Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
΄΄ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ =ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ΄΄ κο. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ
Φιλίππου 48 ΑΝ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 37
Τ.Κ. 58200- ΄Εδεσσα Τ.Κ. 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΘΗΝΑΙ
Τηλ.:6944161115,6948781645 ΚΟΙΝ.:ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
e-mail: triteknoi_edessa@yahoo.gr ΕΛΛΑΔΟΣ
triteknoi_pea@yahoo.gr

Αριθ.Πρωτ.:080 Έδεσσα 9 Φεβρουαρίου 2008


ΘΕΜΑ: ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ


Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Επανερχόμασθε στο αίτημά μας, καθότι ουδεμία απάντηση έχουμε λάβει, στην επιστολή μας με στοιχεία Αρ. Πρωτ.62/ 23-11-07, όπου έχουμε ζητήσει την επίλυση του προβλήματος που προέκυψε στις μετεγγραφές των φοιτητών που προέρχονται από τα ΤΕΕ και συγκεκριμένα από τον Β΄ κύκλο ή από τα εσπερινά Λύκεια. Η αιτιολογία που επικαλούνται τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα είναι αστήρικτη, και όπως σας εκθέσαμε και στην προηγούμενη επιστολή μας από την μελέτη της υφιστάμενης νομοθεσίας δεν προκύπτει αλλά και δεν μνημονεύεται κάτι όμοιο. Εξ΄ άλλου και οι εξετάσεις που διενεργούνται στα ΤΕΕ και στα εσπερινά Λύκεια για την εισαγωγή των αποφοίτων του Β΄ Κύκλου στα ΑΕΙ-ΤΕΙ είναι όμοιες και επίσης δεν μπορεί να εκληφθούν ότι τυγχάνουν ευεργετικότερης μεταχειρίσεως έναντι των άλλων υποψηφίων.
Όπως έχουμε ενημερωθεί προγραμματίζετε σύντομα συνάντηση με εκπροσώπους των πολυτέκνων για το ίδιο θέμα. Θα επιθυμούσαμε να συμμετέχουν στην εν λόγω συνάντηση μαζί σας και εκπρόσωποι των τριτέκνων καθότι έχουμε πολλές διαμαρτυρίες και από τρίτεκνους γονείς για όμοια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τέκνα γονέων με τρία παιδιά.

Κύριε Υπουργέ,

επίσης έχουμε ανεπίσημα πληροφορηθεί ότι υπάρχει την παρούσα περίοδο σε εξέλιξη στο Υπουργείο Παιδείας σχετική συγκέντρωση-επεξεργασία προτάσεων-θέσεων-προβλημάτων που αφορούν και την μεγάλη οικογένεια των τρίτεκνων εκπαιδευτικών(όπως προσλήψεις εκπαιδευτικών, μετεγγραφές, μεταθέσεις, αποσπάσεις κ.ά) και θα θέλαμε να συμμετάσχουμε με τις εποικοδομητικές μας προτάσεις στην τελική διαμόρφωση του θεσμικού κειμένου που προτίθεσθε να το φέρετε στην Βουλή των Ελλήνων.

Πιστεύοντας στην θετική σας ανταπόκριση επί των ανωτέρω αιτημάτων μας αναμένουμε σύντομα την σχετική πρόσκλησή σας.

Με ιδιαίτερη τιμή


Η Υπεύθυνη Συντονισμού της Π.Ε.Α.Τ Ο Γεν. Γραμματέας

Γαρυφαλλιά Παπαδοπούλου Σταύρος Πουρτουλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: