Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Πληθυσμιακές Τάσεις και Προοπτικές: Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 5 Μαρτίου 2009 Το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Κοινωνίας (ΚΕΕΚ) της Ακαδημίας Αθηνών, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Δημογραφικών Μελετών (ΕΔΗΜ), πραγματοποιεί Διήμερο Συνέδριο με θέμα «Πληθυσμιακές Τάσεις και Προοπτικές: Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση», την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009 και το Σάββατο 14 Μαρτίου 2009, στην Ανατολική Αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας (έναρξη 9.30 π.μ.). Το συνέδριο αναφέρεται, κυρίως, στις μεταπολεμικές τάσεις του πληθυσμού της Ελλάδας, στο πλαίσιο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ, ταυτόχρονα, θα γίνει συνοπτική αναφορά στις αναμενόμενες εξελίξεις με χρονικό ορίζοντα το 2050.
Ειδικότερα, κύριοι άξονες του Συνεδρίου είναι οι ακόλουθοι: - Γεννητικότητα- Γονιμότητα - Θνησιμότητα - Νοσηρότητα - Εσωτερική Μετανάστευση - Αστικοποίηση - Προοπτικές Πληθυσμού - Πολιτικές Πληθυσμού
Επίσης θα διατυπωθούν σε αυτό πρότυπα δημογραφικής πολιτικής για την αντιμετώπιση των πληθυσμιακών προβλημάτων της χώρας.
Οι δύο φορείς είχαν συνεργασθεί και κατά το έτος 1990 στα πλαίσια ειδικής δημογραφικής μελέτης, η οποία εκδόθηκε από το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Κοινωνίας με τίτλο «Το Δημογραφικό Πρόβλημα της Ελλάδος, υπογεννητικότητα και γήρανση του πληθυσμού». Τα Πρακτικά του Συνεδρίου θα αποτελέσουν νέα δίγλωσση έκδοση, ελληνικά και αγγλικά, συνέχεια της πρώτης.
Στο συνέδριο μετέχουν 26 εισηγητές από την ακαδημία Αθηνών, την Ελληνική Εταιρεία Δημογραφικών Ερευνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμια, το ΕΚΚΕ, την ΕΣΥΕ, το ΚΕΠΕ, το Ελληνικό Τμήμα Παρατηρητηρίου Απασχόλησης, την Τράπεζα Ελλάδος, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210- 69 17 538 και 210-36 09 990

Δεν υπάρχουν σχόλια: