Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣ: ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
΄΄ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ =ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ΄΄
58200 Φιλίππου 48΄Εδεσσα ΚΟΙΝ.: ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ Τηλ.:6944161115,6948781645 ΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
e-mail: triteknoi_pea@yahoo.gr
triteknoi_edessa@yahoo.gr

Αριθ. Πρωτ.: 103 Έδεσσα 9 Μαΐου 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α

Σχετ.: α. Επιστολή Υπόμνημα 7-5-07/Π.Ε.Α.Τ
β. Επιστολή Υπόμνημα 23-8-07/Π.Ε.Α.Τ
γ. Επιστολή Υπόμνημα 23-11-07/Π.Ε.Α.Τ
δ. Επιστολή Υπόμνημα 13-12-07/Π.Ε.Α.Τ
ε. Επιστολή Υπόμνημα 9-1-08/Π.Ε.Α.Τ
στ. Επιστολή Υπόμνημα 25-2-08/Π.Ε.Α.Τ

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Σε συνέχεια των ανωτέρω επιστολών μας, επί των οποίων ουδεμία απάντηση έχουμε λάβει έως σήμερα, ως μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα Τριτέκνων οικογενειών που εκλέχθηκαν από την Γενική Συνέλευση των Πρόεδρων των 45 και πλέον Συλλόγων Γονέων με Τρία Παιδιά, αιτούμασθε για μία ακόμη φορά συναντήσεως-ακροάσεως , προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τον δίκαιο αγώνα μας.
Διαπιστώνουμε κάθε ημέρα ότι δεν έχετε ορθή και πλήρη ενημέρωση για το δίκαιο αίτημά των χιλιάδων οικογενειών με τρία παιδιά.
Ο ψηφισθείς ν.3454/06,όσον αφορά τις οικογένειες με τρία τέκνα, σοβαρότατα προβλήματα δημιούργησε παρά επέλυσε. Οι όποιες παροχές αίρονται ουσιαστικά από τα διάφορα ανεδαφικά ηλικιακά όρια ή ποσοστά ή προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στις διατάξεις του νόμου ή καθίστανται ανίσχυρες στα διοικητικά δικαστήρια καθότι δικαιώνονται προσφυγές εναντίον γονέων ή τέκνων τριτέκνων.
Ο ίδιος δηλώσατε στην Βουλή των Ελλήνων ότι βασικές αιτίες για την μη αντοχή άλλο του Ασφαλιστικού Συστήματος είναι:
- Οι αρνητικές δημογραφικές εξελίξεις.
- Η υπογεννητικότητα και τη γήρανση του πληθυσμού.
- Η ραγδαία επιδείνωση στη σχέση ισορροπίας ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, με σχέση στη χώρα μας, 1,75 προς 1 ενώ σ΄ένα υγιές σύστημα είναι 4 προς 1.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

η απάντηση ευρίσκεται, στο μέτρο που σχετίζεται με τις δημογραφικές εξελίξεις και την υπογεννητικότητα, στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων του 1993, όπου ως πρώτη εισήγηση είναι ο χαρακτηρισμός της οικογένειας με τρία τέκνα ως πολύτεκνης καθώς και των προτάσεων νόμου της ΝΔ το 2002 και του ΣΥΡΙΖΑ το 2007.

Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι θα τύχουμε της δυνατότητος να σας εκθέσουμε τους λόγους και την ανάγκη για την υλοποίηση πλέον της προεκλογικής σας δεσμεύσεως για τον χαρακτηρισμό των γονέων με τρία παιδιά ως πολυτέκνους. Προσφεύγουμε σε εσάς διότι παρά τα αιτήματά μας για συνάντηση και ενημέρωση Υπουργών που χειρίζονται θέματα των τριτέκνων δεν υπήρξε ανάλογη ανταπόκριση.

Με ιδιαίτερη τιμή

Η Υπεύθυνη Συντονισμού Ο Γεν. Γραμματέας

Γαρυφαλλιά Παπαδοπούλου Σταύρος Πουρτουλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: