά παιδιά, το μέλλον της Ελλάδος.
Είναι μια υποχρέωση όλων μας προς την Ελλάδα΄΄


Οι  Πρόεδροι
                    Σταύρος Πουρτουλίδης                                            Αντώνιος Ντιούδης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: