Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
΄΄ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ =ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ΄΄
Φιλίππου 48
Τ.Κ. 58200- ΄Εδεσσα
Τηλ.:6944161115,6948781645
e-mail: triteknoi_pea@yahoo.gr,
triteknoi_edessa@yahoo.gr
Λαμία 16 Μαρτίου 2008

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων με Τρία Παιδιά σε συνάντησή τους στην Λαμία στις 16 Μαρτίου 2008 διαπίστωσαν με λύπη τους ότι επιβεβαιώνονται για όλα αυτά που εδώ και πολύ καρό δήλωναν και τόνιζαν συνεχώς ότι τα βασικά αίτια της κατάρρευσης του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος είναι:
- Η υπογεννητικότητα
- Η γήρανση του πληθυσμού.
-Η ραγδαία επιδείνωση στη σχέση ισορροπίας ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, με σχέση στη χώρα μας, 1,75 προς 1 ενώ σ΄ένα υγιές σύστημα είναι 4 προς 1.
Οι όποιες παροχές που κατά περίπτωση έχουν θεσπισθεί είναι σχεδόν στο σύνολό τους αποσπασματικές χωρίς δημογραφική στόχευση καθίστανται ουσιαστικά ανίσχυρες στα διοικητικά δικαστήρια και δικαιώνονται προσφυγές εναντίον γονέων ή τέκνων τριτέκνων.
Καταδικάζουν την επιχειρούμενη προσπάθεια εις βάρος της εργαζόμενης μητέρας που γίνεται με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνι-κής Προστασίας «Διοικητική και Οργανωτική Μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης» που αφορούν την αύξηση των ορίων και την προϋποθέσεις συνταξιοδότησης της τρίτεκνης μητέρας. Το εν λόγω νομοσχέδιο εξαντλεί όλη του την αυστηρότητα επάνω της και την τιμωρεί, διότι οι διατάξεις που την αφορούν μόνο ως τιμωρία μπορούν να εκληφθούν για την προσφορά της στην κοινωνία.Θα έχει δε αντίθετα αποτελέσματα από τον τίτλο του κεφαλαίου και ουσιαστικά είναι ‘’ταφόπλακα’’ όχι μόνο για την γέννηση του τρίτου τέκνου αλλά και της πολυτεκνίας.
Επιβεβαιώνουν την αγωνιστικότητά τους και θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την πραγματική και πλήρη εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολυτέκνους.

Είναι μια υποχρέωση όχι προς εμάς, ούτε προς τα παιδιά μας.

Αλλά το οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ.


Για τα μέλη της Π.Ε.Α.Τ

Η Υπεύθυνη Συντονισμού Ο Γεν. Γραμματέας

Γαρυφαλλιά Παπαδοπούλου Σταύρος Πουρτουλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: