Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑΣΟΚ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑΣΟΚ
ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
΄΄ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ =ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ΄΄
582 00 Φιλίππου 48 Έδεσσα ΚΟΙΝ.: ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ
Τηλ.:6944161115,6948781645 ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
e-mail: triteknoi_pea@yahoo.gr,
triteknoi_edessa@yahoo.gr

Αριθ. Πρωτ.: 104 Έδεσσα 9 Μαΐου 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΣΧΕΤ.: α. Επιστολή-Υπόμνημα Αρ.Πρωτ. 016/24-4-07/Π.Ε.Α.Τ
β. Επιστολή-Υπόμνημα Αρ.Πρωτ.061/23-11-08/Π.Ε.Α.Τ
γ. Επιστολή-Υπόμνημα Αρ.Πρωτ.088/28-2-08/Π.Ε.Α.Τ


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

σε συνέχεια των ανωτέρω επιστολών-υπομνημάτων μας, ως μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα Τριτέκνων οικογενειών που εκλέχθηκαν από την Γενική Συνέλευση των Πρόεδρων των 45 και πλέον Συλλόγων Γονέων με Τρία Παιδιά, αιτούμασθε συναντήσεως-ακροάσεως για μία ακόμη φορά, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τον δίκαιο αγώνα μας. Επί των προαναφερομένων επιστολών οι μόνες απαντήσεις που έχουμε λάβει είναι κοινοποιήσεις διαβιβάσεως των αιτημάτων μας στην αρμόδια κάθε φορά υπεύθυνη κοινωνικών υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ και έκτοτε αγνοούμε την τύχη αυτών.
Σήμερα το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ που αντιμετωπίζει η χώρας μας, είναι πλέον εθνικό ζωτικό θέμα και η αναγκαιότητα για λήψη σοβαρών και με δημογραφική προοπτική μέτρων είναι αναγκαία και επιβεβλημένη και απαιτεί άμεση αντιμετώπιση. Σοβαρότατες επιπτώσεις ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται:
- στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα με τον κίνδυνο για κατάρρευση καθότι έχουμε ραγδαία επιδείνωση στη σχέση ισορροπίας ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Για την χώρα μας η σχέση είναι 1,75 προς 1 όταν για ένα υγιές σύστημα πρέπει να είναι 4 προς 1., άμυνα, κοινωνική ευημερία, ποιοτική διαφοροποίηση πληθυσμού κ.ά).
- στην συνεχή γήρανση του πληθυσμού.
- στην μείωση της παραγωγικότητας.
- στην υποχώρηση του ρυθμού ανάπτυξης και τελικά
- στην οικονομική ύφεση,
Πρόσφατα στην Βουλή των Ελλήνων σχεδόν από όλες τις πλευρές του Ελληνικού Κοινοβουλίου αναγνωρίσθηκε ότι βασικοί παράγοντες που επιδρούν δυσμενώς και μάλιστα σε αυξημένο ποσοστό είναι οι προαναφερόμενοι.
Ο ψηφισθείς ν.3454/06,όσον αφορά τις οικογένειες με τρία τέκνα, σοβαρότατα προβλήματα δημιούργησε παρά επέλυσε. Οι όποιες παροχές αίρονται ουσιαστικά από τα διάφορα ανεδαφικά ηλικιακά όρια ή ποσοστά ή προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στις διατάξεις του νόμου ή καθίστανται ανίσχυρες στα διοικητικά δικαστήρια καθότι δικαιώνονται προσφυγές εναντίον γονέων ή τέκνων τριτέκνων.
Δεν είναι αυθαίρετο το αίτημά μας, είναι η πρώτη από τις εισηγήσεις του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος(Πόρισμα 1993).

Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι θα τύχουμε της δυνατότητος να σας εκθέσουμε το συντομότερο τους λόγους και την ανάγκη για την ένταξη στο κοινωνικό σας πρόγραμμα της πλήρους εξομοιώσεως των γονέων με τρία παιδιά με τους πολυτέκνους. Οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση προκύψει από την εφαρμογή της προτάσεώς μας μπορεί να αποδοθεί σταδιακά και σε εύλογο χρονικό διάστημα, όπως έπραξε η Κυβέρνηση με τους εκπαιδευτικούς και πρόσφατα με τους δικαστικούς.

Με ιδιαίτερη τιμή

Η Υπεύθυνη Συντονισμού Ο Γεν. Γραμματέας

Γαρυφαλλιά Παπαδοπούλου Σταύρος Πουρτουλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: