Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ


Το μήνυμα επισημάνθηκε            3:16 μ.μ. Τρίτη, 1 Μαΐου 2012
Προς την Πανελλαδική Ένωση Συλλόγων Πολυτέκνων Οικογενειών με τρία τέκνα
Μακρυνίτσης 9  115 22 Αθήνα
  
            Σε απάντηση του από 18 Απριλίου 2012 μηνύματός σας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τις θέσεις μας στα θέματα που αναφέρετε:

  1. Συμφωνούμε ότι το δημογραφικό πρόβλημα είναι ζωτικής εθνικής σημασίας.  Συμφωνούμε επίσης ότι το κράτος έχει υποχρέωση να εφαρμόσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας και της συνεπαγομένης μείωσης του πληθυσμού.
  2. Στην ιστοσελίδα της «Κοινωνικής Συμφωνίας» έχει αναρτηθεί το Πρόγραμμά μας.  Βασικός πυλώνας του, το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που περιλαμβάνει ένα σύνολο μέτρων και πολιτικών για τη ρευστότητα στην αγορά και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τη φορολογία, την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική προστασία, αλλά και την αναδιοργάνωση του κράτους και τη μείωση της σπατάλης στο δημόσιο και το πολιτικό σύστημα.  Το πλαίσιο των αρχών μας για την κοινωνική πολιτική περιγράφεται στο σχετικό κεφάλαιο το οποίο, όπως και το πρόγραμμα συνολικά, έχει αναρτηθεί για διαβούλευση προκειμένου να συγκεντρώσουμε και τα ειδικότερα σχόλια και παρατηρήσεις εμπλεκομένων φορέων και ατόμων. 
  3. Συμφωνούμε ότι οι τρίτεκνοι είναι πολύτεκνοι και στηρίζουμε τη θέση σας για χαρακτηρισμό των γονέων με τρία τέκνα ως πολυτέκνων, την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας και την εφαρμογή των επιμέρους διατάξεων με σοβαρές οικονομικές επιβαρύνσεις με σταδιακή απόδοση με τον πρώτο πλεονασματικό προϋπολογισμό.
  4. Τέλος, όπως είναι γνωστό έχουμε διαφωνήσει με το μνημόνιο και τα εν γένει σκληρά και άδικα μέτρα του, συμπεριλαμβανομένης και της κατάργησης των πολυτεκνικών επιδομάτων.  Δεχόμαστε όμως τη θεσμοθέτηση εισοδηματικών κριτηρίων που δεν θα αποκλείουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα αλλά μόνο τα ανώτατα εισοδηματικά κλιμάκια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: