Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΄΄ ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ΄΄ ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΕΔΕΣΣΗΣ



Θα θέλαμε καταρχήν να σας συγχαρούμε για την προσπάθειά σας και τις ενέργειες που κάνετε για τους τρίτεκνους της επαρχίας Έδεσσας, μία προσπάθεια που στους δύσκολους αυτούς καιρούς γίνεται ακόμα δυσκολότερη αλλά και πιο ουσιαστική μιας και αντιμετωπίζει το μείζον Εθνικό πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην χώρα μας.

Στην προσπάθεια σας θα μας βρείτε δίπλα σας, συμπαραστάτες, συνομιλητές στα όποια θέματα προκύπτουν και άπτονται της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Φυσικά όχι μόνο τώρα με την ευκαιρία των Αυτοδιοικητικών Εκλογών αλλά διαρκώς. Σταθερά μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα γόνιμο και αποτελεσματικό  διάλογο.
Ως προς τα ερωτήματα που θέτετε
  1. Η μείωση των Δημοτικών Τελών και φωτισμού κατά ένα σημαντικό ποσοστό μας βρίσκει θετικούς, στο οποίο σκοπεύουμε να συμπεριλάβουμε και άλλες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την οικονομική κρίση.  (ΑμΕΑ, κ.λ.π). 
  2. Τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς άμεσα θα εξομοιωθούν με τα τροφεία των πολύτεκνων οικογενειών .
  3. Ως προς την μείωση 50% των λογαριασμών ύδρευσης και για την φοίτηση στο Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας, αρμόδια είναι τα Νομικά Πρόσωπα  Ιδιωτικού Δικαίου (ΔΕΥΑ & ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε) τα οποία έχουν διοικητικό συμβούλιο που θα εξετάσει τις δυνατότητες, γενικά υπάρχει θετική προδιάθεση ως προς την σκέψη σας. 
  4. Η οικονομική ενίσχυση για τα πρώτα έξοδα της γέννησης τρίτου παιδιού είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί ενδελεχώς ως προς την νομική και οικονομική δυνατότητα του Δήμου να το υλοποιήσει.
  5. Θα θέλαμε στην επιτροπή ποιότητας ζωής να συμμετέχουν εκπρόσωποι συλλογικών φορέων της τοπικής κοινωνίας ως εκ τούτου είναι δεδομένη η στήριξη μας στην πρωτοβουλία για την νομοθετική ρύθμιση του θέματος.

Θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι εμείς και μετά τις εκλογές θα είμαστε κοντά σας. Κοντά στα θέματα που σας απασχολούν κοντά στις δίκαιες διεκδικήσεις σας .
Όμως αν δεν ανατραπεί το ζοφερό οικονομικό κλίμα, η απαξίωση των εργασιακών σχέσεων, η συνεχόμενη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος και γενικότερα η περιθωριοποίηση πολλών κοινωνικών ομάδων στην χώρα μας λόγω των εφαρμοζόμενων πολιτικών, οι όποιες προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα επιφέρουν μικρά αποτελέσματα. Είναι γνωστές οι μειώσεις των Χρηματοδοτήσεων στους ΟΤΑ που ξεπερνούν το 60%.
Θα πρέπει να υπάρξει ένα κεντρικό κυβερνητικό σχέδιο που θα στοχεύει στην επίλυση του προβλήματος της υπογεννητικότητας και μέσα στο σχέδιο αυτό είναι δεδομένη και η επίλυση θεμάτων των τρίτεκνων οικογενειών.









Δεν υπάρχουν σχόλια: