Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΠΕΛΛΑΣ Γ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ

Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ

«Πλήρης δικαίωση της μάχης για τους σπουδαστές πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών»

Η πλήρης αποκατάσταση των αδικιών με ¨θύματα¨ σπουδαστές πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, υπήρξε το αποτέλεσμα των προσπαθειών του Γιώργου Καρασμάνη από τον περασμένο Οκτώβρη μέχρι και σήμερα. Οι συνεχείς και επίμονες παρεμβάσεις του, οι αλλεπάλληλες ερωτήσεις στη Βουλή, οι διαβουλεύσεις με τα αρμόδια Κυβερνητικά στελέχη, πέτυχαν το ζητούμενο: Η πολυτεκνική και τριτεκνική ιδιότητα διατηρείται εφ΄ όρου ζωής, συνεπώς, για την εισαγωγή παιδιών πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δεν ισχύουν πλέον, ούτε το ηλικιακό ούτε το εισοδηματικό κριτήριο. Σημαντικότατο είναι δε ότι, η απόφαση αυτή, έχει και αναδρομική ισχύ, για παιδιά πολυτέκνων και τριτέκνων που διαγωνίστηκαν στην προηγούμενη εξεταστική περίοδο.

Η λύση στο μεγάλο αυτό κοινωνικό ζήτημα, δόθηκε με τροπολογία που αναγκάστηκε να φέρει στη Βουλή η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και, σύμφωνα με την οποία, τα παιδιά πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών που θα υποβάλλουν μηχανογραφικό για τις επικείμενες Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν θα υπόκεινται σε κριτήρια είτε ηλικιακά, είτε εισοδηματικά.

Επειδή όμως κατά τη συζήτηση επί της τροπολογίας, προέκυψε ότι δεν προέβλεπε αναδρομική ισχύ για παιδιά πολυτέκνων και τριτέκνων της Εξεταστικής Περιόδου 2011-2012, ο Γιώργος Καρασμάνης είχε διαβουλεύσεις τόσο με τον Υπουργό κ. Μπαμπινιώτη, όσο και με την Υφυπουργό κυρία Χριστοφιλοπούλου, επιτυγχάνοντας την πρόσθετη αύξηση του ποσοστού των εισαγομένων παιδιών πολυτέκνων και τριτέκνων από 2,5% όπως προέβλεπε η αρχική τροπολογία σε 3% και, επιπλέον, στην απόφαση να δοθεί αναδρομικότητα, ενώ θα μπορούν οι εν λόγο υποψήφιοι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι να συμμετάσχουν και στις ειδικές θέσεις του 10%.

Μάλιστα, ο Υπουργός κ. Μπαμπινιώτης, έκρινε χρήσιμο να δώσει από το Βήμα της Βουλής διευκρινίσεις για τους φοιτητές πολυτέκνων που αλλάζουν Σχολή και να δηλώσει ότι θα αναγνωριστεί η βαθμολογία την οποία πέτυχαν σε μαθήματα που έχουν περάσει.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 11/04/20121

Δεν υπάρχουν σχόλια: