Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΣΕΠ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ
(2θμιο σωματείο με Απόφ. Πρωτοδικείου 125/2010)
115 22 Μακρυνίτσης 9,ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΑΘΗΝΑΙ
Τηλ.:6944161115 e-mail:pespo3t@yahoo.gr
Αρ. πρωτ.:019/2011 Αθήναι 15 Μαΐου 2011

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Χρόνια Πολλά,για την σημερινή ημέρα που είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Οικογένεια.

Η σοβαρότατη οικονομική κρίση που περνά η Χώρα μας έχει ως αποτέλεσμα την μεγάλη μείωση του εισοδήματος ιδιαιτέρως στις οικογένειες με πολλά παιδιά(τρία και άνω και αύξηση του ποσοστού των οικογενειών που ευρίσκονται στο κατώφλι της φτώχειας(τουλάχιστον 30%). Όπως γνωρίζετε η ανεργία, η επίσημη, έχει σκαρφαλώσει στο 15%στις δε οικογένειες με πολλά παιδιά είναι υψηλότερη. Σε κάθε οικογένεια υπάρχει τουλάχιστον ένα μέλος που καθημερινά αναζητά εργασία. Αυτό σημαίνει πολλές αιτήσεις συμμετοχής και σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Όμως το υψηλό παράβολο των 40 ευρώ που θεσμοθετείται στο σχέδιο νόμου ΄΄Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις ΄΄ του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι σοβαρό ποσό για τα μέλη των οικογενειών με τρία παιδιά και άνω.
Μετά τα εν συντομία προαναφερόμενα προτείνουμε την μείωση αυτού του ποσού τουλάχιστον στο ήμισυ. Ήτοι:στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 46,του προαναφερομένου σχεδίου νόμου να προστεθεί: «Οι γονείς και τα τέκνα οικογενειών με τρία παιδιά και άνω καταβάλλουν το 50% του παραπάνω παραβόλου».
Είναι μια υποχρέωση που είναι σύννομη με το Σύνταγμα καθότι στην παράγραφο 5 του άρθρου 4 ορίζεται ότι: ΄΄οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους΄΄.Είναι επίσης και απαίτηση του άρθρου 21 ου Συντάγματος που οφείλει η Πολιτεία να λαμβάνει μέτρα στα πλαίσια μιας σωστής δημογραφικής πολιτικής.

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: