Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Posted on 08/23/2013 by marilenakottaki

Μετά τον μεγάλο αγώνα που καταβάλουμε όλες αυτές τις μέρες  μέσα από την ομάδα μας σε συνεργασία με την ομάδα ΕΕΤΑΑ – Ομαδική επιστολή διαμαρτυρίας αλλά και κάποιους συλλόγους τριτέκνων καταφέραμε και αποσπάσαμε μια μικρή σιωπηρή παράταση για όσες μητέρες έχουν τεθεί εκτός (με ελλιπή φάκελο) ή τους έχουν μειώσει τα μόρια στο πρόγραμμα των παιδικών σταθμών του ΕΣΠΑ λόγω επιδομάτων.
Είχαμε λοιπόν την εξής ενημέρωση. Υπεύθυνη για την διαχείριση είναι η κυρία Δαλλαπόρτα (Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων). Από το γραφείο της με παρέπεμψαν και μίλησα με τον κύριο Οικονομάκο (προϊστάμενο στο γραφείο εκεί) και του εξήγησα πως έχουν τα πράγματα, του προώθησα και την σχετική διαμαρτυρία. Μου υποσχέθηκε να επικοινωνήσει με την ΕΕΤΑΑ να δει που βρίσκεται το θέμα. Μου είπε πως δεν είχε γνώση για όλα αυτά και πως εφόσον υπάρχει αυτή η διευκρίνιση στις οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης, οι ενστάσεις μας θα δικαιωθούν και όλα θα λήξουν καλώς. Του είπα όμως πως υπάρχει περίπτωση κάποιες μητέρες να μην έχουν καταφέρει να λάβουν από τον ΟΓΑ αντίγραφο της βεβαίωσης και αν θα μπορούσαμε να το λύσουμε αυτό. Συμφωνήσαμε να κάνει δύο προτάσεις στην ΕΕΤΑΑ ή μία είναι να προσπαθήσουν υπηρεσιακά ΕΕΤΑΑ με ΟΓΑ να πάρουν τα στοιχεία και η άλλη να περάσουν ως εγκεκριμένες οι συγκεκριμένες περιπτώσεις και να δοθεί ένα περιθώριο πχ μια εβδομάδα να καταθέσουν συμπληρωματικά οι μητέρες την βεβαίωση του ΟΓΑ.
Τελικά έλαβα την εξής ενημέρωση από τον κύριο Οικονομάκο…
Αν υπάρχουν μητέρες  που δεν μπόρεσαν να έχουν την δήλωση από τον ΟΓΑ ή τον ΟΑΕΔ που να αφορά επιδόματα που εξαιρούνται (τριτεκνικά, πολυτεκνικά κλπ) να κάνουν ΣΗΜΕΡΑ ένσταση (ας πέρασε η ώρα που είχαν ανακοινώσει – μας δίνουν μια… σιωπηρή παράταση) με Υπεύθυνη Δήλωση του Ν105 στην οποία θα δεσμεύονται εντός μερικών ημερών (καλό θα είναι μου είπε την ερχόμενη εβδομάδα) να καταθέσουν το ανάλογο δικαιολογητικό, διαφορετικά θα τις βγάλουν εκτός τότε. Παρακαλώ πολύ επειδή το θέμα είναι άμεσο, αν ξέρετε μαμάδες με το πρόβλημα αυτό, ενημερώστε τες άμεσα…
Κοινοποιήστε το παρών ώστε να ενημερωθούν γρήγορα πολλές μανούλες. Τέλος για να μην έχω την τεράστια ευθύνης τυχόν λάθους, να ενημερώσω πως όλα τα παραπάνω μου τα είπε τηλεφωνικά και όχι εγγράφως.
Καταλαβαίνω ότι η προφορική δέσμευση ΔΕΝ είναι ίδια με την γραπτή, αλλά ΕΥΧΟΜΑΙ να μπορούμε να στηριχτούμε στον λόγο του.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: