Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Από το ένα σοκ στο άλλο οι τρίτεκνοι

ΑΡΘΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ 9 Μαί. 2011

Από το ένα σοκ στο άλλο οι τρίτεκνοι

Το ένα χτύπημα μετά το άλλο δέχονται οι οικογένειες με τρία παιδιά (πανελλαδικά ανέρχονται στις 250.000), αφού καταργείται ακόμη μία από τις ελάχιστες παροχές που είχαν θεσπιστεί χάρη σε πολυετή αγώνα των τριτέκνων.

Το υπουργείο Παιδείας καταργεί το δικαίωμα που μέχρι τώρα είχαν οι φοιτητές από τρίτεκνες οικογένειες να μετεγγραφούν στην πόλη όπου ζει η οικογένειά τους. Δικαίωμα το οποίο καταργείται και για τους φοιτητές που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες.

Ακόμα, όπως καταγγέλλουν: «Σχεδιάζεται, από το υπουργείο Οικονομικών, η περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων και των επιδομάτων των τρίτεκνων οικογενειών, αφού από εδώ και στο εξής θα λαμβάνονται με εισοδηματικά κριτήρια. Δεχόμαστε το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Πέρυσι, το υπουργείο Παιδείας κατήργησε το μέτρο σύμφωνα με το οποίο προβλεπόταν το 20% των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών να είναι τρίτεκνοι, κατήργησε και την προτεραιότητα πρόσληψης των πολύτεκνων και τρίτεκνων εκπαιδευτικών ως ωρομίσθιων στην πρόσθετη διδακτική στήριξη. Το σχέδιο "Καλλικράτης" δεν προβλέπει μείωση δημοτικών τελών για τις τρίτεκνες οικογένειες. Ακόμα, αν και πρόσφατα δόθηκε μειωμένο εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε κάποιες κοινωνικές ομάδες, εμείς οι τρίτεκνοι δεν συμπεριληφθήκαμε. Επίθεση δέχτηκε και η τρίτεκνη μητέρα, που αν και μπορούσε να βγει στη σύνταξη ύστερα από 20 χρόνια, τώρα πια πρέπει να περιμένει μέχρι τα 65. Τι άλλο μας περιμένει;», λέει στην «Ε» ο γενικός γραμματέας της Πανελλαδικής Ενωσης Συλλόγων Πολύτεκνων Οικογενειών με τρία Τέκνα (ΠΕΣΠΟ3Τ) Σταύρος Πουρτουλίδης.

Μέλη της ΠΕΣΠΟ3Τ βρέθηκαν νωρίς χθες το πρωί σε τρεις σταθμούς διοδίων (Μαλγάρων, περιοχή Θηβών, περιοχή Μεγαλόπολης) και σε πέντε σταθμούς του μετρό στην Αθήνα και μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια στους οδηγούς και στους επιβάτες για την «άδικη», «αδικαιολόγητη» και «αντικοινωνική», όπως καταγγέλλουν, πολιτική της κυβέρνησης στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

«Η σημερινή μας δράση ήταν η αρχή, αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας στο προσεχές διάστημα, δεν θα πληρώσουμε εμείς την κακοδιαχείριση, τη διαφθορά και την κλοπή δημόσιου χρήματος, δεν τα φάγαμε εμείς, αρνούμαστε να γίνουμε τα εξιλαστήρια θύματα», είπε στην «Ε» ο κ. Πουρτουλίδης.

Δημογραφος Ναυ.Καρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: