Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Απάντηση του Υποψηφίου Δημάρχου Σκύδρας κ. Κανάκη Μάνου σε σχετική επιστολή του Συλλόγου





 Προς τον σύλλογο
γονέων τριών τέκνων επαρχίας Εδέσσης
«Οι τρεις Ιεράρχες»

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Με την παρούσα, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε, για τη δυνατότητα, που μας δώσατε, να τοποθετηθούμε στα κρίσιμα ζητήματα – ερωτήματα, που απευθύνατε με την ανοικτή επιστολή σας, προς τους υποψηφίους, των δήμων Σκύδρας και Έδεσσας. Επισημαίνουμε, ότι τις απαντήσεις, τόσο τις δικές μας, όσο και των υπολοίπων συνδυασμών, πρέπει να τις αξιολογήσετε με αυστηρότητα και με κριτήριο την σωρευμένη εμπειρία σας, όλου του προηγούμενου χρονικού διαστήματος.
Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ, που στηρίζει τον συνδυασμό μας, έχουμε με σαφήνεια επισημάνει, πριν πολλά χρόνια, ότι οι μεταρρυθμίσεις, που προωθούνται από τις κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση στον διοικητικό χάρτη της Χώρας (βλ. «Καλλικράτη» κλπ) αποτελούν το θεσμικό πλαίσιο, το όχημα για να το πούμε απλά,  με το οποίο οι Δήμοι και οι Περιφέρειες ολοκληρώνουν την μετεξέλιξη τους σε επιχειρήσεις. Έτσι, τα δικαιώματα του λαού, των τριτέκνων και πολυτέκνων συμπεριλαμβανομένων, μετατρέπονται σε εμπορεύματα, στα οποία η πρόσβαση εξαρτάται από το βαλάντιο του καθενός, ενώ οι λαϊκές ανάγκες λογίζονται ως κόστος. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως, ότι στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες οι επιπτώσεις των μέτρων είναι πολλαπλάσιες λόγω των αυξημένων απαιτήσεων. Εξακολουθούμε, όμως να υποστηρίζουμε, ότι είναι αυταπάτη η προσμονή, πως οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, μπορούν να εξαιρεθούν και να αποτελέσουν «νησίδα» εφαρμογής πολιτικών πρόνοιας, την ίδια μάλιστα στιγμή, που θα τσακίζονται τα δικαιώματα των υπολοίπων λαϊκών στρωμάτων.
Με αυτό το πνεύμα, σας ενημερώνουμε, ότι η Λαϊκή Συσπείρωση Σκύδρας και το ΚΚΕ ανεξάρτητα από τις επικείμενες εκλογές, προτείνουν ως στόχους πάλης, όλου του λαού και της δημοτικής αρχής, που θα εκλεγεί τα εξής :
·         Αντίσταση στην περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων, των μισθών, των συντάξεων, των δώρων και του επιδόματος της άδειας.
·         Κατάργηση όλων των χαρατσιών.
·         Αφορολόγητο όριο για την τρίτεκνη - πολύτεκνη οικογένεια τα 50.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
·         Δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά. Κατάργηση των τροφείων.
·         Βιβλιάριο υγείας σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
·         Παροχή δωρεάν σίτισης και στέγασης σε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές ή επιδότηση του ενοικίου 100% με εισόδημα έως 50.000€ σε όσους φοιτούν εκτός πόλης της κατοικίας τους. Να υπάρχει η δυνατότητα μετεγγραφής στον τόπο κατοικίας.
·         Μέτρα προστασίας των ανέργων:
·         Διαγραφή χρεών από τόκους, πάγωμα της αποπληρωμής των δανείων για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία, καμία κατάσχεση κατοικίας λόγω χρεών.
·         Μείωση 50% των τιμολογίων των πρώην ΔΕΚΟ και των ΔΕΥΑ, με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
·         Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο για άνεργους και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα.
Η από κάθε άποψη καταδικαστέα, ακύρωση, της απόφασης της ΔΕΥΑ Σκύδρας για μείωση του τιμολογίου ύδρευσης στις τρίτεκνες οικογένειες, από τον γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης και η αποδοχή της ακυρωτικής απόφασης, από την απερχόμενη δημοτική αρχή, προσφέρεται για την εξαγωγή πολλαπλών συμπερασμάτων. Κατά την άποψή μας αποδεικνύει ότι:
·         Δεν αρκεί η λήψη απόφασης για την υλοποίηση της οποιαδήποτε φιλολαϊκής πολιτικής. Πρέπει, η απόφαση αυτή, ακριβώς επειδή συγκρούεται με το γενικότερο αντιλαϊκό πλαίσιο, που εφαρμόζουν συγκυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση κλπ, να στηριχθεί από μια δημοτική αρχή, που δεν θα ευθυγραμμίζεται με αυτές τις επιταγές, αλλά θα τις αντιπαλεύει, ανεξάρτητα από τις ενδεχόμενες επιπτώσεις (π.χ επιβολή διοικητικών ποινών) σε βάρος των αιρετών εκπροσώπων.
·          Τα μέτρα, που προτείνουμε, είναι ανάγκη να αποτελέσουν στόχους πάλης όχι μόνο της Δημοτικής Αρχής, αλλά όλου του λαού, που πρέπει να κατανοήσει, ότι φιλολαϊκή εξέλιξη, δίχως τη δική του οργανωμένη δράση δεν πρόκειται να υπάρξει, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών.  
·         Απαιτείται ανατροπή του πολιτικού συσχετισμού, σε Δήμους, Περιφέρεια, Ευρωβουλή και Βουλή, σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων, με την εκλογή εκπροσώπων, που δεν θυμούνται τα προβλήματα λίγο πριν τις εκλογές. Με την εκλογή εκπροσώπων, που αντιτάσσονται, αντιπαλεύουν και δεν συμπορεύονται με τις βάρβαρες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, που ορκίζονται πίστη σ΄αυτήν. Απαιτείται δηλαδή η υπερψήφιση των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες.
Τα ψηφοδέλτια Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ, συγκροτούνται από ανθρώπους που με ανιδιοτέλεια , πάλεψαν, παλεύουν και θα συνεχίσουν να παλεύουν, μέσα και έξω από τα θεσμικά όργανα για όλα τα παραπάνω ζητήματα. Είναι, έτσι, μάλλον περιττό να σας διαβεβαιώσουμε, ότι είμαστε στη διάθεση σας, για να συνεργαστούμε στον αγώνα, που ο σύλλογός σας διεξάγει για την επίλυση και ανάδειξη των προβλημάτων σας.
ΥΓ: Σας επισυνάπτουμε, την από 14.12.2012 επίκαιρη ερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ με θέμα: «Μέτρα στήριξης των τρίτεκνων και γενικότερα των πολύτεκνων οικογενειών» .
Για την Λαϊκή Συσπείρωση Σκύδρας

Μάνος Κανάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος

                                                                                               






Δεν υπάρχουν σχόλια: