Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΕΟΡΤΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


Πως μπορείτε να εορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα για την Οικογένεια

Ορισμένες Προτάσεις-Ιδέες για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας της Οικογένειας

Κάντε μια οικογενειακή συζήτηση όπου θα αναζητήσετε επιμέρους θέματα και προτάσεις που προάγουν εν γένει τις υγιείς οικογένειες και μέτρα που μπορούν να ληφθούν για να ενισχυθεί η ισορροπία μεταξύ των απαιτήσεων της εργασίας και των αναγκών της οικογένειας.

Εξοικειωθείτε με τον Χάρτη των  Δικαιωμάτων  της οικογένειας.

Διδάξτε στα παιδιά  μέσα από δραστηριότητες στην σχολική τάξη και την συζήτηση στην οικογένεια για τη σημασία της υγιούς οικογένειας, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες σήμερα, και τους  πόρους που μπορούν να βοηθήσουν τις οικογένειες για να επιτύχουν μια εξισορρόπηση μιας καλής εργασίας και απαιτήσεων μιας σωστής οικογένειας.
 Ενθαρρύνετε το σχολείο, την εκκλησία και δημόσιους λειτουργούς να παρουσιάζουν στην εκκλησία, στα σχολεία, και άλλους δημόσιους χώρους εκδόσεις, φωτογραφίες, ζωγραφιές των παιδιών, αφίσες και άλλο υλικό που προάγει μια υγιή ισορροπία μεταξύ εργασίας και οικογένειας.

Γράψτε ή τηλεφωνήσετε στους πολιτικούς σας ζητώντας τους να προωθήσουν πολιτικές που ενθαρρύνουν την ισχυρή οικογενειακή ζωή και να διαθέσουν πόρους για την επίτευξη μιας υγιούς επαγγελματικής και οικογενειακής ισορροπίας. Βρείτε κρατικούς λειτουργούς και επικοινωνήστε  μαζί τους μέσω ταχυδρομείου, e-mail ή τηλεφωνικά: Όπως Πρόεδρο Δημοκρατίας,  Πρωθυπουργό, Υπουργούς,Βουλευτές, Ηγεσίες ιδιωτικών Φορέων κ.α.

 Ένας προφανής τρόπος για να εορτασθεί η Παγκόσμιος Ημέρα Οικογένειας είναι, φυσικά, να ενεργήσετε με τρόπους που δημιουργούν μια υγιή ισορροπία μεταξύ εργασίας και οικογένειας ,Όπως την ημέρα αυτή: διαθέσετε χρόνο με την οικογένειά σας, διαβάστε στα παιδιά σας, κάντε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν όλα τα μέλη της οικογένειας για να μοιραστούν ένα γεύμα ,στείλετε μια κάρτα για ένα ευχαριστώ στην μητέρα ή τον πατέρα, μια εικόνα της μητέρας ή  του πατέρα-ότι είναι ένα μέρος της ζωής σας, επικοινωνήστε  τηλεφωνικά ή και μέσω διαδικτύου με μέλη της οικογένειας για να τους δείξετε ότι τους σκέφτεστε, δώστε μια αγκαλιά στα παιδιά σας, σύζυγο ή γονέα, ή να θυμηθείτε τα μέλη της οικογένειας στην  προσευχή της ημέρας.

Προσθέστε και εσείς ανάλογες δράσεις-ιδέες με την φαντασία σας και την ευρηματικότητά σας που θα κάνουν την ημέρα αυτή διαφορετική από τις προηγούμενες.


 http://www.midwestaugustinians.org/justpaxfamily.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: