Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΕΣΣΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ:





 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΔΕΣΣΑ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ

Έδεσσα, 8 Μαΐου 2014

Προς: Τρίτεκνους Δήμου Έδεσσας

 Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
για μένα ήταν πολύ συγκινητικό το περιεχόμενο της ανοιχτής επιστολής του Συλλόγου Τριτέκνων «ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ», καθώς όπως ενδεχομένως να γνωρίζετε είμαι και ο ίδιος τρίτεκνος.
Με βρίσκει απολύτως σύμφωνο το σκεπτικό ότι ο δημογραφικό πρόβλημα είναι μία βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της Ελληνικής κοινωνίας και η Πολιτεία πρέπει να βρει τρόπους να στηρίξει την οικογένεια, έναν θεσμό που στη χώρα μας κρατάει ακόμη και βοηθά στην κοινωνική μας συνοχή.
Αλλά και εμείς από την πλευρά μας, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, οφείλουμε να λάβουμε μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας και συγκεκριμένα των τρίτεκνων οικογενειών. Βεβαίως, στο Δήμο Έδεσσας δεν μείναμε στα ευχολόγια, αλλά προχωρήσαμε σε πολύ συγκεκριμένες πράξεις. Μειώσαμε τα τέλη ύδρευσης για τις τρίτεκνες οικογένειες, ενώ παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε απόφαση για μείωση των δημοτικών τελών. Δυστυχώς, η απόφαση για μείωση των δημοτικών τελών κώλυσε στον έλεγχο νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, λες και είναι παράνομο να διευκολύνουμε αυτούς που στηρίζουν την πατρίδα.
Στον άμεσο προγραμματισμό μας είναι η εξομοίωση των τροφείων των τρίτεκνων οικογενειών με αυτά των πολύτεκνων. Η δέσμευση αυτή θα υλοποιηθεί για την επόμενη σχολική χρονιά.
Τέλος, σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του Συλλόγου σκοπεύουμε να κάνουμε έντονες παρεμβάσεις στα κεντρικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη γνωστή ΚΕΔΕ που εκπροσωπεί όλους τους Δήμους της χώρας, για ενιαία στάση των Δήμων της χώρας και άσκηση πίεσης στην Πολιτεία προκειμένου να προωθηθούν τα θέματα των τρίτεκνων οικογενειών.
Θέλω να ευχαριστήσω το Σύλλογο των Τριτέκνων για την επικοινωνία και τη συνεργασία, αλλά και να τονίσω ότι είμαι πολύ χαρούμενος για την επικοινωνία που είχαμε. Εύχομαι να είμαστε μαζί και την επόμενη δημοτική περίοδο και να δώσουμε τη μάχη για τη στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας.


Δημήτρης Γιάννου
Υποψήφιος Δήμαρχος Έδεσσας

========================================================================

 Μ. Φουνταλής ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΔΕΣΣΑΣ
Προς το σύλλογο τριτέκνων Έδεσσας

Σήμερα στις 11:19 μ.μ.
Θεωρώ ότι είναι γνωστές οι θέσεις της λαϊκής συσπείρωσης Έδεσσας στο σύλλογο σας
Α) Γιατί σαν μέλος του συλλόγου και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος έχω τοποθετηθεί σε γεν. Συνέλευση του συλλόγου
Β) Γιατί στο δημοτικό συμβούλιο Έδεσσας στις 13/3/11 έθεσα θέμα μείωσης των δημοτικών τελών σύμφωνα με τις προτάσεις σας.
Γ) Γιατί και πάλι γνωρίζετε ότι στήριζα όλες τις προτάσεις του συλλόγου όταν το δημοτικό μας συμβούλιο συζήτησε επί του θέματος στις 30/11/11
Βέβαια επίσης σας είναι γνωστές και οι θέσεις μας συνολικά σαν ΚΚΕ για το αφορολόγητο 50,000 , για κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, για δημόσια δωρεάν υγεία – παιδεία, ενάντια στην κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, μείωση τιμολογίων ΔΕΚΟ κ.τ.λ.
Όμως για να τα πετύχουμε όλα αυτά χρειάζεται πέρα από τη δική μας αγωνιστική προβολή και διεκδίκηση η δική σας μαζική παρέμβαση και κινητοποίηση των μελών σας έτσι ώστε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δύναμης τόσο στο δήμο Εδεσσας οσο και με την ενίσχυση του ΚΚΕ παντού αφού αποδεδειγμένα είμαστε στο πλευρό σας.

Με Εκτίμηση
Μ. Φουνταλής

========================================================================
 
 Από «ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ  ΡΥΣΑΦΗ ΑΝΤΩΝΙΟ
ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
Προς:Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Επαρχίας Έδεσσας
«ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ»

Έδεσσα 12 Μαΐου 2014

Απαντώντας στην από 30/4/2014 ανοικτή επιστολή του Συλλόγου σας θα θέλαμε κατ’ αρχήν να σας ευχαριστήσουμε για την επιστολή σας και τα ερωτήματα που θέτετε, αφού από την ιδρυτική μας διακήρυξη αλλά και σε όλες τις προγραμματικές μας θέσεις εκείνο το οποίο διακηρύσσουμε είναι η συμμετοχή και συμπόρευση με τον Δήμο όλων των κοινωνικών ομάδων και φορέων στην καταγραφή και στην από κοινού αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που αφορούν την κοινωνία μας και τον τόπο μας.
Πιστοί επίσης στις αρχές μας για μία διαφορετική λειτουργία από αυτήν που μέχρι σήμερα ζήσαμε από τις υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις, όπου κυριαρχούσαν οι εύκολες υποσχέσεις που όμως ξεχνούνταν την επόμενη την εκλογών, και έχοντας σαν πρώτο μέλημά μας την προστασία των κοινωνικών ομάδων και ατόμων που χρειάζονται την προστασία αυτή, εκείνο που θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε είναι ότι η εξέταση των ζητημάτων που θέτετε και η νόμιμη επίλυσή τους θα είναι στις προτεραιότητές μας.
Οι όποιες λύσεις δοθούν σας διαβεβαιώνουμε ότι θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου και συναπόφασής μας και θα κινούνται στη λογική απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης και αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος.
Αυτονόητο είναι ότι στις νομοθετικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να είναι εφαρμόσιμες οι όποιες αποφάσεις μας, ο Δήμος μας μαζί με όλους τους φορείς που τους αφορούν τα ζητήματα αυτά, θα έχει πρωταγωνιστικό και διεκδικητικό ρόλο.


Για την «ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ»
Ο επικεφαλής
ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΥΣΑΦΗΣ

==========================================================================

Θα θέλαμε καταρχήν να σας συγχαρούμε για την προσπάθειά σας και τις ενέργειες που κάνετε για τους τρίτεκνους της επαρχίας Έδεσσας, μία προσπάθεια που στους δύσκολους αυτούς καιρούς γίνεται ακόμα δυσκολότερη αλλά και πιο ουσιαστική μιας και αντιμετωπίζει το μείζον Εθνικό πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην χώρα μας.
Στην προσπάθεια σας θα μας βρείτε δίπλα σας, συμπαραστάτες, συνομιλητές στα όποια θέματα προκύπτουν και άπτονται της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Φυσικά όχι μόνο τώρα με την ευκαιρία των Αυτοδιοικητικών Εκλογών αλλά διαρκώς. Σταθερά μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα γόνιμο και αποτελεσματικό  διάλογο.
Ως προς τα ερωτήματα που θέτετε
  1. Η μείωση των Δημοτικών Τελών και φωτισμού κατά ένα σημαντικό ποσοστό μας βρίσκει θετικούς, στο οποίο σκοπεύουμε να συμπεριλάβουμε και άλλες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την οικονομική κρίση.  (ΑμΕΑ, κ.λ.π). 
  2. Τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς άμεσα θα εξομοιωθούν με τα τροφεία των πολύτεκνων οικογενειών .
  3. Ως προς την μείωση 50% των λογαριασμών ύδρευσης και για την φοίτηση στο Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας, αρμόδια είναι τα Νομικά Πρόσωπα  Ιδιωτικού Δικαίου (ΔΕΥΑ & ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε) τα οποία έχουν διοικητικό συμβούλιο που θα εξετάσει τις δυνατότητες, γενικά υπάρχει θετική προδιάθεση ως προς την σκέψη σας. 
  4. Η οικονομική ενίσχυση για τα πρώτα έξοδα της γέννησης τρίτου παιδιού είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί ενδελεχώς ως προς την νομική και οικονομική δυνατότητα του Δήμου να το υλοποιήσει.
  5. Θα θέλαμε στην επιτροπή ποιότητας ζωής να συμμετέχουν εκπρόσωποι συλλογικών φορέων της τοπικής κοινωνίας ως εκ τούτου είναι δεδομένη η στήριξη μας στην πρωτοβουλία για την νομοθετική ρύθμιση του θέματος.

Θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι εμείς και μετά τις εκλογές θα είμαστε κοντά σας. Κοντά στα θέματα που σας απασχολούν κοντά στις δίκαιες διεκδικήσεις σας .
Όμως αν δεν ανατραπεί το ζοφερό οικονομικό κλίμα, η απαξίωση των εργασιακών σχέσεων, η συνεχόμενη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος και γενικότερα η περιθωριοποίηση πολλών κοινωνικών ομάδων στην χώρα μας λόγω των εφαρμοζόμενων πολιτικών, οι όποιες προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα επιφέρουν μικρά αποτελέσματα. Είναι γνωστές οι μειώσεις των Χρηματοδοτήσεων στους ΟΤΑ που ξεπερνούν το 60%.
Θα πρέπει να υπάρξει ένα κεντρικό κυβερνητικό σχέδιο που θα στοχεύει στην επίλυση του προβλήματος της υπογεννητικότητας και μέσα στο σχέδιο αυτό είναι δεδομένη και η επίλυση θεμάτων των τρίτεκνων οικογενειών.



=======================================================================





 ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ 

ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ


























Δεν υπάρχουν σχόλια: