Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΥΡΙΖΑ 7 ΑΠΡ 09

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΔΕΣΣΗΣ
“ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ”
58200 Φλωρίνης 4 Τηλ.:6944161115,6948781645
e-mail: triteknoi_edessa@yahoo.gr
http://triteknoi-edessa.blogspot.com
Έδεσσα 6 Απριλίου 2009

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας ως Σύλλογος Γονέων τριών Τέκνων Επαρχίας Εδέσσης για να σας ζητήσουμε όπως συνεχίσετε την υποστήριξη που παρέχετε τόσο εσείς όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα μας για το χαρακτηρισμό των γονέων με τρία παιδιά ως πολύτεκνους. Πρόταση που έχει γίνει από το 1993 από έγκριτους επιστήμονες αλλά και από την Διακομματική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Σήμερα είναι πλέον εθνικό ζωτικό θέμα για το οποίο, όπως τονίζει και ο καθηγητής και πρώην υπουργός Μ. Δρεττάκης, έπρεπε να είχαν ληφθεί σοβαρά μέτρα από χθές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, και προς τιμή σας, το 2007 κατέθεσε πρόταση νόμου για την πλήρη εξομοίωση των γονέων με τρία τέκνα με τους πολυτέκνους. Δυστυχώς όπως δεν έγινε αποδεκτή από την κυβερνητική πλειοψηφία.
Τα στατιστικά στοιχεία τα τελευταία 10 χρόνια δείχνουν ξεκάθαρα:Οι θάνατοι των Ελλήνων υπερτερούν των γεννήσεων. Ο θρήνος της απώλειας ενός ανθρώπου ακούγεται συχνότερα από το χαρμόσυνο κλάμα ενός νεογέννητου. Δυστυχώς και ο ν. Πέλλης συγκαταλέγεται στους νομούς όπου υπερτερούν οι θάνατοι των γεννήσεων (συμπεριλαμβανομένων και των γεννήσεων αλλοδαπών). Τα δημογραφικά δεδομένα του ελληνικού πληθυσμού είναι αμείλικτα και εμφανίζουν την Ελληνίδα με τον μικρότερο δείκτη γονιμότητας(0,95). Η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα γερνάει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 17,1% και με προοπτικές το 2020 να πλησιάζει το 24%. Αν εξαιρέσουμε περίπου το 20% του πληθυσμού που είναι αλλοδαποί, και ελάχιστοι εξ αυτών μπορεί να είναι άνω των 65 ετών, τότε το ποσοστό του ηλικιωμένου πληθυσμού στο σύνολο του Ελληνικού πληθυσμού είναι σήμερα 22,7%, δηλαδή περισσότερο από τρεις φορές ( Χ 3 ! ) άνω του ορίου 7% που θέτει ο ΟΗΕ για να χαρακτηρίσει μια χώρα γερασμένη. Ταυτόχρονα, το ποσοστό του πληθυσμού από 0-14 ετών είναι μόλις 12,05%, δηλαδή όχι μόνο γερνάμε σαν χώρα, αλλά επίσης σταδιακά μειώνεται ο πληθυσμός.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ραγδαία επιδείνωση στη σχέση ισορροπίας ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, με σχέση στη χώρα μας, 1,75 προς 1 ενώ σ΄ένα υγιές σύστημα είναι 4 προς 1.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ το επίπεδο της φτώχειας, τελευταία, για νοικοκυριά με τρία τέκνα εξακοντίσθηκε στο 38% έναντι των νοικοκυριών με 2 τέκνα που είναι 18%.Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΓΑ των τελευταίων τριών ετών έχουμε κατ΄ έτος μείωση των δικαιούχων μητέρων για ισόβια σύνταξη 2500-3000 μητέρες. Αυτό σημαίνει ότι με αυτόν τον ρυθμό μείωσης το 2020 και μετά, οι πολύτεκνες μητέρες με τέσσερα τέκνα και άνω θα είναι μουσειακό είδος.
Στοιχεία, που ουσιαστικά επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμη φορά και στο συνέδριο με θέμα: Πληθυσμιακές Τάσεις και Προοπτικές: ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑЇΚΗ ΕΝΩΣΗ, που διεξήχθη 13 και 14 Μαρτίου 2009 και συνδιοργάνωσε η Ακαδημία Αθηνών με την Ελληνική Εταιρεία Δημογραφικών Μελετών.

Κύριε Πρόεδρε ,

θεωρούμε δεδομένο ότι θα συνεχίσετε να υποστηρίζετε εντός και εκτός του Ελληνικού Κοινοβουλίου τον αγώνα μας. Ζητούμε την ανάληψη εκ μέρους σας πρωτοβουλίας για την επανυποβολή της προτάσεως νόμου για τον χαρακτηρισμό των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων. Είμαστε στην διάθεσή σας για την παροχή όλων των αναγκαίων στοιχείων προκειμένου η πρότασή σας να είναι τεκμηριωμένη και πλήρης.

Με ιδιαίτερη τιμή

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Σταύρος Πουρτουλίδης Άννα Βάντση

Δεν υπάρχουν σχόλια: