Πέμπτη 28 Ιουνίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28 ΙΟΥΝ 07 ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚουΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ
ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΔΕΣΣΗΣ
“ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ”
Φιλίππου 48
58200 Έδεσσα
Τηλ.:6944161115,6944511180
e-mail: triteknoi_edessa@yahoo.gr
Έδεσσα 28 Ιουνίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007

Οι εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού για την τρίτεκνη οικογένεια στην Πάτρα αποτελούν «ξαναζεσταμένο φαγητό» που προκαλεί όχι μόνο πλήρη απογοήτευση, αλλά και αποστροφή των τριτέκνων, διότι θεωρούνται πλέον ωμού εμπαιγμού συνέχεια αφού, ως γνωστό, παραπέμπουν στο 2004 όταν ο τότε κ. Καραμανλής, υποσχόταν σε οκτώ τουλάχιστον πόλεις και μέσα στην Βουλή των Ελλήνων,ότι «ως πρώτο βήμα οι γονείς με τρία παιδιά πλήρως θα εξομοιωθούν με τους πολύτεκνους». Επί τέσσερα σχεδόν χρόνια … το « πρώτο βήμα» δεν έγινε. Τώρα μας τάζει άλλο « μετέωρο βήμα».
Κε Πρωθυπουργέ,
Γνωρίζουμε την ελληνική γλώσσα σε ικανοποιητικό επίπεδο και η μνήμη μας είναι ακόμη ισχυρή, πάει πολύ, φτάνει ως εδώ ο εμπαιγμός.
Θα ήταν πιο τίμιο εάν δηλώνατε: ‘’Αγαπητοί οικογενειάρχες με τρία παιδιά σας ζητάμε συγνώμη. Αθετήσαμε την υπόσχεσή μας. Δεν έχουμε το θάρρος να λάβουμε σοβαρά μέτρα για το δημογραφικό.’’.
Οι όποιες, πλέον, δικαιολογίες για υψηλό οικονομικό κόστος δεν ευσταθούν καθότι την λύση, σας την προτείναμε.
Δεν έχετε το δικαίωμα, είναι και ανέντιμο, να επικαλούνται κυβερνητικά στελέχη σας, πιέσεις άλλης κοινωνικής ομάδος, της οποίας τους αγώνες τιμούμε και υποστηρίζουμε, για να μην υλοποιείτε την δέσμευσή σας.
Για μία ακόμη φορά σας γνωρίζουμε ότι η θέση-πρόταση των τριτέκνων είναι μία, κρυστάλλινη, τίμια και υλοποιήσιμη με το ελάχιστο δυνατό κόστος και η οποία είναι: Η άμεση ψήφιση του ακολούθου άρθρου:‘’ ΄Αρθρο 1. Το άρθρο πρώτον του ν. 1910/1944 αντικαθίσταται ως εξής:
"1. Πολύτεκνοι υπό την έννοια του παρόντος νόμου είναι οι γονείς οι έχοντες τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τριών τουλάχιστον τέκνων από έναν ή περισσότερους γάμους ή νομιμοποιηθέντων ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων, τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους……’’

Οι τρίτεκνοι γονείς δεν εκβιάζονται, δεν θα γίνουν όμηροι κανενός, δεν δέχονται να τους εμπαίζουν και πρωτίστως δεν ξεχνούν.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

2 σχόλια:

Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ είπε...

Διάβασα στον Ελεύθερο Τύπο ότι η Ισπανική κυβέρνηση εξετάζει να δώσει 2500 ευρώ για κάθε νεογέννητο …

Είναι προφανές ότι οι Ισπανοί σέβονται, αγωνιούν και προνοούν για το μέλλον του έθνους τους, σε αντίθεση με την αδιαφορία των δικών μας πολιτικών.

Πρόταση-αίτημα του περίεργου, είναι να δεσμευτούν τώρα πριν τις εκλογές όλα τα κόμματα, ότι ο πρώτος νόμος που θα ψηφιστεί στη νέα βουλή, θα δίνει σε κάθε ζευγάρι Ελλήνων 2500 ευρώ για κάθε παιδί που θα φέρνουν σε αυτό τον απαιτητικό κόσμο.
Που θα βρουν τα χρήματα ;
Αν το θέλουν θα τα βρουν, είναι θέμα επιβίωσης !!!

Μπορούμε να κάνουμε προσπάθεια και να τους πιέσουμε να δεσμευτούν
Κάνουμε το αίτημα με κάθε μέσο γνωστό!

a.c. είπε...

Σήμερα στην εκπομπή ΠΡΩΙΝΟ MEGA ήταν καλεσμένος ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

Σε ερώτηση που του έγινε, «τι θα γίνει με τους τρίτεκνους;»,
ο υπουργός απάντησε ότι, «θα πάρουν το πολυτεκνικό επίδομα όπως υποσχεθήκαμε»
και στην συνέχεια,

Ι. Χασαπόπουλος: ‘Οι τρίτεκνοι θέλουν να τους χαρακτηρίσετε πολύτεκνους, όπως είχατε υποσχεθεi’.

Γ. Αλογοσκούφης: 'Και οι πολύτεκνοι, δεν θέλουν να χαρακτηρίσουμε τους τρίτεκνους πολύτεκνους’.

Το κόλπο είναι παλιό και πιάνει. Βάζουμε τις διάφορες κοινωνικές ομάδες να τσακώνονται και εμείς βγάζουμε την ουρά μας απ΄ έξω.

Θα ήθελα να θυμίσω στον κύριο Αλογοσκούφη, ότι η υπόσχεση-δέσμευση πριν από τις εκλογές του 2004, ήταν για πλήρη εξομοίωση και όχι για πολυτεκνικό επίδομα.

Γιατί υποσχεθήκατε – δεσμευτήκατε κύριοι, εφόσον δεν είστε ικανοί να το υλοποιήσετε;